Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Robin (Taron Egerton), válkou zocelený bojovník, se vrací z křižáckých výprav, aby společně s svým maurským přítelem Malým Johnem (Jamie Foxx) povstal proti zkorumpované anglické vládě v moderní vzrušující akční podívané plné zběsilých bojů, epické válečné choreografie i nadčasové romantiky. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (393)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Tady je špatně plně všechno. Hlavní hrdina je pacifistický posera, kterému jde lépe vykrádat trezory než zabíjet, kdejaký Arab střílí z luku líp než on (maně jsem vzpomněl scénu z jiného filmu, kde Robin Hood svým šípem rozštípne ten, který už je ve středu terče), Marion, tedy Mariana vypadá jak oplácaná mužatka, která navíc za Robina musí dělat špinavou práci a zabít úhlavního protivníka, nad nímž se Robin slituje (!), a celé je to pojaté jak Ostrov hrdlořezů - a to nejen, že by se to mohlo odehrávat v dnešní době (při té akci v Africe jsem místo luků viděl v rukou toho přepadového oddílu spíš sapíky), ale také těmi výbuchy vozů se senem. Navíc tu máme moderní sluníčková témata: muslimové jsou hodní a čestní, ženy charitativní, ale dovedou se o sebe pořádně postarat, lidé by neměli válčit, ale Antifa a bojůvky v ulicích se zápalnými lahvemi jsou oukej. Celé se to bere strašně vážně a seriózně, bez vtipu, kdo je Zorro, teda pardon Černý tulipán, ech, vlastně Robin Hood, muselo dojít hned napoprvé všem zúčastněným, ale oni ne, čekají na závěrečné "překvapivé" odhalení, no a F. Murray Abraham asi měl hrát svou démonickou postavu ze Jména růže, ale parodii na nějakou postavu jde zahrát dost těžko. Ani mi tak nevadí, že je to proticírkevní, protože západní, Franské, církvi fakt šlo jen o moc a prachy, o Boha ne, ale tady je to až směšná protiagitka třeba s tím křížem, který má být jako že satanský. Kurňa, na tyhle posty šli fakt fikaní hajzlíci, ti by se rohlíkem ani lordíkem opít nedali. No a pak mám v poznámkách už je takové drobnosti jako: ohně jako v Blade Runnerovi, zamiluje se jen podle očí a co když má holka ošklivou čelist?, a jeho podle očí nikdo nepozná, šípový kulomet, proč ona vlastně šla k šerifovi?, zneužívaný šerif v mládí kněžími (!), metrosexuálně zastřižené vousy a vlasy chlapů... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Sympatický, no po všetkých stránkach nedotiahnutý pokus o ďalšieho ritchieovského Kráľa Artuša - a to pritom ani spomínaný film nepovažujem za žiadne veľdielo. Herecky je to, až na nie veľmi dobre obsadenú Marian, v poriadku a moderná štylizácia pôsobí patrične osviežujúco, no nenápaditá réžia a chvíľami až bizarný scenár, v ktorom veľmi nefunguje ani romantická línia, tiahnu výsledok zbytočne nadol. O vyloženú prehru každopádne nejde, no niečo mi hovorí, že v konečnom dôsledku nebude na nového Robina Hooda pozitívne spomínať väčšina jeho aktérov. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané a nudné. Síce je hlavný hrdina sympatický, ale ako Robin Hood málo charizmatický. Charizma chýba popravde všetkým hercom. Záporáci sú málo záporní, Marian ma väčšinu času rozčuľuje a "vzťah" medzi Marian a Robinom ma zanecháva chladnou. Vôbec nevadí zmodernizovanie histórie, či boje,ktoré nedávajú zmysel z hľadiska histórie, ale chýba tomu grády. Všetky zaujímavé akčné scény sú zle zostrihané, prehnaná slow-motion a žiadny naozajstný progress, čo sa týka Robinových schopností. Jeden z najmenej zaujímavých filmov, čo som videla v posledných mesiacoch. 40% ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Film, kterej je strašně těžkej na zhodnocení. Pokud člověk přistoupí na tu základní vizi, kdy je to celý vlastně nefalšovaně moderní film z týhle doby, jen místo útočných pušek a kulometů po sobě v Afghánistánu (sorry, v Arábii) střílí lukama a šipkometama a válečný lobby (sorry církev) vydělává na základě živení válek z peněz daňových poplatníků, pak se to divákovi bude líbit, protože režie je fakt efektní, přestřelky jsou tu jak z Matrixu nebo Černýho jestřába (luky místo bouchaček) a hudba dostatečně úderná. Pokud v tom ale někdo bude hledat nějakou větší logiku, tak ji nenajde, protože to prostě smysl nedává už asi tak od druhý minuty filmu. Jako akční výplach to ale nenudí, proto možná malinko nadhodnotím. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tohle pojetí Robina Hooda je trošku odlišné než u předchozích filmů. A není to úplně šťastné řešení. Film je sice nabitý akcí, rychle odsejpá a člověk u toho vydrží až do konce, ale příběh mohl být lépe zpracován. Já jsem většinou rád za inovativní přístup, ale v tomto případě se tvůrci mohli držet spíše tradice o této legendě. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Téměř 95 % kostýmů bylo vyrobeno ručně Julianem Dayem a jeho týmem. (ČSFD)
  • Veľká časť zbraní, oblečenia a techniky, ktorú je možné vidieť vo filme, nebola v stredovekom Anglicku ešte dlhšiu dobu dostupná. (MikaelSVK)
  • Taron Egerton se učil efektní a rychlé střelbě z luku u dánského umělce a lukostřelce Larse Andersena, který drží světový rekord v rychlostní střelbě. Jeho rekord je vystřelených 10 šípů za 4,9 sekundy i 3 šípy za 0,6 sekund. (Prochy38)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama