Reklama

Reklama

Jáson a Argonauti

  • Velká Británie Jason and the Argonauts
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasický příběh řecké báje o Jasonovi, který hledá pověstné "Zlaté rouno", nabízí divákům řadu soubojů s obludami jako harpyje, hydra nebo obr Talos. Proto s Jasonem musí na Kolchidu cestovat také nejlepší bojovníci v čele s Herkulem. Chrání je bohyně Héra. Ve své době byl film ceněn pro kvalitně udělané triky. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

ArdathBay

všechny recenze uživatele

Největší hvězdou je Pan Harryhausen. Děj snímku není sice nijak nadprůměrný, ale atmosféra je výborná a stopáž tak akorát. Naprosto mě dostaly scény s Talosem - úchvatné. Nechápu jak to ten Ray dokázal - i dnes je to nádherné. Scéna s dětmi dračích zubů byla naprosto neuvěřitelně náročná - za den byl schopen natočit Harryhausen 3 vteřiny !!!!!! boje. Scéna má 3 minuty !!!. R.I.P. mistře ()

pospech11 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější antický film. Rozpočtem, výpravou, hereckým obsazením se nedá srovnávat např. s Trojou, ale i tak. Kdo by neznal báj o Jásonovi a jeho partě v čele s Herkulem. Jediné co mě štve je to že je to starší film, potřebovalo by to remake, ale ne nějakou sračku ale pořádný režisér, kterej si dá záležet na všem ne jen na tom kolikrát bude film sestříhán. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Opravdu spise pohadkovy dobrodruzny pribeh o Jasonovi a jeho parte, ktery se vzdy kdyz je v problemech obrati na bohyni Heru (kterou ztelesnuje bohyne Honor Blackman) a ona to za nej vyresi...Souboje a bitvy jsou pohadkove mile a "bezkrevne", a pokud bych srovnaval zdejsi triky napr. se Zemanem...nevim nevim kdo by zvitezil...Zaverecna bitva s kostlivcema je ovsem bozi!!! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Výpravná antická báje o cestě Jásona a jeho společníků za zlatým rounem, kterou lehce nad průměr povyšuje práce trikařské legendy Raye Harryhausena (Zlatá Sindibádova cesta, Souboj titánů atd.). Některé triky jsou působivé, některé mile naivní, ale Harryhausenovou poznávací značkou jsou hlavně jeho rozpohybované figurky - oživlá Héfaistova socha, útočné harpyje, semihlavý dračí strážce rouna a ozbrojení kostlivci dělají z tohoto filmu stravitelnou podívanou a částečně mažou handicap v podobě skutečnosti, že Don Chaffey není príliš schopný režisér. Celkově tak tři* a půl. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nádherná dobrodružná podívaná. Skvělá atmosféra, nádherné prostředí, povedený příběh. Narozdíl od trapné dvoudílné nové verze je tohle opravdu parádní fantasy, které, byť mladší než Souboj titánů, působí mnohem moderněji (ale nemá na něj, a možná proto jsem dal jenom čtyři). Triky jsou skvělé, nepůssobí nijak uměle a výborně zapadnou, navíc Ray Harryhausen se zase vyřádil a zase nezklamal. Z herců stojí za zmínku snad jen Patrick Troughton (druhý Doctor) a z dabérů skvělá Milena Dvorská. Příběh je sice lehce předvídatelný, ale ani chvíli nenudí, pořád se tam něco děje a hlavně scéna v soutěsce je nezapomenutelná. A navíc to nádherné prostředí, co víc si přát? Tenhle film je moje nová klasika, opravdu není skoro nic co mu vytknout. Dobrodružné fantasy a staré Řecko, to já můžu, to mi vyhovuje, rozhodně doporučuji. Krása. 85%. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Legendární scéna boje s kostlivci vznikala velice složitou cestou. Nejprve bylo třeba, aby herci celou choreografii úderů a šermu nazkoušet a trénovat s kaskadéry a poté museli provádět pohyby a různé údery sami. Kostlivci byli přidáni až dodatečně. Denně dokázal Ray Harryhausen natočit přibližně tři vteřiny boje. Přestože scéna trvé jen 3 minuty, její natáčení zabralo 4,5 měsíce. (ondradvori)
  • Po veľkom úspechu filmu Sergia Leoneho Rhodský kolos (1961) sa tvorcovia rozhodli zmeniť obra Talosa na živú bronzovú sochu. Vznikol tak jeden z najznámejších harryhausenových výtvorov. (curunir)
  • Nakrúcanie sa začalo 2. septembra 1961 v Taliansku. (curunir)

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama