Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzzikanti jsou film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost, odehrávající se na československopolském trojmezí, v drsném, ale půvabném kraji Těšínského Slezska, kde slovo chlapa má stále svou sílu, půvab žen přitahuje od nepaměti a hudba má své nezastupitelné místo. Zkrátka magický kraj pro zdánlivě obyčejné, a přece něčím osobité a hlubokou lidskostí protkané příběhy s dobrým koncem... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

nonick1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě větší blbost, než jsme doufali, mohl by znít podtitulek tohoto českého filmového průšvihu, natočeného v režii Dušana Rapoše, nechvalně proslulého filmem Když draka bolí hlava. Nu, ve filmu „Muzzikanti“ nebolí hlava draka, ale diváka – od toho jak celý film nevěřícně kroutí hlavou. Jak by také ne – jde o podobný „odpadový“ level jako Léto s gentlemanem či Perfektní polibek. Nutno ale přiznat, že v případě tohoto filmu, prošpikovaného vizuálem karvinské kapely obstarožních rockerů, vystupujících přes 30 let pod názvem DOGA, jde o obdivuhodný počin. Obdivuhodný v tom smyslu, že je třeba obdivovat troufalost autorů této v podstatě celovečerní reklamy na pánské obleky a slivovici, požádat si ještě o příspěvek z peněz daňových poplatníků (takto Fondu české kinematografie) a - světě div se! - ty ministerské tetky jim ho přiklepnou. Inu, jak se říká: drzé čelo je lepší než poplužní dvůr; v tomto případě jde ovšem o drzost hraničící s nestydatostí. Z filmu má divák neodbytný pocit, že scénář (pokud vůbec něco takového existovalo) byl psán za pochodu někým, kdo po předchozím natáčecím dni stačil vystřízlivět a byl ještě schopen udržet propisku – již ne ovšem myšlenku. Jinak si neumím vysvětlit ten galimatyáš, obsahující kromě rádoby-rockových i folklórních „muzzikantů“ a zařazení thajského boxu, i druhdy snesitelného básníka Pavla Kříže, nyní hrajícího doslova tragicky s permanentním výrazem překvapeného lenochoda, dále zpívajícího šéfa kapely v podání Martina Dejdara s charismatem kreslené postavičky, kterou celá léta dabuje, pak Jarka Nohavicu (propána PROČ???), z něhož se ve filmu místo trubadúra s tahací harmonikou stane druhý Satriani se slabostí pro sólové elektrické kytary, a last but not least: jako deus ex machina z nebe se snášejícího, německy hovořícího(?) Jákoba Koháka... Pardon, ještě jsem zapomněl na Duo Jamaha – tahouny TV Šlágr (tedy pokud tato obskurní televize stále ještě existuje). Vlastně si to vysvětlit umím: pod scénářem (jakož i mj. pod texty kapely Doga – sic!) je podepsán fanda thajského boxu (sic!), Petr Šiška (sic!) - a to, myslím, hovoří za vše. Dokonce si napsal roličku i sám pro sebe. Člověk se až zdráhá označit tuto slátaninu za film – podobně jako u kosteleckých „špekáčků“, obsahujících místo masa jen 60% kuřecího separátu. Ostuda to nabízet, hanba to kupovat. Čistokrevný odpad. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zmes českých,slovenských a poľských hercov, slovenský spevák spieva česky a hlavný herec sa tvári, že vie spievať jak Hrušinský v Diskopříběhu. Pardon omyl, hercov tam bolo len pár. Šlo skôr o zmes skrachovaných superstaristov, ktorí sa pricucli k Dejdarovi a Nohavicovi. Ale songy boli celkom fajn, tak aspoň dve hviezdy. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Můžu citovat Dejdarovu hlášku přímo z filmu: “Bez talentu. Bez nápadu. Bez invence... Bez naděje” Přesně tak se jeví tenhle prapodivný kýč, který snad ani nelze považovat za film. Spousta rádoby návazností naprosto nelogických a romantický podtext napsaný nejspíše člověkem, který si skrze něj léčil své osobní mindráky. Jedna úctyhodná hvězda za příjemnou ústřední písničku. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Ano je to tak, přiznávám se. Mám úchylku na blbé české product-placement filmy. Pokud se chcete podívat, jak je to špatný, tak vás to nezklame. Nejlepší byla paradoxně ta mladá kapela, která měla i celkem slušné písničky (ale soundtrack si shánět nebudu). Film nějakou dobu i dodržuje šablony, které si nastavil. Chvíli to vypadá, že by to mohlo fungovat jako obyčejná šablonovitá romantická komedie. Mladík vs. starý rocker, princezna vs. rockerka. Jen občas to scenáristovi ujede. Proč se hlavní princeznička, která si potrpí na dokonalý vzhled, koupe nahá v řece? To má přece dělat ta drsná rockerka. A proč je ta první sexuální scéna trapná jako ty z Rafťáků? Ahoj, vidím tě nahou, pojďme si za...ehm. Product placement tak trapný, až pobaví. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Důvod proč se na film (dobrovolně) dívat? Několik pěkných chytlavých songů. Chcete se pousmát nad karikaturami, ztvárněnými Dejdarem a Křížem. Vidět product placement (nejen) na známou pálenku, který je jinak bezdůvodnou úplnou propagací alkoholu. Testovat svou vůli dokoukáním celého filmu, který nemá pořádný logický děj a je jak neochucený guláš ze soji místo masa, až do konce. 1,5 hvězdy ()

Galerie (627)

Zajímavosti (10)

  • Filmový Izzi (Pavel Kříž) bydlí v domě skutečného Izziho. (ČSFD)
  • Koncerty se hrály v Ostravském klubu Garage. (edy66)

Reklama

Reklama