Reklama

Reklama

American Horror Story - Roanoke

(série)
Promo 1
USA, 2016, 6 h 39 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr., Angela Bassett, Lily Rabe, André Holland, Wes Bentley, Kathy Bates, Cheyenne Jackson, Denis O'Hare, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Matt a Shelby se po prodělaném traumatu přestěhovali do Severní Karolíny. Koupili zde dům z konce 18. století. Brzy se v něm však začnou dít podivné věci. A to je teprve počátek... (TV Prima)

Videa (6)

Promo 1

Recenze (115)

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY! Zatím asi nejhůř koukatelná série AHS (a neumím si představit, že by produkce byla o moc větší prdel). Nápad zkombinovat V zajetí démonů v pseudodokumentárním stylu a Blair Witch, kde spolu interagují herci a jejich „reálné“ předobrazy během „skutečné“ vyvražďovačky, je na jednu stranu naprosto geniální. Jenže pak nastoupí prozření, člověk si uvědomí, že wanovské duchařiny a found footagerky se svými plochými postavami a maximálně jednou charakterovo-dějovou linkou jsou udívatelné při nejlepší vůli tak těch devadesát minut, a všechno se to rozblemcne do uniformního uvřískaného torture porna o délce osmi hodin (1984 mělo mimochodem stejnej problém, ale tam to aspoň odlehčovala ta osmdesátková stylizace a zábavné definované postavy). Škoda, že Murphyho nenapadlo radši natočit duchovního nástupce Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon. Protože jako film by Roanoke byla bomba. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá série AHS začala v neuvěřitelném tempu se spoustou skvělých nápadů. Bylo to něco co jsme ještě neviděl, bylo to podchycené skvělým scénářem a za účasti vynikajících herců. Po polovině seriálu nastal super originální zvrat a celé se to tvářilo jako dosud nejlepší série, jenomže pak přišel postupný pád. Poslední čtyři epizody zklamaly. Jedna horší než druhá a dokonala to ta úplně poslední, která byla totálně nevýrazná. Žádny kulervoucí konec. Kdybych to ale zprůměroval, pořád to ještě stačí těsně na 4 hvězdy. ()

Reklama

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekněme, že klan AHS fanoušků se rozdělil na dvě poloviny. Ty, kteří byli touto sérií a jejím zpracováním překvapeně spokojeni a ty, kteří trpěli, co se to s jejich oblíbeným seriálem stalo. Já jsem bohužel v té druhé polovině. Nedokážete si představit, jaké cítím zklamání, že na tuhle řadu jsem čekala tak dlouho, dostala tohle a teď zas budu muset rok čekat na další a jen se modlit, aby to bylo jako za starých dobrých časů. Přehršel postav, které hrajou noví a nesympatičtí herci, skrz který se nedostanete ani na chvíli ke svým oblíbeným favoritům, z nichž většina se objeví jen na chvilku. Děj sám o sobě není nijak extra zajímavý, a co nedokážu překousnout především, je atmosféra, jakou tenhle seriál v předešlých sériích měl a mě v téhle obzvlášť chybí. Další je úvodní znělka, co mě vždycky už na začátku přivedla do extáze. Oceňuji myšlenku, ale v tomhle případě budu nespokojený suchar. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Roanoke je hodně zvláštní záležitost, formálně jsou to minimálně tři seriály v jednom. Hodně se tu pracuje s formáty reality show, reaguje se na vývoj diváctví, fandomy, obecně sílu mediálního publika atd. Užíváme si SPOILER návrat Lany Banany /SPOILER, což jsem opravdu nečekala. Téma kletby kolonie Roanoke z 16. století je samo o sobě hodně silné, takže není důvod se bát, že by 6. série AHS nebyla zajímavá. Nicméně překonat první dva díly byl opravdu problém, protože jsem netušila, co bude následovat a představa, že by celá série byla ve stylu The Story of Us (té komentované romkom s Michelle Pfeiffer), z toho jsem nadšená nebyla. Jako již tradičně tedy doporučuju nesledovat epizodně, ale jako maraton. Protože s příchodem většího počtu starých známých tváří z minulých sérií se už budete zase cítit jako doma. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najneskôr od druhej série (prvá ma trochu nudila) som veľkým fanúšikom AHS a niektoré série zbožňujem (Asylum), ale Roanoke je nočná mora. Prvá polovica skvelá. Najnormálnejšie postavy v celej histórii seriálu (konečne!), výborná zápletka (legendárna „stratená“ kolónia patrí k najvzrušujúcejším americkým záhadám), famózny Prasohlav, Chenovci a tradične výborné výkony skoro všetkých zúčastnených (samozrejme v čele s Kathy Bates, ktorá si tieto psychopatické postavy fakt brutálne užíva). A potom to príde. Zlom, reštart a druhá polovica série, ktorá je vyložene žalostná, hrozná, otrasná. Nebudem spoilerovať, ale je to číra katastrofa. Mimoriadne nesympatické postavy s nulovým IQ, nepríjemné herecké výkony a scenáre museli byť napísané za pár hodín (ak nie, potom si ich obdivuhodnú odfláknutosť NEVIEM vysvetliť, asi mimozemšťania). Ku koncu už to bolo vyložené utrpenie. Roanoke sú v podstate, keď sa to tak vezme, dve série v jednej. Tá prvá je super. Druhá nie. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (6)

  • Série se začala natáčet 6. července 2016 v Kalifornii (Santa Clarita). (Varan)
  • Postavou Lany Winters (Sarah Paulson) v poslednej časti šiestej série Roanoke (2016) prepojili tvorcovia dej s druhou sériou Útočisko (2012). Zároveň sa jedná o ďalšiu dvoj rolu tejto herečky po udalostiach v piatej sérii Hotel (2015). (BlackTom)
  • Kolonie Roanoke opravdu existovala a šlo o první pokus Anglie o vytvoření stálé kolonie v Americe. Správcem kolonie byl opravdu John White a jeho žena se opravdu jmenovala Tomasyn, neměl však syna, ale dceru. Kolonie byla za dosud neznámých okolností opuštěna roku 1590, podle některých názorů se její členové přesunuli jinam, podle jiných byli zmasakrováni původním obyvatelstvem. (gamemaCZ)

Reklama

Reklama