Reklama

Reklama

Kam se poděla sedmá rota?

  • Francie Mais où est donc passée la septième compagnie ? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vojáci francouzské armády Chaudard, Pithivier a Tassin dostali v létě roku 1940 rozkaz zřídit pozorovatelnu a udržovat spojení, tak, aby jejich armáda mohla co nejlépe a nejrychleji prchat. Německé divize totiž začaly obsazovat Francii mnohem razantněji, než se čekalo. A tak se stalo, že tento "výkvět" francouzského vojenského spojařství zůstal odtržený od své roty, která se dostala do zajetí. Bez velení a bez touhy po hrdinských činech se toto trio rozhodlo připojit k prchající armádě. Ale mezitím se už všude začali roztahovat Němci... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (223)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Áno, pobavil som sa, ale zas nie tak ako som čakal. Skutočne vtipných scén je minimum, skôr sú tu sympatické a výrazné postavy s vtipným vystupovaním. Celý čas som mal dojem, že sa film nevie rozhodnúť či chce byť vojnovým filmom alebo komédiou a tak nie je ani jedným. Citeľne mi chýbala tiež gradácia a určité smerovanie filmu - je to len súbor úsmevných príhod, ktorý po pol druhej hodine náhle skončí. 6+/10 ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Satirická vojnová komédia zobrazuje absolútnu dezorganizáciu a nepripravenosť francúzskej armády, ktorá sa v osudnom roku 1940 nedokázala ubrániť armádam Wehrmachtu. Traja vojaci zo spojarskej roty sa oddelia od svojej skupiny a podarí sa im úspešne napádať nemecké konvoje i zachraňovať civilné obyvateľstvo. Stará dobrá francúzska filmová klasika. „My za nic nemůžeme, podělalo se to nahoře. – No občas se to někdy podělává taky dole.“ ()

Reklama

Eva_Krejcova 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda že tuto úžasnou komedii budou dávat v televizi je to prostě klasika s Francie. Jejich komedie jsou jedinečné. jako třeba Křidýlko nebo stehýnko Grand restaurant pana Septima Velký blondýn s černou botou tak bych mohla jmenovat další. Je to opravdu legrace sledovat vojáky francouzské armády jak jsou naprosto v klídku a říkají si " ona tak světová válka nějak dopadne hlavně že mi jsme v pohodě" . A jejich Sedmá rota nemá chybu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Trošičku jsem měl problém strávit začátek, ale poté se film příjemně rozjel. Všude panuje válečná pohoda. Člověk se párkrát i zasměje. Nedobrovolní hlavní hrdinové války jsou docela sympaťáci. Nemám moc co dodat. Zkrátka jedna z mála francouzských komedií zesměšňujících válku, která rozhodně neurazí. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Sedmá rota je nejspíše jedna z nejlepších komedií z období druhé světové války. Naprosto fantastické obsazení herců, kteří už v těch uniformách vypadají komicky. Charaktery jednotlivých postav jsou geniální. Ve filmu snad není jediná nudná pasáž a film proto probíhá plynule a nenudíte se u něj. U spousty scén dostane bránice pořádně zabrat. Film sice není dokonalý, dělá si srandu z hlouposti Němců, ze zbabělosti Francouzů za 2. světové války, ale jako film na dokonalé odreagování rozhodně poslouží. Moje hodnocení 80% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Lehký kulomet používaný Tassinem (Aldo Maccione) je francouzský model MAC 24/29 ráže 7,5mm (GordonCZ)
  • Scéna leteckého souboje poručíka Duvauchela (Erik Colin) byla s největší pravděpodobností natočena poblíž La Ferté-Alais, kde se nachází sbírka historických letadel Jeana Salise. Protože z roku 1940 nezůstaly žádné francouzské stíhací letouny v letuschopném stavu, nahradilo francouzské letouny (pravděpodobně Bloch MB.152) a jejich německé protivníky (pravděpodobně Messerschmitt Bf 109) několik severoamerických T-6 Texan, amerických vojenských cvičných letounů z roku 1937, díky kamuflážnímu nátěru a vhodnému označení. Za zmínku stojí také skrytý vzhled Messerschmittu Bf 108 Taifun, který v licenci postavila ve Francii v bezprostředně poválečném období společnost SNCAN. (classic)
  • Velícího plukovníka Blanchetta, který ve filmu telefonem několikrát hlásí „Tady Mirabelka.“, ztvárnil režisér filmu - Robert Lamoureux. (aniiicka)

Reklama

Reklama