Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželské povídky, které Vít Olmer psal pro časopis Playboy v době, kdy jeho šéfredaktorem byl Arnošt Lustig, mají v sobě vtip, často až absurdní pointu a nezapřou, že autor je bedlivým pozorovatelem života kolem nás. Pět z nich vybral pro svojí novou českou komedii, jejímž společným jmenovatelem se stal herec Jiří Krampol, hlavní představitel každé z nich.

Francouzská trojkombinace je humornou úvahou o tom, co může potkat úspěšného podnikatele, dá-li jednoznačně přednost práci před svoji mladší, atraktivní ženou. Protože i ta jednoho dne - vlastně zcela náhodou - pochopí, že peníze nejsou všechno...

Svatozář. Pan Divoký je zdánlivě tichý důchodce a bezbranný muž pod pantoflem. Že tomu tak docela není, pochopí až ušní lékař, který zase vzdoruje hned dvěma partnerkám najednou. Jen na okamžik zaváhá, zda by paní Divoká neměla znát pravdu o svém muži. Ale pak pochopí, že by svého pacienta připravil o jedinou zbraň a útočiště.

Sólo na bicí. Bimbo je "přerostlý" bigbíťák a jeho žena, které ne náhodou říká Yoko, už dávno rezignovala na to, že by někdy dospěl. Žijí spolu na chalupě a monotónní rytmus jejich dnů nečekaně změní vpád zločince, prchajícího před policií. Bimbo a Yoko jakoby se znovu setkali.

Ostrov lásky. Dovolená, ať už kdekoli, by měla být výletem za hranice všedních dnů. Ustaraný Ing. Zawinul ale u Jadranu neustále pracuje a řeší neřešitelné problémy ve své firmě. Toho si povšimne pan Rozvinul a nasměruje svého nového přítele na zcela jinou cestu. Někdy stačí opravdu tak málo.

Waterloo po česku je příběhem pražského památkáře Hrušky, zakřiknutého úředníčka, překážejícího ve světě své atraktivní ženy a ambiciózní dcery. Před každodenním papírováním, byrokracií a marnými diskusemi utíká do napoleonské doby a mění se v udatného maršála. A pak se mu jednoho dne podaří být hrdinou i v současnosti a utéct možná jednou provždy. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Tento jsem viděl, dokonce dvakrát. Poprvé , když byl uplně nový a já byl zvědavý, v jakýmže to parádním bijáku pan Krampol, tehdy oblíbený bavič a šedesátník z posilovny, který hodlá jít do důchodu až ve třetí nápravné skupině, teda jako hraje. No, nuda. Šeď. Tupá nuda. Pocity hrozné trapnosti, když jsem viděl ukradený a přitom zmrvený nápady - růže pro manželku bohatého podnikatele zařizuje sekretářka. Stejně jako ve filmu Veselé velikonoce, jenže tam to bylo asi stokrát líp zahraný a taky obrazově miliardakrát  líp zvládnutý, tady to bylo jaksi uboze laciné a šedivé.

Nejstralivější scénka? Váhám mezi děsivě povadlým hrudníkem herce Mareše(kdo se jako na to má koukat???!) a Krampolovým totálně tuhým Bimbem, co vypadá jak starodávný zastydlý rocker, který už dááávno zapomněl bubnovat, ale pořád si o sobě myslí, jaký neni muzikant a nejradši by furt  žužlal špek, kouřil cigára a nalejval se pivem a děsně unylá družka jeho, Yoko, nebo tak nějak japonsky té unylé slovence Vašáryové řikal, která celou epizodu akorát předvádí katastrofální češtinu a otrávené ksichty.

Vono to samo o sobě neni uplně blbý, ale je to totálně zmrvený. Četl jsem na blogu Olmerově textovou předlohu a ta vyznívala docela skvěle. Film vyšel uplně uboze. Lacině, nudně, šedivě. Ale ta k snad jednu hvězdu ze soucitu? Ne, proč. Je to odpad.

Uživatel Laliss smazal svůj příspěvek.

testarossa

testarossa (hodnocení, recenze)

Něco takovýho se nadá ani hodnotit. Tenhle film neměl spatřit světlo světa. Myslím že naprosto právem leží na dně tabulky. Je tam spoustu vynikajících herců a hereček a tak se ptám na čem v tu chvílu "jeli" když se tomuhle upsaly? Jednoznačně odpad jak zvon....

Hostitel

Hostitel (hodnocení, recenze)

Nejhorsi film co jsem videl nejlepsi scena z filmu je kdyz běží titulky protože je to uz za vami.

-robi-

-robi- (hodnocení, recenze)

Děkuji, už jsem zvracel. Nečekal jsem od tohoto filmu mnoho, ale čekal jsem alespoň něco. Děj, myšlenku, kameru, humor, ... Dočkal jsem se bohužel jediného ... 94 minut totální nudy a jedné minuty usínání.

Ladeo

Ladeo (hodnocení, recenze)

Fuj !!! Vzpomínám si, že V.Olmer natáčel dobré filmy. Co se mu stalo ?

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Nesnáším Kameňák, Scary Movie, Prci prci prcičky atd. Ale tohle mně bavilo :-)

Mgb21

Mgb21 (hodnocení, recenze)

Viděl jsem asi 5min. Ale protože jsem se neskutečně nudil, tak jsem přepnul kanál. Lituju všechny, kteří viděli celé.

Reklama

Reklama