Reklama

Reklama

Téměř sedmdesát let po neslavném odchodu se Adolf Hitler překvapeně probouzí v dnešním Berlíně. A první bilance jeho nové situace není radostná. Válka skončila a to porážkou, jeho politická strana neexistuje a chybí mu i milovaná Eva Braunová. Hitler „své" město sotva poznává. Berlín je plný cizinců a v Německu místo něj vládne žena, jakási Angela Merkelová. Po prvotním a zcela pochopitelném šoku, se Hitler rychle rozkoukává a navazuje kontakt s některými obyvateli dnešního Berlína. Hitler začne novou kariéru v pro něj dosud neznámém světě díky televizi. Sice nikoliv ve funkci vůdce národa, ale jako komik. A to díky tomu, že jej považují za naprosto bezchybného imitátora sebe samého. Protože své názory rozhodně nemění, jsou jeho vystoupení politicky velmi nekorektní. Postupně se stává nejen televizní hvězdou s vlastním pořadem, jeho vystoupení na veřejnosti získávají velkou sledovanost i díky internetu. Na svých cestách po Německu se setkává s mnoha lidmi a některé z nich jeho názory na dnešní situaci nešokují. Spíše naopak. Führer začíná mít jiné ambice, než jen být zábavným kritikem. Jeho ambice byly přeci vždy mnohem vyšší... (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (533)

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Na film jsem zašel víceméně náhodou s pouze slabým povědomím o knížce. Skvělě jsem se bavil! V poslední třetině teda film začal trochu ztrácet dech, ale konec byl epesní. Obzvlášť sem se bavil při parodii na scénu z Pádu Třetí Říše (Hitler se doslechl o ..blablabla). Film je skvěle natočenej a trefně popisuje dnešní dobu. Hlavní hrdina byl tak přesvědčivej, že sem se sám párkrát přistihnul, jak v kině svévolně hajluju. Ke konci filmu už hajlovalo celé kino a dokonce sem se po skončení připletl do skupinky radikálnějších diváků, se kterou jsme nabuzeni filmem vypálili v centru Prahy několik židovských obchodů. Film doporučuji! ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy jsem se o tomhle filmu dozvěděl, jsem zahořel touhou ho vidět. Takže když mi v poště přistála pozvánka na novinářskou projekci, měl jsem velkou radost, že se film dostává do českých kin - a ještě větší, že CinemArt film uvádí v původním znění s titulky. Samotná projekce mě hodně bavila, film jsem si užil, výborně se při něm pobavil, a navíc mi to dalo brouka do hlavy, protože je tam pár myšlenek, které se dají dlouho převalovat v hlavě. Takže - ač nedotčen knižní předlohou - za sebe nemám problém napsat, že je to výborný film, který lze rozhodně všem doporučit - kromě toho, že je nápaditý, vtipný a originální, je taky promyšlený a filmařsky invenční a zajímavý. Herecký představitel Ády je výborný a ten film obsahuje minimálně dva (ne-li více) momenty, které mi přišly naprosto geniální - Ádovo první vystoupení v televizi a sekvenci s youtubery. Výborné mi i přišlo vystižení toho, jak to chodí v komerčních televizích - jak se tam chodí přes mrtvoly a jak se tam dělá kariéra. Aniž bych chtěl spoilerovat, snad mohu napsat, že člověku ke konci úsměv nepříjemně tuhne na rtech, protože ten film neuvěřitelně působivě vygraduje do svého mrazivého závěru - message toho filmu je naprosto jasná a je na každém, jak s ní naloží. Za mě velký respekt autorovi knižní předlohy, že dokázal vyhmátnout tak silné a aktuální téma, které je navíc zpracované s tak odzbrojující zábavností. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Turci jsou v Berlíně? Asi Osmanská říše změnila průběh války." Posunout mě o sedmdesát let v čase, tak bych byl asi taky trošku zmatený, ale rozhodně ne tolik, jako když Vůdce potkal Ronalda z Hitlerjugend. Nicméně nastal čas, kdy Evropská komise svými pomatenými rozhodnutími donutila své poddané přemýšlet o tom, že by silní vůdci zase mohli vést samostatné národy. A do Německa zrovna jeden takový odkudsi přistál, takže ho můžeme poslat do akce. Není to však akce nějak výjimečně komická, ale spíš nutí k zamyšlení nad tím, kolik dobra přinesli ti zbídačení uprchlíci se s svými mobilními aplikacemi do Evropy. Na humor však také došlo, protože mě tedy zastřelení psa, svlékání v čistírně či šaškování s elektrickým ohradníkem donutilo ke smíchu. A označit Německo za zemi, kterou vede trapná, smutná vrba Merkelová ve spolupráci s křesťanskými alkoholiky, to už chce skutečné koule a za ty dávám čtvrtou hvězdu. Jen mě trošku mrzí, že se Vůdce nesetkal s vyvolenými árijskými fotbalisty, protože jsem si jist, že by ho moc potěšil pohled na současné německé reprezentanty se jmény Jérôme Boateng, Jonas Hector, Shkodran Mustafi, Karim Bellarabi, Emre Can, İlkay Gündogan, Sami Khedira či Mesut Özil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Satira, která donutí k zamyšlení. Ctižádostivý dokumentarista se chytne nečekané příležitosti. Říšský diktátor se totiž k vlastnímu překvapení ocitá v německé současnosti. Nepochybuje o tom, že to, co způsobil, by bylo špatné. A film jako takový zřejmě nepopírá to, že i dnešní svět je plný růžky vystrkujících Hitlerů. Ostatně někteří ho mají za hvězdu, jiní se k němu chovají ochranitelsky jakoby zapomněli, jak zásadně je odpovědný za zločiny nacistického režimu. Je evidentní, že vznik snímku nemohl být snadný, Oliver Masucci nicméně herecky velmi potěší, výsledek má výborné momenty, ovšem místy je i dost kostrbatý, takže na nějaký zajímavý zápis do filmové historie můžeme zapomenout. Svěží nápad se ale určitě cení. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Na ja, ea ist vída da.. Tedy na začátku to tak moc nevypadá, ptze ten xixht uplně neladí, navíc všichni víme, že Hitla byl ve skutečnosti nedomrlej prcek, přičemž Masucci by mohl slušně síťovat basketbal, ale jebat, jakmile totiž párkrát zaprská, je to tam. Dost mi vadila všudypřítomná vata, taková ta televizní trapná komika z Komisaře Rexe, kterou natahovali místa mezi Masucciho koncertem, ale nechá se to přežít, prostě si v těch mezičasech třeba trénujte němčinu. Nechce se mi příliš filozofovat o tom, jak moc povedená satira s ohledem na současnou německou politiku to byla, koneckonců to je jedno, všichni víme jak to je. Multikulti, rasismus, čmoudi, ekonomika, všechno je to v Evropě už tak spatlaný, že to stejně novej Hitla nevyřeší, navíc myslící většině je snad jasný, že strejda gelová patka dokázal strhnout davy řečněním, ale to z něj menšího psychopata nedělá. Dobrý rétor ještě nemusí být automaticky dobrý spasitel. Tohle asi soudnej člověk ví i bez nějakých skrytých poselství, takže případný sluníčkářský apel v podtextu s klidem přehlížím a hodnotím ryze zábavnou/komediální a hereckou stránku. A tam to nakonec dopadlo docela gut. S klidem doporučuji, páč kdo není srab, tak přizná, že rasistickým forkům se směje. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Představitel hlavního hrdiny Oliver Masucci je údajně vzdálený příbuzný Hitlera. V rozhovoru řekl, že i to mu pomohlo se do postavy vžít. (reban)
  • Oproti predlohe je film oveľa jemnejší. Hitler počas celého filmu nezdraví zdvihnutím pravice a klasickým nacistickým pozdravom heil, pričom v knihe to bol jeho normálny pozdrav. Taktiež komentáre ku černochom a Arabom boli oveľa drsnejšie ako vo filme. (Jumar)

Reklama

Reklama