Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Robin (Taron Egerton), válkou zocelený bojovník, se vrací z křižáckých výprav, aby společně s svým maurským přítelem Malým Johnem (Jamie Foxx) povstal proti zkorumpované anglické vládě v moderní vzrušující akční podívané plné zběsilých bojů, epické válečné choreografie i nadčasové romantiky. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (393)

gegina31 

všechny recenze uživatele

Přesně jak jsem si myslela. Nové zpracování Robina Hooda není zdaleka tak špatné, jako je jeho hodnocení na čsfd. Ano, bylo to malinko sci-fi....koně prorážející dřevěná vrata nejsou moc reální. Ale je to prostě zase něco trochu jiného. Pro mě je to lepší zpracování než s Russllem Crowem, ale samozřejmě není lepší a ani v budoucnu nenatočí dokonalejší zpracování, než legendárního Robina Hooda s Kevinem. Myslím si, že právě proto tolik uživatelů dalo tak nízké hodnocení. I já jsem se neubránila očekávání, že velká část děje se bude odehrávat v lese a že Mariana bude urozená lady...ale tak jako přežila jsem to i bez toho :)) Popravdě v tomhle zpracování je kvalitní herecké obsazení, skvělá hudba i děj a v neposlední řadě záběr na dokonale vypracované tělo Tarona (chlapeček zamakal :D). Jediná věc, která mi na tom filmu vadila, a právě proto jsem snížila o jednu hvězdu, byl částečně otevřený konec, nebo-li náběh na pokračování, ke kterému samozřejmě nikdy nedojde, protože tenhle film se zapsal jako všeobecný propadák. Doufám, že můj milovaný Taron za tenhle film nedostane malinu. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně stupidní stylizace zabíjí prakticky vše potenciálně dobré. U filmů tohoto typu obvykle bývám velmi tolerantní, pokud jde o "modernizaci" a snahu přiblížit klasickou látku své době/publiku, ale tohle je už zkrátka moc. Kostýmy snad přímo od Versace či Gucciho, ale hlavně lobotomické scény typu šerifovy megapárty, která vypadá jak kdyby se odehrávala v dnešním Las Vegas. K tomu absurdní a nechtěně komičtí záporáci (ten Murrayho evil kardinál, bože!) a zvraty (šerifův plán, Will na konci), které si nezadají snad ani s těmi nejpitomějšími young adult movies a céčkovými televizními fantasy, které se stydí vysílat snad i TV Soukup. Třešničkou na dortu je finální "revoluce" se zápalnými láhvemi a štíty (opět) jak ze současnosti - to měla být nějaká alegorie novodobých demonstrací, či co? Vzhledem k tomu, že Robinův příběh je v principu vlastně dost levičácký (bohatým brát, chudým dávat), hypoteticky by to možná i dávalo smysl, ale to vážně se tvářící laciné videoklipové podání je debilní tak jako tak. Akce je sice efektní (a samozřejmě plná zpomalovaček) a casting sám o sobě fajn (Egerton a Foxx jsou sympatická dvojka), ale skoro vše ostatní je až agresivně blbé. Antonymum duchaplné hollywoodské zábavy. Díky bohu, že to propadlo. 30 % ()

Reklama

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Co tohle bylo za veledílo.Moderní Robin Hood, proč ne, ale ne takovým to stylem, protože jsem viděl dva filmy v jednom Princ z Persie a Pán prstenů: Dvě věže. Hlavní představitelka Eve Hewson v roli Marian vypadá jako Indka. Tohle není pohádka o tisíc a jedné noci, ale Robin Hood ! Les ukážou v poslední čtvrthodině, bravo! Tohle bylo normálně zneuctění Robina Hooda. Jestli má být pokračování tak at angažují režiséra Guy Ritchieho. Jedině on dokáže natočit snímek Robin Hood ve stylu Král Artuš: Legenda o meči. ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Svojí křečovitou a neúspěšnou snahou zmodernizovat klasickou historicko-dobrodružnou látku mi tento paskvil silně připomíná francouzskou slátaninu "Blanche - královna zbojníků", přičemž "Robin Hood" je o to horší, že mu naprosto schází smysl pro humor, titulní hrdina se neustále rádoby sveřepě ksichtí jak kyselá prdel a k naprosté nesnesitelnosti jsou dovedeny amatérské pokusy našroubovat na děj filmu "aktuální" narážky na současné světové dění (xenofobie, manipulace ze strany mocných a revoluce utlačovaných, atd., atp.), a patetické proslovy všeho druhu, nesčíslněkrát použité jinde a lépe. Nelze nevzpomenout na Kevina Costnera - ten Batthursta překonává o světelné roky nejen vlastním "Robinem Hoodem", ale co se zábavnosti a výrazně nižší míry blbosti týče i "Vodním světem" a bohužel i takovým "Poslem budoucnosti" - a to už je opravdu co říct! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $30,824,628Tržby Celosvetovo $84,780,546Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,472,985Tržby za predaj DVD v USA $1,983,376║ Moderné a trochu iné, to áno, dobre ale účel sa stráca pod neschopnosťou režiséra. Proste nemá to pevnú pôdu pod nohami, miestami niečo dobre a niečo rozhárané, či prestrelené, dejovo povrchné či neivné. Obsadenie nie je najhoršie ale Marion je dosť nevýrazná, aspoň herecky. Premárnená šanca. /40%/ ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Téměř 95 % kostýmů bylo vyrobeno ručně Julianem Dayem a jeho týmem. (ČSFD)
  • Veľká časť zbraní, oblečenia a techniky, ktorú je možné vidieť vo filme, nebola v stredovekom Anglicku ešte dlhšiu dobu dostupná. (MikaelSVK)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama