Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (152)

Bauer 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy máme válečné filmy, ve kterých jsou samé krvavé scény, střeva se valí támhle, končetiny leží támhle a nebo různé operace, tak tento filmy je vzácnost. A na to, že je to z roku 1969, tak tím je to větší vzácnost, protože něco podobného se v současné době nepodaří už natočit. Film má nesmírně pomalé tempo, které nabírá strašně pomalu. Ale je pravda, že i když se to rozjede asi tak po hodině, tak i ta pomalá hodina je dost dobrá. Líbilo se mi, jak sledujeme americkou a i německou stranu a veškerou strategii těchto dvou stran. Když přišlo na valčení na mostě, tak to byl docela luxux. Parádně natočeno a já jen zašnu, jak to na svou dobu bylo natočeno. Vážně klobouk dolů. Z herců jsem neznal ani jednoho, ale je pravda, že podali výborné výkony a to tak, že všichni. Jeden z nejlepších válečných filmy, co jsem kdy viděl! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Poctivá vojnová dráma s prvkami dobrodružnosti, ktorá na to, že obsiahla iba deň či dva, pôsobila veľmi vieryhodne. Na akcii sa nešetrilo, vojnové scény napr. v meste Remagen boli na jednotku a očákal by som ich skôr u 20 rokov novších filmoch. Vaughn aj Segal viac než dobrí, ale po vzore podobných vojnových snímkov by som privítal bohatšie zastúpenie hviezdnych hercov. Film aj téma by si to určite žiadali. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Velmi atraktivní snímek vcelku s jednoduchým příběhem od režiséra Johna Guillermina (Skleněné peklo) nás diváky zaujme především skutečností, že se natáčel na Barrandově a exteriéry někde v Davli, později přes politické komplikace v roce '68 byl dotočen v Itálii a Německu. Nechybí ani čeští herci - Vít Olmer nebo Rudolf Jelínek, ještě jsem si všiml Jana Mareše. Nenechte se mýlit datem výroby filmu - i dnes snímek udržuje vysoké tempo a mimořádné napětí. Patří k nejlepším válečným snímkům, tedy alespoň z těch známých..Velkou předností tohoto snímku jsou především velké a zdařilé bitevní scény, kterých je tu bezpočet a působí skoro dokumentárním dojmem, dobré ukázky samotných bojů i vojenské techniky a především silná kamera a skvělá Bernstainova hudba..Z herců nikdo vyloženě nevybočuje, ale kdybych přece jen měl někoho mírně vyzdvihnout, tak asi zlatokopa Benna Gazzaru (Seržant Angelo). ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Výborný válečný film o jedné bitvě o strategický most, který jsem jako malý viděl v pražské "Alfě". Ddodnes vzpomínám na divokou jízdu Jeepu polní cestou, která byla snímána "očima řidiče". Nejenom mně se tenkrát udělalo nevolno :) Film byl zajímavý také tím, že se jako jeden z mála "západních" točil v naší tehdejší socialistické vlasti. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Skutečné obsazení jediného zachovaného mostu přes Rýn bylo neskonale jednodušší a střízlivější. Němečtí vojáci jednoduše zdrhli. Most u Remagenu využívá téhle události jen k rozehrání silného příběhu o vojenské cti, odvaze a o tom, jak ji mocní někdy odměňují. Na svou dobu slušný žánrový nadprůměr, který je zajímavý pohledem z druhé, nepřátelské strany.Celkový dojem 80 %. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (27)

  • Na konci filmu je uvedeno, že 17. března, 10 dní po dobytí, se most zřítil. To bylo způsobeno německým bombardováním. (mi-ib)
  • Na několika záběrech v úvodu filmu se v lese na stromech za herci objevuje klasická československá pásová turistická značka, která však nemá  během roku 1945 v německém Porýní-Falci, kde se skutečná bitva o most odehrála, co dělat. (John Dunbar)
  • Dne 6. května 1968 proběhlo zasedání států Varšavské pětky (SSSR, Maďarsko, Polsko, NDR a Bulharsko). V rámci kritického hodnocení situace v Československu Brežněv zdůraznil, že při současném stavu československé armády by k obsazení stačilo 20 amerických tanků, z čehož prý 8 jich už v ČSSR je. Co už sovětský vůdce nevěděl nebo vědět nechtěl, byl fakt, že se jednalo o tanky, které americká armáda zapůjčila filmařům z USA pro natáčení filmu Most u Remagenu, které u nás právě v té době probíhalo. [Zdroj: Československo roku 1968: obrodný proces] (liquido26)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama