Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Oblíbené trio je zpět. Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May se vrací v novém seriálu The Grand Tour, který je nepřímým pokračováním jejich posledního působení v Top Gearu. Naše trojka se vydává na cestu po celém světě, kde testuje různá auta, plní úkoly a především si užívají život jako "motoristi ve středním věku", kdy každou epizodu uvádí v jejich mobilním stanu. (UncleMorty)

(více)

Recenze uživatele Big Bear k tomuto seriálu (4)

The Grand Tour (2016) 

Po rozpačitém rozjezdu prvních dílů se partička zase dostává do formy. Ona ta změna značky asi nebyla jednoduchá, stejně jako to asi není jednoduché pro nějakého toho skalního automobilistu, kterému řeknou, že tento typ auta jeho oblíbené značky je poslední, protože továrna zavírá... Poté co BBC neustálo Jeremyho provokokace (i když kdo ví jak to všechno bylo) se začala psát tato nová éra Top Gea... pardon Grand Touru. Omluvte, chvilku si na to budu zvykat... Uvidíme jak se to bude rozjíždět dál. Rozpočet není vše, hlavní jsou nápady. Těch ztřeštěných nám už trojice předvedla se štábem tolik, že skalní fanda může mít dojem, že nádoba nápadů je vyčerpána a není s čím novým přijít... Tak uvidíme. Staří přátelé se neopouští a u mně to ve vztahu k Jeremymu, Jamesovi a Richardu samozřejmě platí! Ještě k BBC - přišli jste o pořad, který napodobují všechny pořady o autech na světě a který jen opravdu těžko nahradíte! Ale to vy asi už víte že? * * * * ()

Colombia Special Part 1 (2019) (S03E02) 

,,Za tohle ti vymlátím světla! '' ----- Top Gearovské speciály byly vždycky vrcholem tohohle seroše o autech. Jednak se člověk s tou prima partou podíval do světa a pak také většinou se jelo ve stále stejných vozech. Na rozdíl od jednotlivých epizod, kdy se z asfaltu vracíme do studia (což mně osobně občas ruší), ve speciálech se jede pořád a to já rád. Myslím si, že dnes už ten co v BBC zařídil vyhazov Jeremyho nemá vlasy, páč si je už všechny zoufalstvím vyrval. Je také možné, že mu je vyrvali šéfové každopádně vyhodit Clarksona byla skutečná pitomost. Jasně, Jeremy byl občas neřízená střela. Rád si kousnul tam, kde mu něco nevonělo, ale kdo zná jeho novinové sloupky nemůže být překvapen ba co víc čeká to od něj a vlastně i vyžaduje. Má přehled, je vtipý a je vybaven britským humorem. To vše z něj dělá velice vtipného chlapíka, který ovšem nemusí jít do noty každému. Obzvláště dnešní přehnaně korektní doba, kdy se jeden musí neustále ohlížet zda někoho něčím neurazil, v době práv všech a všeho na všechno musel být tenhle odjištěný granát pro BBC jistě trochu problém. Je také možné, že chytl manýry celebrit. Nevím jak to bylo s tím nafackováním členovi štábu snad kvůli kávě, každopádně to šlo řešit třeba pokutou. Vyhazov udělal jediné. S Jeremym jako správní kámoši odešli i James a Richard. A z Top Gearu rázem zbyla jen značka bez obsahu. Propad sledovanosti nezachránil ani LeBlanc a ten už snad také odchází... Po těch třech osiřelých králích nakonec sáhl Amazon a dobře udělal. A jak jsem tak sledoval tento speciál, je jedno jak se to vlastně jmenuje. Důležitý je obsah a bylo to zase vončo ! Opět jsem se u speciálu řezal nahlas na celé kolo a i když celá řada věcí jede podle napsaného scénáře, bavím se i tak. Takovéhle scénáře by totiž mohla závidět nejedna komedie dneška. Já si to užil, kluci mi zase zvedli náladu a tak dávám za 5 snímků divokých zvířat: Psa, osla, mouchy, pavouka resp. jeho obydlí a samozřejmě hrocha! * * * * * ()

Funeral for a Ford (2019) (S03E14) 

Jo, po Cortině jsem jako prcek pokukoval, ta zadní světla byla nezaměnitelná. Forda Taunuse GXL jsem mohl mít za 5000 Kč v devadesátkách, jenže kdo tehdy mohl tušit, že se dnes bude zachovalej škodylak stodvacítka dražit za milion. Ale jako majitele (bývalého) dvou řad Mondeí kombi mk. II a mk. III se mne už pořad značně týkal. Do prvního Mondea jsem přestoupil v době kdy dodělával nás Favorit a bylo to jako přestoupit z žebřiňáku do kosmické lodi. Přechod do modernější verze Mondea už takovým šokem nebyl, prostě už jste věděli do čeho jdete. Obrovský prostor, plná výbava a navíc automat. Obří páka automatu a palubní deska i se středovým panelem a kontrolkami navozovaly dojem, že jste spíš v kokpitu letadla. To auto jezdilo málem samo. Letadlová loď na silnici, vytuněný dvoulitr neměl problém při předjíždění s kýmkoliv a v kopci když se skoro dvoutunová mašina rozjela to bylo jako vlak. Oba své Fordy jsem miloval, byť kamarádi pohrdlivě blekotali Fordem tam, vlakem zpátka. Nikdy nás ani jeden nevypekl. S radostí jsem si tedy projel s automobilovou svatou trojicí vývoj Fordu jak šel čas. Současné Mondeo se bude vyrábět do roku 2022, pak končí. Možná se tak nemá dít, možná ano. Oplákaval se konec Cortiny, Sierry (známej na ni dodnes pěje ódy jako nejlepší auto co kdy vlastnil), oplákavt se bude Mondeo. Ford ale vždycky přišel s něčím novým, co vyrazilo dech. přeji mu ať se mu daří dál navzdory green diktátu a uřvanejm frackům jménem Gréta. * * * * * ()

Carnage a Trois (2021) (S04E04) 

Moc bych se nedivil, kdyby při náhodné návštěvě země galského kohouta někdo nechtěl Clarcsonovi vyprášit jeho orangutánní hřbet tvrdejma bagetama a pak jej zahnat v úprk házením plněných šneků podobně jako se to to stalo v Agentině kameny v jednom ze speciálů Top Gearu. Pravda, některé technické detaily jednotlivých prezentovaných strojů francouzských značek opravdu budily zvídavé dotazy a zvedaly obočí - co k tomu sakra tvůrce aut vedlo?!. Jako topdebilitu i já sám považuji to autorádio uložené mezi sedadly a ještě kolmo ke směru jízdy :-). Hodně jsem se nasmál u výjezdu na kopec, byla to stará dobrá prča jak ji známe. Kucí trochu zestárli, nejvíce je to vidět na Jeremym, ale pořád se evidentně u natáčení dobře baví a to se pak věřte nebo ne přenáší skrze záznam i na diváka. Takže dobím 4 croissanty do kazetové mechaniky autorádia! * * * * ()

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama