Reklama

Reklama

Jáson a Argonauti

  • Velká Británie Jason and the Argonauts
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasický příběh řecké báje o Jasonovi, který hledá pověstné "Zlaté rouno", nabízí divákům řadu soubojů s obludami jako harpyje, hydra nebo obr Talos. Proto s Jasonem musí na Kolchidu cestovat také nejlepší bojovníci v čele s Herkulem. Chrání je bohyně Héra. Ve své době byl film ceněn pro kvalitně udělané triky. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Koukám, další rest. Tohle je samozřejmě Harryhausenova klasika. Souboj titánů mám sice radši, ale stejně, když si vzpomenu, jak jsem poprvně vejral na souboj s Talem nebo šermovačku s kostlivci, tak si vybavím ten závan dobrodružství, romantiky a toho pravého hrdinství bájných reků. Film dělaný s radostí a poctivostí. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní film s naprosto geniální stop-motion. Škoda že tenhle film není tak rozšířen jako Souboj Titánů. Scénář je parádní, atmosféra zábavná, scény na lodi nenudí a postavy jsou příjemné. Co bych možná vytkl je role toho kamaráda Herkula, jeho seznámení bylo celkem dlouhé na to aby ve filmu střihl jen okrajovou roli. Nicméně scéna s titánem byla uchvatná. Jediné co mi vadí a nedovoluje dát plné hodnocení je konec, posledních 20 minut se celkme plouží, sice do zdárného finále s kostlivcema ale to předtím je spíše takový nudný výplněk. Harryhousen a jeho efekty v§bec nezestárly a byly luxusní. Pro mě zábavný velkofilm se sem tam nudnější scénou ale pozornost si zaslouží. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

V podstatě hodně podobné kultu Souboj Titánů, kde vystupují také Bohové z řeckých bájí. Ray Harryhausen odvedl opět skvostnou trikařskou práci a líbí se mě jeho zatíženost na lebky a kostry, kde na závěr předvedl parádní bitku kostlivců s Jásonem a Argonauty. Ve srovnání s jeho jinšími filmy ale hodnotím Jásona pouze lehce nadprůměrně. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi výpravný starší snímek. Nejde si nevzpomenout na Souboj titánů. Divím se, že jsem se k němu dostal až teď. je až neuvěřitelné, jak dobře snímek na svou dobu vypadá. Všechny akční scény jsou povedené. Jáson a jeho parta se musí na své cestě za zlatým rounem utkat s obrem Talem, porazit harpyje, projet mezi pohyblivými skalami, zabít hydru a nakonec se utkat s hordou kostlivců. Celou dobu jim pomáhá bohyně Héra. Hlavně kostlivci vypadají skvěle. Natáčení muselo být neskutečně komplikované. Škoda, že se na snímek dnes dost zapomíná. "Berte jen jídlo a vodu." ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Opravdu spise pohadkovy dobrodruzny pribeh o Jasonovi a jeho parte, ktery se vzdy kdyz je v problemech obrati na bohyni Heru (kterou ztelesnuje bohyne Honor Blackman) a ona to za nej vyresi...Souboje a bitvy jsou pohadkove mile a "bezkrevne", a pokud bych srovnaval zdejsi triky napr. se Zemanem...nevim nevim kdo by zvitezil...Zaverecna bitva s kostlivcema je ovsem bozi!!! ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Interiérové scény sa nakrúcali v rímskych štúdiách Safa Palatino, zatiaľčo exteriéry väčšinou neďaleko prímorskej dediny Palinuro južne od Neapola. (curunir)
  • Po veľkom úspechu filmu Sergia Leoneho Rhodský kolos (1961) sa tvorcovia rozhodli zmeniť obra Talosa na živú bronzovú sochu. Vznikol tak jeden z najznámejších harryhausenových výtvorov. (curunir)
  • Hlasy obidvoch hlavných predstaviteľov boli predabované. Todda Armstronga (Jáson) nahovoril britský herec Tim Turner a Nancy Kovack (Médea) Eva Haddon, ktorá bola známa ako herečka rádia BBC. (curunir)

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama