Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (152)

janesX 

všechny recenze uživatele

Nepovedal by som, že staré americké vojnové filmy sú lepšie ako tie novšie. Môj názor je, že lepšie nie sú. A bez pochyby sa v nich viac kecá ako striela. V tomto filme ma zarazila jedna neodpustitelná chyba, keď pomerne na začiatku po prestrelke jedna čerstvá (a asi hlavne blbá) mrtvola v bielom tričku dýcha na plný pupok. A je to strašne dlhý záber. Potom armáda američanov strieľa slepými (alebo sú slepì vojaci?) keď modrooký blonďák (veď ako inak) uteká cez most a zapáli ručne rozbušku. Nikto teda nezabráni jedinému nemeckému vojakovi aby vyhodil most do vzduchu, pritom film je o bránení tohto mosta. No, našťastie nálož bola nekvalitná. Vyzdvihol by som tu výber postáv a možno ich hranie, ale to je na moju laťku málo. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající válečný film bez příkras, bez velkolepé výpravy a o to lepší, působivější a realističtější. Jeho zobrazení znepřátelených armád je skutečně realistické a lidské a tak to nějak skutečně mohlo být. Na obou stranách se najdou zbabělci i stateční vojáci, oddaní své věci. Konec války a pád fašisitckého Německa nabývá plných obrátek. Vojáci obou armád jsou zdecimovaní, unavení. Američané jsou tisíce kilometrů od svých rodin, jsou nalomení a pološílení. Seržant Hartman ve skvělém podání George Segala je válkou unavený férový chlap, který nechce nic jiného, než přežít a zachránit co nejvíce svých mužů. Ben Gazzara výtečně zahrál vojáka Angela, obyčejného až prostého člověka. Právě s ním jsem se stotožnil asi nejvíce. Osm let po "Sedmi statečných" se Robert Vaughn zhostil mírně fanatického, ale silného a statečného majora Paula Kreugera, který ovšem za svoji statečnost a neśtupnost tvrdě zaplatí. Spolu se "Skleněným peklem" jedno z životních děl Johna Guilermina. V malých rolích si můžete povšimnout Rudolfa Jelínka a Víta Olmera, poněvadž byl film natočen v Československu. Nejsilnější scéna je pro mne nejspíš ta, jak pološílený Hartman jde bezhlavě a nepřítomně kolem bitevní vřavy za zvuků nádherně mrazivého pochodového soundracku Elmera Bernstaina. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac na to, že aké to ma vysoké hodnotenie. Príbeh je vojenský jednoduchý čo mi vôbec nevadí, ale postavy sú napísané fakt biedne a jediný kto tam za niečo je stojí je nemecký Robert Vaughn alias Major Kreuger. Inak je to natočené dosť dobre, hlavne kamera stojí za to a taktiež aj akcie, ktoré ponúknu slušný arzenál. Keby sa prepísali postavy a príbeh trochu viac zdramatizoval, aby vtiahol do deja bolo by to rozhodne lepšie. Takto sa jedná len o film s peknou vojenskou výbavou a výbuchmi. 65% - 3* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Most přes vodní příkop chránící srdce Hitlerova Německa. Má být padací..? Nemá být padací..? Jedna strana v tom má jasno, ta druhá, už dobře si vědoma, že na vítězství to ani napodruhé nebude, je na vážkách. Přišel čas cti a odvahy snadno zaměnitelné za ztrátu ostražitosti.. Z části natočeno na naší straně železné opony, bez zbytečného patosu, s vcelku plastickými postavami a „wire cuttery“ na armádních džípech. Toť časem už tuctový příspěvek k tématu, že válka je nesmyslné svinstvo, bez kterého bychom nevěděli, co je to mír.. Apropo, další osud mostu připomíná historku, kdy ve ´44 bojovali o kus lesa partyzáni s wehrmachtem. V pondělí wehrmacht donutil partyzány k ústupu, ti je však v úterý zatlačili zpět. Ve středu byla úspěšná protiofenzíva wehrmachtu, ovšem na druhý den partyzáni po lítém boji získali své pozice nazpátek. No a v pátek přišel myslivec a vyhnal je všechny.. ()

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Skvělý válečný film, ve kterém mě nejvíce zaujal koncept pohledu obou válčících stran a také poznávání různých míst z nedaleké Davle. Také se mi líbilo vcelku velké množství vojenské techniky oproti klasickému "zapůjčíme vám na natáčení jeden tank a zbytek si udělejte jak chcete". Herecky a akcí průměrné, příběhem a zpracováním pecka. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (27)

  • Oním slavným mostem ve filmu je tzv. "Davelský most". Aby byl co nejvíce vizuálně přiblížen tomu u Remagenu, byl doplněn věžemi a do skály za ním byla dokonce vyražena část tunelu dlouhá 30 metrů navazující na mostovku. Po ukončení natáčení byla vyražená část sice zavezena, ale zbytky vstupního portálu jsou do dnes v Davli patrné. Zahlédnout je možné úsek např. také v dokumetárním cyklu ČT Tajemství železnic (od r. 2013), v části "Vlakem na dno Želivky", v kapitole "Posázavský pacifik". (ceskyhonza)
  • Časti filmu, keď je ostrelované mesto a domy padajú ako podťaté stromy, boli natáčané v českom meste Most, kde zároveň natáčali sovieti veľkofiml Osvobození. Českí kaskadéri, ktorí účinkovali v obidvoch filmoch, mohli porovnávať úroveň filmovej techniky oboch politických táborov. (andykovac)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno