Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne (Matt Damon) už poskládal skoro všechny střípky své rozbité životní mozaiky. Potrestal většinu tvůrců zvláštního programu, který z něj udělal stroj na zabíjení. Chce hodit minulost za hlavu a dál pokračovat prostou přítomností, kterou představují ilegální boxerské zápasy. Z tohohle komfortu ho vytrhne bývalá kolegyně, zběhlá agentka Nicky (Julia Stiles), která mu připomene, že na ty nejpalčivější otázky ještě odpovědi nedostal. Když ho pak málem dostane nájemný zabiják, pustí se znovu do boje s Agenturou, teď reprezentovanou tvrdým ředitelem Robertem Deweym (Tommy Lee Jones) a jednou nebezpečně chytrou analytičkou (Alicia Vikander). Jason Bourne se ocitá na staré známé horké půdě, kde nemůže věřit nikomu a ničemu a kde přežití vyžaduje, aby si vzpomněl na to, co se naučil v programu, který díky němu skončil. (Cinemart)

(více)

Diskuze

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Lacike

A někdo si zas rád vychutná film, kde jsou fighty jen kořením skvělého příběhu, kterej před bitkama upřednostňuje. Holt každý má priority jinde a někomu stačí málo ;-)

na příspěvěk reagoval Lacike

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Ouwen

Zbytocne sa namahas. Niekomu sa paci, ze v bitkach nic nevidi a iba ich pocuje. No a niekto si zase rad vychutna dokonale prehladnu bitku s ludmi, ktori sa naoozaj vedia bit.

na příspěvěk reagoval Pítrs85

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Ouwen

ja na seagalovky pozeram, aspon viem, ako vyzera dno zumpy. keby som furt pozeral len kulty ako Goldfinger a Gone with the wind -taxa mi proste prejedia 

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Renner nie je pica, Renner je herec, a to podla mna spatny herec a nevie hrat - jo, neznasam ho doslova. Damon ma uz fyzicke sily pravdepodobne za sebou a za sebou ma aaj vrcholovu formu - starne a na 50 -ku uz fakt nechcem superakcneho Damona  ale skor Martan a podobne veci, tam mu staci aka -taka fyzicka. 

Aby to bola super akcna jazda, nestacia len neprehladne bitky, ale treba aj prestrelky, autonahanacky pripadne par vybuchov a najlepsie aj zdemolovat nejaku budovu. 

Bourne Trilogia bola - podla mna a to si obhajim - uspesne zakoncena trojkou Bourne Ultimatum a tudiz dalsie diely len budu varit z vody + vzdy bude niekto chybat, tu chybaju Brian Cox a Joan Allen 

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Ouwen

Damon bude mat 50, momentalne  ma 46, a proste starne. Jo, Matta mam rad a uznavam, ale sa treba rozlucit s tym, ze bude stale na vrchole sil. Ja bych byl radsej, keby tocil pecky ako Martan 

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Mission Impossible jsem se docela dlouho vyhýbal, pak jsem dal všech pět dílů na jeden zátah a paráda (a tam by se třeba dalo najít v jednom díle víc děr ve scénáři než v celý Bournově sérii :-). Naopak s Bondem to mám asi tak jako ty s Bournem, pro mě je to prostě arogantní pičus, co by bez těch svých udělátek a onanií nebyl nic :-) A to jsem jinak velkej britofil :-) Rozklepaná kamera... to je těžký no, u Bournea mi nevadí, u found footage hororů bych za to věšel za koule do průvanu :-)

 

Ouwen: Hele, serem na to, tuhle diskuzi jsme tu vedli, už když měl Bourne premiéru a stejně jsme se k ničemu nedobrali.

(Scénář blbej není, JB inteligentní je ;-) A série o Bournovi nikdy nebyla primárně o nějakých bitkách, vždycky byla hlavně o příběhu, tak nevím, proč se tu nějaký fighty pořád řešej...).

na příspěvěk reagoval Ouwen, Ištván87

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Lacike

Máš moje uznání stačí? Obvzlášť pokud máš k původním filmům ten vztah co si napsal v komentáři. To já zase nemám jsou to příjemný osmdesátkový komedie, ale žádný bomby pro mě.

na příspěvěk reagoval Lacike

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Blbosti? Takže chceš říct, že když řešim scénář tvého oblíbeného filmu, tak ten scénář je blbej? tak to máš hodně divnej vkus no :-)

to, že ty říkáš, že Bourne je inteligentní neznamená, že to tak je. A on se strhaně tvářit sice má, ale ani nepředvede NIC, protože střihy mu ve všem pomáhaj, chápeš? Bitky jsou strašný. O 24 nebudem diskutovat, Bauer by z Bourna nadělal tisíc son of a bitchů a jeho bojové nasazení se nedá s Bournem srovnávat.

