Reklama

Reklama

Americký inženýr Peter Bowman pomáhá se stavbou přehrady v jihoamerické Tecale, kde žije s manželkou Alicí, poznamenanou potratem, který prodělala v Africe. Po jedné z četných hádek se Peter stane obětí únosu. Vyjednáváním o jeho propuštění je pověřen zkušený vyjednávač Terry Thorne. Vysvětlí Alici a její švagrové Janis, že za únosem stojí osvobozenecká armáda, které jde jen o peníze. Šokovaná Alice zjistí, že společnost Quad Carbon, pro niž manžel pracuje, je před krachem a neplatila za své zaměstnance pojištění. Protože si služby Terryho agentury nemůže dovolit, je muž odvolán a případ převezme místní vyjednávač Fernandez. Zatímco Peter je s několika dalšími zajatci hnán do hor, snaží se Alice s pomocí Janis sehnat peníze na výkupné. Terry je znechucen přístupem nadřízených, a tak se nakonec vrátí. S pomocí bývalého kolegy Dina se zbaví Fernandeze a znovu se pustí do namáhavého vyjednávání. Peter se v jednom z partyzánských táborů spojí s Němcem Kesslerem a společně plánují útěk. Dino začne Terryho přemlouvat k radikální osvobozovací akci, protože podle něj už ví Peter o partyzánech příliš mnoho, aby ho nechali žít. Terry se musí rozhodnout, zda pokračovat ve vyjednávání, nebo se pokusit o riskantní osvobozovací akci. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Zvláštní thriller, který je tak dlouhý, že se vytrácí občas "thrill"... Hvězdné obsazení je rozhodně k dobru, tvoří velkou část dojmu z filmu, ale...dlouhé pasáže někdy opravdu nudí, přestože film je opravdu fajn, prima či jinak OK. Akční scény jsou nadprůměrné, ostatní neobjevné, okoukané. Kladně hodnotím realistickou zápletku a koneckonců i rozuzlení. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Russel Crowe v hlavnej roli, moje najvačšie lákadlo na tento film. Tým druhým bol zasa David Morse tak bolo rozhodnuté. Hackford mal za sebou množstvo velkých diel, jeho najvačšie ho však čakalo až po Skúške Života. Čo ma ešte viac utvrdilo, len čo sa nestalo, film na vás nevyskočí hned od začiatku a nebude vás oboznamovať zo superlatívmi. Musíte sa k tomu prepracovať postupne. Ale ked sa do tej časti dostanete fakt to stojí zato, tentokrát mam na mysli približne polovicu filmu ktorá sa začala prehlbovať do záverečnej časti ktorá už neplynula tak pasívne ako dovtedajší priebeh filmu. Aj tak však musím zdorazniť ze sa Hackford nepodarilo zobraziť to v čo dúfam že v nejakej snímke nájdem. Hlavnú rolu stvárnila Meg Ryan ktorá je podla mojho názoru absolútnou neherečkou, Dlho si bol neistý aj Russel, Morse ako vždy dostal minimum priestore a práve tie najšedšie scény no ako pri každej jeho postave ma len viac utvrdil že je skutočne dobrý v tom čo robí. V Skúške Života bolo navyše množstvo scén kde bolo potrebné špičkové herectvo tak si viete domyslieť nedostatky prvej časti filmu, oscarový Crowe naštastie počas filmu herecký rástol čo divákovi spríjemnilo sledovanie a mne možno ovplyvnilo hodnotenie. Hackfordovi však jasne vyčítam suverenitu aka bola pripadená Russelovi čo vyrovnalo pomer síl a uvrhlo skúšku života v mojích očiach do priepasti zvanej priemer. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Hackford příliš nezatěžuje sentimentem a děj se slušným tempem šine kupředu. Jihoamerické reálie neměly chybu, stejně jako přesvědčivý David Morse v roli zajatce. Co se tomuto filmu v recenzích vyčítalo, je to, že to mezi Croweem a Meg Ryan nepřesvědčivě jiskřilo. Abych řekl pravdu, je to tak a je mi to jedno. Crowe díky svýmu charismatu utáhne celý příběh, je to jeho film a Meg Ryan je tam skoro zbytečná. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Není smutné, že úplně plytký film, bez jakéhokoliv poselství či nadstavby, plní sály kin a nakonec i hodnocení nemá tak špatné jak by zasloužil? Je to smutné. Stačí film obsadit nějakým hereckým esem, dodat filmové řemeslo, přidat pár výbuchů, nalomené srdce hlavní hrdinky, která se zamiluje do zachránce manžela, ale abychom to nekomplikovali a zachovali happy end, nakonec odchází s manželem a charismatický záchranář s úsměvem Boggarta odchází na další misi. Co na tom, že to byl vyjednávač. Uměl i skvěle střílet a vyznal se téměř ve všem. Hotový J. Bond. Přesto byl ochoten vsadit vše - i svůj život, aby velkoryse na konci prohlásil, že to byla jeho povinnost a že ničeho nežádá. Tak jak to chtějí divačky amerických kin. Přece se nepošpiní nějakým honorářem, byť dělal svou práci. Ten film je tak špatný, že mi ani nevadilo, že jedna z postav donese (protože si to scénář žádá) do bezpečí Bibli s mapou, pžestože utíkal, klouzal v kotrmelcích ze svahu a letěl z 50 m vodopádu, kde pak plaval o život divokou řekou. Stále nepoužíval jednu ruku, ve které měl bibli. Jedna z hvězd jde na Crowea, který hraje tak úsporně, až máte pocit, že se nenaučil text. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojená se zápletkou, režií, herci i herečkami - možná i proto, že Russell Crowe se představil jako těžký frajer ... Ruku na srdce, pánové: Kdo z Vás by byl ochotný nasadit svůj vlastní krk kvůli chlápkovi, který Vám svou nejistou existencí stojí v cestě z toho prostého důvodu, že milujete jeho ženu ?!? ... :-)) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • David Morse natáčení na pár dní opustil, aby mohl naposledy navštívit svého umírajícího otčíma. Této smutné záležitosti může děkovat za svůj život, protože během jeho nepřítomnosti se natáčela scéna, ve které je jeho postava přesouvána z jednoho nákladního auta do druhého, a to potom odjíždí. Místo Davida Morse použil režisér kaskadéra. Nákladní vůz bohužel řídil nezkušený řidič, který nezvládl řízení a nákladní vůz se šesti lidmi na palubě spadl do srázu. Nikdo nepřežil. (Wishkah)
  • Během natáčení v internátní škole ve Stowe se Russel Crowe (Terry Thorne) setkal s šestnáctiletým mladíkem, který mu položil pár otázek ohledně herectví. Tent mladík se jmenoval Henry Cavill a v současné době je hereckou hvězdou a mezi jinými je i představitelem Supermana z filmu Muž z oceli (2013). (Wishkah)

Reklama

Reklama