Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v pohádkovém kraji leží docela malé, nepříliš bohaté, ale milé královstvíčko. Velký Titěrákov se tam říká. Této zemičce vládne král Valentýn (J. Satinský) a jeho moudrá choť (J. Bohdalová). Anebo je tomu naopak? Každopádně, oba královští manželé by už rádi viděli svého jediného syna, prince Huberta (I. Hora), ženatého a na královském trůnu. On si však nemůže princeznu, jakou si pan otec přeje, vybrat. Královským rodičům se zdá, že budoucí mladá královna je v nedohlednu. Ani jeden zatím netuší, že Hubert si už dávno našel královnu svého srdce – krásnou, avšak chudou Božidaru ze statku (A. Elsnerová). Oba zamilovaní ale svoji lásku tají. Vědí, že sňatku prince s chudou dívkou pan král nikdy nepožehná. Leda by se stal zázrak… (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Další z pohádek, která je v podstatě o ničem. No, koukat se na to sice dá, ale nedoporučuji ji. Nevím, co víc napsat, je to jaksi přepatlané, nefungující, o nic nepřijdete, když tuto pohádku neuvidíte. Nejvýraznější postavou je zde postava Rumplcimprcampr(a), kterou ztvárnil Jaroslav Kepka. Verdikt: 2* a 40 - 50 %. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A něco šmrncovnějšího byste nenašla ??" - "Ne !! Šmrnc u nás dávno vyšel z módy.." ;) Tak u Zelenků doma rozhodně !! Tahle nesmírně jalová fanfarónsky natočená pohádka totiž právě ten šmrnc naprosto postrádá, když tvrdohlavý rutinér Zdeněk Zeleneka tu rozkošnou Werichovu předlohu nejspíš musel hodně nesnášet, že ji takhle dovedl spolu s Helenou Sýkorovou v jejich upoceném scénáři rozcupovat na rumplcimprcampr.. Kouzlo je pryč, když ten mistrův inteligentní nadhled nahradil režisér svým typickým rukopisem, cílenou laciností triků, která se bije s tou troškovsky opuletní výpravností kostýmů, či podbízivým humorem, a Jan Werich si tak tam nahoře musí hodně ťukat na čelo.. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Velmi slabá štědrovečerní pohádka, ne-li vůbec ta nejslabší, která byla pro tento sváteční večer za posledních 25 let natočena. Dějově absolutně nezajímavá, spíše velice nudná. S výjimkou Bohdalky, všichni herci byli toporní. Především roli nezvládla Tereza Brodská, která si hrála na princeznu nejen v pohádce, ale i coby herečka. Kromě toho v těch šatech vypadala spíše jako maškara než princezna. Strašnější kostým měl snad už jen ten barevnej šašek s obříma brýlema a blonďatou parukou. Jakoby sami filmaři už věděli, že tohle bude propadák, a tak se to alespoň snažili zachránit nevhodně zakomponovanými, nic říkajícími záběry na majestátně se tyčící hrad Frýdlant. Ten to ale nezachrání, pane Zelenko. [5892. hodnocení, 112. komentář, 48%] ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Víte, že Werich nestovořil jen tři skřítky, tři bratříčky, co vám dary dali? On totiž exituje ještě jeden skřítek - ten zlý. Má takové neobvyklé jméno. Jenom jak on se to jmenuje. Nu a pohádku o tom nehodném natočil ten, co má na svědomí třeba Nesmrtelnou tetu. Nu jak se to pozná? Třeba tak, že si zahrála tentokrát hodnou královnu. Nu a abychom tu měli nějakou podobnost s třeba právě Třemi veterány, tak si tu zahrál ctitel Wericha Julius Satinský. Tentokrát si nezahrál zlého, ale hodného pana krále. Kepka coby skřítek s podivným jménem je cývorná volba. Netradiční jmén hlavních rolí Božidara a Hubert je typická pro Wericha. No a o hudbu se postaral Ještě Václav Zahradník - ano ten, co má na svědomí Velerybu, Polepšovnu, S tebou mě baví svět nebo Křemílka a Vochomůrku. Po všech těchto ingradiencích dostaneme docela příjemnou pohádku. A pozor si dejte na Štístko. On má však ve skutečnosti jiné jméno. Jenda-hrejdále ví o tom své. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která nemá zpočátku jasně danou zápletku, ta přijde až v poslední třetině, stejně tak se zpočátku nerýsuje vysloveně zlá postava, ta také přijde až v poslední třetině a i tak na mě ona postava nepůsobila vysloveně záporně. Pohádka mě sice nedonutila někomu vysloveně fandit, žádná postava tady není nějak vyrázná ani není postavena před nějakou emotivnější událost, ale přesto mě bavila, působila uvolněně a s přísadou kouzel i pohádkově. Jen mě mrzí, že Tereza Brodská neměla větší prostor, z ženských postav byla absolutně nejvýraznější. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1993 v režii Karla Weinlicha i rozhlasová pohádka „Hrášková princezna a skřítek se šišatou hlavou". (Miggi90)
  • Tato česká pohádka se v roce 1997 natáčela mimojiné na severu Čech na zámku Frýdlant v Čechách a na hradě Bouzov. . (EMMY)
  • Příbytek podivínského mužíka se točil u hradu Valečov. (JT19)

Reklama

Reklama