A Renner piča není, Renner aspoň působí v bitkách přirozeně a nepotřebuje tolik střihů :-D a jinak, jakejch vašich Seagalů?Já na Seagala už dávno nekoukám, toto na mě nevytahuj ;-)

na příspěvěk reagoval Martin741

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Náhodou já jsem taky docela fanda do špionážních akčňáků, ale moji koně jsou spíš James Bond nebo Ethan Hunt. Bourne mi jako hrdina nikdy moc nesednul, navíc nejsem přítelem rozklepaný kamery.

na příspěvěk reagoval Pítrs85

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Ouwen

Tyjo, takovýhle blbosti se dají vytáhnout na každej akční film, Bourne je akční jízda, ale narozdíl od těch vašich Seagalů je to prostě inteligentní akční thriller, se zajímavou zápletkou, skvělou sekvencí v Řecku atd. atp.

Že se to nelíbí Wácovi, bych i chápal, co jsem tak postřehl, tak dává přednost spíš akčním béčkům (který mám rád taky, však na Van Dammovi jsem vyrostl), ale tohle je áčkovej film, se skvělým Damonem a ještě lepším Greengrassem.

(Btw Damon se má tvářit strhaně, však od konce Ultimáta žije život na hovno, jen bitky a skrývání se před federálama a tajnou službou).

 

Takže to, že se to nelíbí tobě, neznamená, že je Jason Bourne jeden velkej nesmysl... Pro mě je zas sračka ta tvoje čtyřiadvacítka, ale nenapsal bych, že je to špatnej seriál.

A Renner je piča :-) 

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, Ouwen, Martin741

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

prej je v top formě :D s bojovým nasazením, co předvedl Renner se to nedá srovnávat. v bitkách není nic vidět, pač na jeden chvat připadaj tři střihy.. damon se jen tváří unaveně, strhaně. nevim, co je to za formu?

na příspěvěk reagoval Martin741

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Pítrs85

takže ti přijde logické aby profi agent a profi hackerka, když vědí že je sledují, ujížděj na motorce přesně podle trasy, kterou někdo dal dohromady v CIA?

nebo že napíchne mobil a tim smaže soubory z půlku světa? vlastně ona je nesmazala. ona vypla notas a řekla, že jsou smazané. maj všude agenty, po celém světě, kde Bourne byl, všude kamery a nemůžou ho najít jak dělá pouliční bitky někde v prdeli světa... promin, ale mě to přijde dost nedomyšlené.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, Pítrs85

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Vykander tu do serie velmi nepatri /hoci je to sexica/, Julia Stiles tu je, to je dobre, Damon so ZelenouTravou tiez, chyba mi ale Joan Allen a asi budu absentovat kvalitne autonahanacky - teda komentov som precital uz dost, ale jaxi sa nespominaju 

na příspěvěk reagoval Ištván87, Ištván87

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

nebo sádlo vysílá nějaké ultra krátké vlny, na ovládání mozku, že by hledal další námět pro film ? v galerii, sem ho viděl jako swat člena pffffff :D

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Víš co je největší sranda? že ať rozjedeme jakoukoliv diskuzi u libovolnýho filmu, tak nakonec stejně skončíme u sádelníka :-) to už je nějaká nemoc, nebo degenerace či co...

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

já teda jako nevim kdy to dám protože přeci jenom je to drsný a právě že bych chtěl dát nejvyšší kalibr, nicméně škoda toho Messnera charisma má, tak proč se nechá potopit sádlem, ach jo 

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Souboje vypadají dobře jenom do doby než se Messner kterej si po celej film buduje renomé macho borce potká ze sádelníkem kterej ho totálně znemožní a zesměšní, to splachuje celý předchozí dění do hajzlu. Zkus to Code of honor je to komedie jako hrom aspoň se pobavíš nebo toho Salazara to je taky píčovina, ale aspoň hodně akční nic koukatelnýho už sádlo stejně nenatočí.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

ha ha ha ha vidíš :D nicméně, já bych docela rád nějakou tu Seagalovku abych se vám vyrovnal a u perfektní zbraně, ty souboje vypadají dobře 

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Související novinky

Jason Bourne se vrátí

Jason Bourne se vrátí

21.11.2023

Jakmile člověk získá Oskara za nejlepší cizojazyčný film, a k tomu tři další ceny Akademie, dveře do Hollywoodu se mu s nadšením otevřou. Své o tom teď může vyprávět režisér Edward Berger, jenž pro… (více)

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Zemřel britský herec Albert Finney

Zemřel britský herec Albert Finney

08.02.2019

Ve věku 82 let zemřel britský herec Albert Finney, známý například z filmů Velká ryba nebo Dobrý ročník. Finney byl pětkrát nominovaný na Oscara, v roce 2003 pak získal Zlatý glób za hlavní roli v… (více)

Jason Bourne míří do televize

Jason Bourne míří do televize

17.08.2018

Americká stanice USA si čerstvě objednala 1. sérii nového seriálu ze světa Jasona Bourna, spin-off pojmenovaný Treadstone. Jméno samozřejmě odkazuje na tajný program pro výcvik agentů, kterým prošel… (více)

Reklama

Reklama