Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledná servírka z krkonošského hotelu Bobí vrch Gita (Ž. Veselá) zahyne pod koly auta svého milence, který ji zabil kvůli obavám, že na něj dívka vyzradí nezákonné machinace s valutami. Gitu krátce nato začne hledat její sedmnáctiletá kamarádka Anna (D. Veškrnová). Naivní dívka, která vyrostla v dětském domově, chce původně jen padesát korun, které kdysi Gitě půjčila. Každý v hotelu se domnívá, že Gita prostě odjela za lepším, jak se tu už mockrát stalo. Jenže Anna začne v domnělém odchodu spatřovat řadu nejasností – Gita si například před svým zmizením nevyzvedla drahé boty, které si nechala opravit. Anna využije situace a nastoupí na Bobím vrchu jako pomocná síla v kuchyni. Nepotrvá to dlouho, a bude potřebovat pomoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (209)

Cortesz 

všechny recenze uživatele

České kriminální filmy mě nikdy moc nezaujali, většinou byly všechny trapně důležité, snad jen smrt stopařek a holka na zabití, která se mi líbí v tom, že zde míchá i komediální prvky a tím si ode mě získává i nadhled. Zápletka je sice jednoduchá, způsob vyšetřování zdlouhavé a není tou hlavní prioritou. Vyzdvihuji výbornou hudbu a především herecké výkony Dagmar Veškrnové, která tu svou uječenou, tupou a chvílemi nesnesitelnou holku hraje naprosto skvěle a občas byla fakt na zabití, dále zmíním ještě Ilju Prachaře, který také stojí za povšimnutí, jinak rozhodně průměr. ()

jolly.rose 

všechny recenze uživatele

Starší filmy hodnotím dle toho, jak na mě v dané době působily. Pět hvězdiček dávám za to, že jako dítě do první třídy jsem se při něm strašně bála, na rozdíl od jiných detektivek a pod. První filmový počin Dáši Veškrnové byl velmi přesvědčivý a zdařilý. Byla naprosto bezelstná. Nyní jsem se na něj podívala opět...., není tam nic politického, je tam krásná krajina a úžasné jsou vždy počáteční záběry z kuchyně K. Augusty (p. Murašky), kdy se člověk až lekne. Ve své době skvělý film, ale ani ted moc nevyšuměl. Filmová chybička - v úvodní písni jde D. Veškrnová na začátku přes lávku a chybí ji její oranžová taška. V dalším záběru ji už má. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ta komedie je trochu mimo, spíše je to kriminálka s dosti dramatickou hudbou. Odehrávající se v originálním prostředí horské boudy. Dagmar Veškrnová je tady taková blboučká a naivní. Od začátku mi bylo jasné, kdo je vrah. Zajímavá zápletka, děvče z dětského domova jede do Krkonoš hledat svoji kamarádku, kterou někdo zabil. Dagmar Patrasová v pidiroličce je namluvená polsky. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....v čase keď prezident Havel pripravoval Chartu 77-jeho budúca manželka bola "perzekuovaná"...."musela" hrať v ďalšom filme a nemala čas na disidentov. /poznámka pre neznalých:po revolúcii si všetko vynahradila/ Film slabý priemer - nutno pozorne sledovať nakoľko je to pomalééééé ako Derick.... PS:pani Veškrnovú som nikdy nemusel - vždy mi bola nesympatická................... ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Tento film, mám pocit, nevie čím má byť - či krimi či sledovaním vývoja hlavnej postavy z detského domova, ktorá je zahraná, musím uznať, fakt veľmi dobre... aj keď aj mne, ako divákovi, už hovadsky liezla na nervy. Všetko podstatné ohľadne odhalenia vraha sa odohraje už v úvode, takže zvyšok je len pokojné sledovanie. Vychutnával som si lesy a celkovo prostredie. Hudba mi príšerne vadila. Ako mohol také niečo nasadiť Herz do svojho filmu je pre mňa nepochopiteľné. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Píseň "Až přijde déšť do trávy spát", kterou ve filmu zpívá hlavní hrdinka v podání Dagmar Veškrnové, nazpívala o dva roky později na své LP-album "S písní vstříc ti běžím" Helena Vondráčková. V jejím podání má pozměněný text a soutěžila s ní také na Festivalu filmových písní v Isntabulu. (Willy Kufalt)
  • Natáčení probíhalo v Peci nad Sněžkou, Praze, Sněžce a Horní Malé Úpě. Horská chata se jmenuje Žižkova bouda a najdeme ji 2 km nad Pecí pod Sněžkou, stojí dodnes. (M.B)
  • Autor scénáře Josef Šilhavý, se s režisérem Herzem soudil kvůli názvu filmu, žánru i ročnímu období, ve kterém se děj filmu odehrává. Soud ale prohrál. (raininface)

Související novinky

Juraj Herz 1934 - 2018

Juraj Herz 1934 - 2018

09.04.2018

V neděli zemřel režisér, scénárista a herec Juraj Herz. Jeden z hlavních představitelů československé nové vlny vystudoval fotografii na bratislavské UMPRUM, následně režii a herectví na loutkářské… (více)

Reklama

Reklama