Reklama

Reklama

Ochrana planety před žraločími tornády po pěti letech selhala. Nad Las Vegas se roztočí písečné tornádo, které s sebou opět přináší žraloky. Fin Shepard je nasazen do akce na záchranu planety. Tornádo se žene krajinou a zasáhlo i ropnou oblast. Texas je v plamenech. Další tornáda ničí vše, co jim stojí v cestě. Dobytčí, lávové, kamenné... a to nejhorší bude nukleární, které míří přímo na New York. Aston Reynolds, autor a majitel Astro X přišel na to, jak tornádo zastavit. Musí ho nějak ochladit, aby anuloval jadernou aktivitu. Existuje motor a kvantový generátor, který po spušětní zvedne vodu z vodopádů, nukleární hmota v tornádu se schladí a tím z něj udělá jen obyčejné tornádo, bez ničivé síly... (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nedá se svítit, všechen zbytek těžké munice tvůrci vystříleli v trojce a na čtvrtý díl zbyly už jen menší kalibry. Ani zkázy Las Vegas, Hooverovy přehrady, nebo Grand Canyonu, prostě nemůžou konkurovat raketoplánu, Hasselhoffovi na Měsíci a žralokům rejdícím ve vzduchoprázdnu. Scénář je prostě oproti předchozí trilogii výrazně chudší a celkově nepříliš nápaditý a stereotypní. Hasselhoffova role je tentokrát dost ubohá, Guttenberg se jen mihne, Ziering je nemastný neslaný a jeho motorovka už příliš provařená, jeho všechny děti otravné... Nejlepší postavou je tedy asi parádně vytuněná kyborgyně Tara Reid - i když se jmenuje, vypadá i hraje jako pornoherečka, bavila mě nejvíc. Ale i čtvrté Sharknado je pořád docela slušná zábava, jeho triky jsou stále nádherně mizerné a scénář opět totálně zhulený. A vlastně přece se něčím originálním čtyřka pochlubit může, a to obohacením angličtiny o několik novotvarů, třeba o "bouldernado", "oilnado", "firenado", kansaské "cownado" a několik dalších "-nados". Do případné pětky navrhuju nějak zakomponovat třeba emzáky, zombie, upíry, nebo aspoň nazisty uvnitř zeměkoule, jinak je další úpadek neodvratný. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Trojka byla prdel jak svině, když se na scéně objevil Hajzlhof a potom ve vesmíru se Stevem likvidovali žraloky světelnýma motorovkama, chcal jsem smíchy. Bohužel tahle série pokračuje trendem co sudé pokračování to průser. Vtipu ubylo, debilní neherctví už se za 4 filmy prostě okouká a těch pár vtipných scén jako je žraločí defibrilátor nebo několikanásobné porodné ze žraloků už nestačí. A ani camea se nijak nepovedli. U téhle série platí, že si je vědomá své debility, ale filmový masochisti si prostě přijdou na své a podpora fandů filmového braku a lidí bez mozku co to žerou doopravdy vynesla téhle sérii takovou popularitu, že se vesele točí dál. Ferrante je zrůda bez špetky talentu a docházejí mu debilní nápady, které jsou tak absurdní, až jsou prostě vtipný. Ve čtyřce je to nuda, trapnost a jednou za dvacet minut slušný fór. Pětku ještě dám, ale jakmile bude šestka, už se asi znovu mučit nenechám.30%. ()

Reklama

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Do čtveřice žraločí Stýv se všema zatočí. V poušti ještě nebyli, i tam je však pobili. V galaktickém Vesmíru dojde snad už ke smíru. Díky Stývoj s rodinou můžu na dovolenou. /// Až budu zase někdy u moře, tak než vlezu do vody, pořádně se rozhlídnu, jestli není poblíž Stýv. Protože kde je Stýv, tam je i žralok. Nasrali jste mě, že Scerbová tu neukázala svoje dva herecký talenty, ale naštěstí rychle dorostla juniorka Ňúmenová, takže ve vašem případě za odměnu sesírám na vás mocné Shitnado! ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Nejradši bych dal za pět, ale musím se držet. Grafickou stránku filmu vůbec neřeším, ale ty nápady, ten scénář a ty dialogy, to je jedna perla za druhou. Ty lidi co to tvořej musejí být fakt zhulený. A obchod s motorovýma pilama uprostřed lesa? Jako fakt? a to bych mohl pokračovat. No prostě výbornej film. Dokoukat to do konce, to chce pořádnou odvahu. 10% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

To, že poster k nejnovějšímu Sharknadu připomíná poslední Star Wars, není čirá náhoda. Tenhle díl už je totiž mega sci-fi. Z ohyzdný Tary se stal kyborg, co chytá z nebes padající automobily, lítá vzduchem jako trochu anorektičtější postavička z Marvelu a kromě motorovky jí z ruky vyjde i světelnej meč - samozřejmě za doprovodu hlášky "nechť tě provází síla". Steve Sanders tu mlácením a kopáním do žraloků už jen potvrzuje svůj status největšího "kick ass" borce všech dob, při čemž Chuck Norris musí doma pukat závistí. A Sharknado? To se tu postupně mění v Oilnado, Firenado, Lightingnado, Frozenado, Cownado (!) a nakonec i na Nukenado. Je to chujovina, už ani ne tolik vtipná, ale pár hlášek se povedlo a celkem pobavilo i cameo dvou plavčic z Baywatch. Ale pětku už, prosim, NE! Já se na tu zrůdičku Taru fakt nemůžu koukat! ()

Galerie (102)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu si zahrál cameo Corey Taylor, zpěvák skupin Slipknot a Stone Sour. Je oslovován jako „číslo 8“, což je narážka na Slipknot, kde všichni zakládající členové měli číselné označení a Taylor je právě „8“. (Schyzartis)
  • Vo filme sa objavili dvaja atléti z najznámejšej MMA organizácie UFC. Na začiatku sa medzi novinármi objaví Roy Nelson a počas útoku žralokov v kasíne sa objaví Frank Mir. (Marceloo)
  • Fin po príjazde do Kansas City dostane od známeho červené auto s menom Christine. Je to odkaz na horor z roku 1983 s totožným názvom Christine. (Marceloo)

Reklama

Reklama