Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele Mkartaylas56 k tomuto seriálu (6)

Stranger Things (2016) 

1. série: Prostě wow. Jako čekal jsem od Stranger Things celkem velké věci, ale mě se dost možná dostavilo ještě více. I přes vlažnější rozjezd se nebojím říct, že celá série šlapala jak to jen šlo, postupně vzrůstalo napětí a nakonec to fantastickým způsobem vyvrcholilo a já jsem po posledních epizodách prakticky neměl slov. Jinak ty věci okolo jako úžasná hudba, neskutečně tíživá atmosféra, retro feeling a opravdu skvělí herci a postavy (hlavně ti nejmladší překvapili) zmíním jenom ve zkratce i když by zasloužili rozsáhlejší chválu. Já už se zkrátka nemohu dočkat, až načnu druhou sérii a pokud bude alespoň stejně dobrá, jako tato, tak se mi tu před očima dost možná rodí jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. 100% 2. série: Ano, povedlo se. Jelikož bych zde jenom opakoval všechny věci, které jsem přímo zbožňoval na první sérii, tak chci pouze říct, že nebýt 7. dílu, který byl bohužel jen vyplňující a oproti ostatním vypadal dost slabě, tak by se mi druhá série líbila ještě více, než předchozí a tudíž jak jsem avizoval, tak se ze Stranger Things stává jeden z nejlepších seriálů, které jsem viděl a asi i uvidím a už se vůbec nemůžu dočkat, až se na Netflixu objeví v létě třetí řada. 95% ()

Season 1 (2016) (S01) 

Prostě wow. Jako čekal jsem od Stranger Things celkem velké věci, ale mě se dost možná dostavilo ještě více. I přes vlažnější rozjezd se nebojím říct, že celá série šlapala jak to jen šlo, postupně vzrůstalo napětí a nakonec to fantastickým způsobem vyvrcholilo a já jsem po posledních epizodách prakticky neměl slov. Jinak ty věci okolo jako úžasná hudba, neskutečně tíživá atmosféra, retro feeling a opravdu skvělí herci a postavy (hlavně ti nejmladší překvapili) zmíním jenom ve zkratce i když by zasloužili rozsáhlejší chválu. Já už se zkrátka nemohu dočkat, až načnu druhou sérii a pokud bude alespoň stejně dobrá, jako tato, tak se mi tu před očima dost možná rodí jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. 100% ()

Season 2 (2017) (S02) 

Ano, povedlo se. Jelikož bych zde jenom opakoval všechny věci, které jsem přímo zbožňoval na první sérii, tak chci pouze říct, že nebýt 7. dílu, který byl bohužel jen vyplňující a oproti ostatním vypadal dost slabě, tak by se mi druhá série líbila ještě více, než předchozí a tudíž jak jsem avizoval, tak se ze Stranger Things stává jeden z nejlepších seriálů, které jsem viděl a asi i uvidím a už se vůbec nemůžu dočkat, až se na Netflixu objeví v létě třetí řada. 100% ()

Season 3 (2019) (S03) 

Ano! I potřetí nám bratři Dufferové nabídli fantastickou řadu, která má sice trošičku pomalejší rozjezd, ale od třetího dílu až do konce to neskutečně šlape. Obecně mi přišlo, že se tvůrčí tým rozhodl více experimentovat a díky kombinaci více žánrů na mě tato řada působila vcelku jinak, než předchozí dvě. Každopádně na ty nejklíčovější věci, díky kterým jsem si nejen já Stranger Things tak moc zamiloval se tu nezapomíná. Výborně napsané a zahrané postavy a jejich vzájemná interakce, fantastická a v určitých momentech bych řekl že i doslova geniální hudba, skvělé budování atmosféry, nostalgie, správně napínavé hororové sekvence... no zkrátka všechno na co jste nedali v předchozích řadách dopustit tu stále je a díky tomu mohu říct, že má obrovská očekávání byla snadno naplněna, stojím si za tím, že minimálně na poli seriálů se současně jedná o naprostý strop a už teď je mi špatně při pomyšlení, že další série bude zase za nějaký ty dva roky, protože čekání to bude vskutku úmorné. 95% ()

Kapitola čtvrtá: Drahý Billy (2022) (S04E04) 

Nejlepší epizoda celého seriálu. Ještě mě nic na poli seriálu i filmů emočně nesundalo více, než toto. Dufferovci jsou mistři. Smekám. ()

Kapitola sedmá: Masakr v laboratoři (2022) (S04E07) 

Po čtvrtém epizodě opět další kandidát na nejlepší díl celého seriálu. Obrovský odpal, který posouvá příběh obrovskými kroky kupředu a máme v něm vysvětlení zrodu hlavního záporáka, který se může bez problémů zapsat mezi jedny z nejlepších za poslední roky. Opět jen a jen smekám a hype na zbývající 2 epizody je ukrutný. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama