Reklama

Reklama

Americký inženýr Peter Bowman pomáhá se stavbou přehrady v jihoamerické Tecale, kde žije s manželkou Alicí, poznamenanou potratem, který prodělala v Africe. Po jedné z četných hádek se Peter stane obětí únosu. Vyjednáváním o jeho propuštění je pověřen zkušený vyjednávač Terry Thorne. Vysvětlí Alici a její švagrové Janis, že za únosem stojí osvobozenecká armáda, které jde jen o peníze. Šokovaná Alice zjistí, že společnost Quad Carbon, pro niž manžel pracuje, je před krachem a neplatila za své zaměstnance pojištění. Protože si služby Terryho agentury nemůže dovolit, je muž odvolán a případ převezme místní vyjednávač Fernandez. Zatímco Peter je s několika dalšími zajatci hnán do hor, snaží se Alice s pomocí Janis sehnat peníze na výkupné. Terry je znechucen přístupem nadřízených, a tak se nakonec vrátí. S pomocí bývalého kolegy Dina se zbaví Fernandeze a znovu se pustí do namáhavého vyjednávání. Peter se v jednom z partyzánských táborů spojí s Němcem Kesslerem a společně plánují útěk. Dino začne Terryho přemlouvat k radikální osvobozovací akci, protože podle něj už ví Peter o partyzánech příliš mnoho, aby ho nechali žít. Terry se musí rozhodnout, zda pokračovat ve vyjednávání, nebo se pokusit o riskantní osvobozovací akci. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Bohužel zklamání a jednoduše nuda. Film se vleče svou neúnosnou délkou strašně pomalu a chybí mu takřka vše, co podobně laděný snímek potřebuje - vypjaté scény, drama, emoce a akci (a při její absenci aspoň propracovanou psychologii postav, ale anu toho se tu nedočkáme). Až je mi záhadou, že se do toho hlavně Crowe s Morsem nechali natáhnout. U Meg Ryan mě to až tak nepřekvapuje, asi chtěla zas jednou pro změnu zkusit vážnou roli a podle toho to i dopadlo...Film aspoň částečně zachraňuje paradoxně pro děj filmu zbytečný prolog v Čečensku, krásná jihoamerická příroda a závěrečná akce, ovšem i ta určitě šla udělat líp. Vzhledem k tématu a hereckému obsazení zatraceně nevyužitý potenciál...A tolik zmiňované jiskření mezi Russelem a Meg Ryan? Nevšiml jsem si, proto závěrečné emoce působilo nanejvýš uměle a vykonstruovaně. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že po všech záporných recenzích, co jsem kde přečetla, mě Životní zkouška docela překvapila. Čekala jsem akcí nabité dílko, a dostalo se mi mírně psychologizujícího dramatu. Má na tom podíl hlavně herecká suita Russel (přesvědčivý a čestný), Ryanová (zdrženlivá), Morse (nejednoznačný) a Reedová (svérázná). Ovšem, že se nejedná o nic extra ve smyslu scénáristickém (únosy, vyjednávání - na Nově toho je v podprůměrné televizní produkci jako smetí). Problém však je, že na film jdou buď fandové akce a ti se nedočkají, a ostatní ho radši ani neuvidí, prostě toto dílko není příliš vděčné ani zajímavé, tak trochu nudné. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Čtyřhvězdičkové hodnocení uděluji nejspíš kvůli Russellu Croweovi a pro mě excelentní chemií mezi ním a Meg Ryan. Ovšem ani hlavní dějová linie, záchrana drahého manžela v podání Davida Morse, nijak ve zpracování nezaostává. Rozhodně jsem se nenudila, film má spád, akci a spoustu dobrých momentů. Ale ten hlavní důvod, proč jsem byla "přilepena" k obrazovce a bedlivě sledovala každou scénu, byl ten, že jsem napjatě očekávala, kdy se mezi Russellem a Meg konečně protrhne hráz skrytých pocitů:) Až k ní po neúnosně dlouhém čekání došlo, totálně mě dostala. Stejně jako jejich závěrečná chvíle, při níž jsem se nedokázala ubránit záplavě slz. Takže nejspíše kvůli jejich herecké souhře a těmto skromným, avšak pro mě emotivním scénám, hodnotím takto. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Životní zkouška je takový normální akční thriller, kterých už jste viděli hromadu. Na tomhle je zajímavé jen to, že tam hrál můj oblíbenec Crowe. Milovníci Kriminálky NY tu také spatří Carusa, který zde na rozdíl od NY bez brýlí a přimhouřeného pohledu celkem oproti roli detektiva coby voják special forces křepčí v džungli. Od poloviny filmu sledujeme záchranu uneseného Morseho z bambusového vězení. Kolumbijci jsou tupí jak se dá očekávat a tak je elitní komando kosí po desítkách. A když už některý z nich míří ákáčkem na některého z hrdinů, dá mu dost času na to a by se otočil a gangstera zastřelil. :-) To se tam stalo asi 2x. :-)). No dál nebudu spoilerovat, jestli Crowe zachrání Morseho pro sličnou Meg Ryan si budete muset zjistit sami! 3 miny claymore. * * * ()

Erik7595 

všechny recenze uživatele

Priemerný, možno ľahko nadpriemerný akčný thriller. Nič prevratné, síce som som veľmi nenudil, že by som bol nadšený a chcel film vidieť znovu, to nie. Meg Ryan nemusím ako herečku, čo sa potvrdilo aj v tomto filme, kde mi pripadala otravná. Naopak spoľahlivo dobrý Russell Crowe je tu sympaťák a David Morse tiež zaujal. Ide o akčný thriller, ktorý ak zaujme počas daného pozerania, výrazný pozitívny dojem som z neho ale nemal. Dej klasický, akcia relatívne slušná, film samotný OK, taký slušný priemer. 6/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • David Morse natáčení na pár dní opustil, aby mohl naposledy navštívit svého umírajícího otčíma. Této smutné záležitosti může děkovat za svůj život, protože během jeho nepřítomnosti se natáčela scéna, ve které je jeho postava přesouvána z jednoho nákladního auta do druhého, a to potom odjíždí. Místo Davida Morse použil režisér kaskadéra. Nákladní vůz bohužel řídil nezkušený řidič, který nezvládl řízení a nákladní vůz se šesti lidmi na palubě spadl do srázu. Nikdo nepřežil. (Wishkah)
  • Během natáčení v internátní škole ve Stowe se Russel Crowe (Terry Thorne) setkal s šestnáctiletým mladíkem, který mu položil pár otázek ohledně herectví. Tent mladík se jmenoval Henry Cavill a v současné době je hereckou hvězdou a mezi jinými je i představitelem Supermana z filmu Muž z oceli (2013). (Wishkah)

Reklama

Reklama