Reklama

Reklama

Akční horor, který režisér Guilermo del Toro natočil podle známého Mignolova komiksu, vypráví o Chlapci z pekla, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách - nesmrtelný Rasputin (Karel Roden), gestapačka Ilsa a maskovaný zabiják Kroenen. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů a spolu s žabím mužem Sapienem (Doug Jones) a dívkou Liz (Selma Blairová), která umí v rozčilení vyvolat výbuch či požár, jsou využíváni při mimořádných operacích FBI. Zlo se však nevzdává. Trojice pekelných vyslanců se vrací, aby dokonala své temné dílo, a Hellboy se jim musí postavit... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (797)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V tomto snímku jsem našel to, co u jiných filmových adaptací komiksů velmi postrádal, totiž jistou dávku režisérovo vlastní umělecké invence. Del Toro se sice drží komiksové předlohy, ale dodává filmu něco ze svého výtvarna a tak vzniknul vizualně velmi zajímavý film. V druhém díle Hellboye je Del Torova výtvarná signatura mnohem patrnější. Nejspíš se s jedničkou osvědčil a tak dostal na tu svou invenci mnohem víc prostoru. Typické výtvarné prvky, které nacházíme ve všech jeho filmech, přičemž největší gradace byla ve Faunově labyrintu, zde na diváky probleskují a má-li trochu pro to cit, hledí na film s jedním velkým paf výrazem v ksichtě. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ron Perlman v roli Hellboye je dokonalej a některý hlášky v jeho podání jsou přímo úžasný, ale přece jenom v některých případech se až příliš snaží vypustit nějakou skvělou hlášku a nepovede se mu to. Triky ve většině případů vypadaj hodně dobře, ale v jiných momentech jsou takový dost zvláštní, né že by byly úplně šaptný, ale nejsou na tý nejvyšší úrovni. Myslim že se z toho dalo vytřískat o něco víc, ale i tak je to skvělá zábava. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Komiksy moc nemusím ale na Hellboyovi som sa slušne bavil. Ako už bolo povedané úvod pripomína strého dobrého Indyho a je najzaujímavejším momentom filmu. Naopak ma nudilo záverečných 15 minút. Karel Roden nič moc, zato ten nacistický assassin bol dosť štýlový. Selma si konečne strihla relatívne slušnú rolu po všetkých tých husiach vo Veľmi nebezpečných známostiach a Jednoducho sexi. Hviezdou filmu je ale určite Ron Perlman ktorému postava sadla ako šitá na telo. Má perfektné hlášky a je dostatočne "cool" ako má byť správny komiksový hrdina. Guillermo del Toro ukázal že po sračke ako bol Blade II dokáže natočiť dobrý film. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další z široké řady comicsů, který ve mně zanechal hořkou pachuť. Rudý pekelný démon s upilovanými rohy a kamennou pěstí je bohužel krapet nesourodý a přeplácaný. Celkově je sice dynamický a nedá se mu upřít jistá stylovost a efektnost, zejména co do designu mnohých monster, ale svou rozbředlostí prostě neláká k tomu, abych si ho někdy zopakoval. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Priznam se bez muceni, ze z komiksu jsem cetl jen jednu knizku a to jeste nijak moc peclive. Presto ale nebudu film nijak moc kritizovat, jak by se mohlo zdat - naopak. Hellboy s pesti raznejsi nez generalisimus Stalin je naprosto perfektne zvladnuta postava, ktera vypada, ze ma spis v popisu prace neustale glosovat deni kolem sebe, nez potirani pekelnych monster. Nackovsky zabijak Kroenen v podobe chodiciho stroje je jednou z nejlepsich zapornych postav, jakou jsem kdy videl - stylovy, bez okazalych propriet, kapku smesny, ale presto odporny. Karel Roden, pro ceskeho domorodce nutne vzdy vyznivajici smesne, je jakousi ozdubkou filmu, ktera ovsem dostava minimum mista a clovek si vlastne ani neuvedomi, proc ve filmu vlastne je - kdyby ho pan scenarista vyskrt, jako by se nic nestalo. Dalsi vedlejsi postavy jso take rozporuplne, krom onoho modreho Rybaka, ktereho si nejde neoblibit. Romanticka linie filmu je hollywoodsky naprosto tupa, neobjevna a k uzoufani nudna, po technicke strance lze filmu vycist horsi triky, ale zde bych si dovolil tvrdit, ze je to spise ku prospechu. S nejakymi hypermodernymi a perfektne vypadajicimi triky by Hellboy vypadal zbytecne umele a potazmo neuveritelne, takhle to cele pusobi naopak. Vytknul bych snad jen horsi strih a obcas viditelne reziserovo tapani, co vlastne z hercu dostat, ale nejvetsim negativem je kazdopadne konec filmu, ktery je opravdu nijaky a az moc cloveka nechava tusit, ze se brzo docka pokracovani. V konecnem souctu tedy nekde mezi beznou popcornovkou a nadprumernym comicsovym remakem - 3,5*. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (61)

  • Ron Perlman přečetl všechny komiksy o Hellboyovi, aby se co nejlépe připravil na svou roli. (ČSFD)
  • Za akční fantasy film, pořízený za velmi rozumných 66 milionů dolarů, zaplatili diváci v amerických kinech během prvního víkendu (2.-4.4. 2004) 23 mil. dolarů. Po téměř dvou měsících promítání v USA si Hellboy celkově odnesl 59,6 milionu, celosvětově to pak bylo 99,4 mil. (imro)
  • Grigorij Rasputin (Karel Roden) přetrhne růženec, který Hellboy (Ron Perlman) svírá v ruce, zamává mu před obličejem utrženou částí a odhodí ji. V následujícím záběru však leží na zemi nepřetržený růženec. (CSSML)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Reklama

Reklama