Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Tak takhle má vypadat zábava. Ač už jde o film či o pravidelný pořad vysílaný v ČT. Přesně tento styl humoru mi moc sedí. V televizním pořadu jasně dominuje Petr Čtvrtníček, který má neskutečně přesvědčivý a dokonalý smysl pro zábavu a umí se vžít do kterékoliv situace jako nic. Tento pořad má jedinou chybu a tou je to ,že se již nevysílá! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nejlepší satirický výplod, jaký kdy v Čechách vznikl, ten humor snad musí urazit i stoika! Škoda, že na Českou sodu nebyla ve své době ČT absolutně připravená (inu, asi po ní nemůžeme chtít, aby si nechala na hlavě dříví štípat jako třeba BBC od Pythonů :o))), protože jinak bychom snad měli alternativu k na koleni slátanému a bezzubému TELE TELE. Sodička je nepřeberná zásoba těch nejčernějších, nejnižších, nejpokleslejších gagů, jaké si vůbec dovedu představit. Pánové se nebojí vrtat ve velice živém mase a vrtat se v něm takovým způsobem, že vás prostě nutí zaujmout nějaké stanovisko (to je přeci princip satiry!). Tahle sodovka nikdy nevyšumí. Díky TV reprízám i díky tomuto filmu. ()

Reklama

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Počáteční díly byly trochu rozpačité, ale čím novější díl, tím lepší. Parodie na reklamy však nezklamaly téměř nikdy ("Už žádný drahý opravář" - tu skutečnou reklamu opravdu nesnáším) a později ani parodie na TV pořady, snad nejlepší ze všech byla ta na Risk, parodující tehdejšího moderátora, naprosto prkenného I.Vyskočila. Další lahůdkou byly dialogy z Profesionálu přimíchané do Inženýrské odysey. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem kompilát těch nejšťavnatějších momentů české sody, ale dostal jsem pravý opak - to nejnudnější a nejsušší z celého cyklu. Skoro celý "film" je slepenec úplně prvotních dílů, kde je naprostá absence vtipu zato notné dávky trapnosti. Od mizérie to zachraňuje jako vždy vynikající Alles Gute. Pokud se chcete opravdu zasmát, doporučuji Českou sodu tak od 10. dílu. Tomuhle se obloukem vyhněte! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mám rád sarkazmus. Nevadí mi ani irónia v podobe zosmiešňovanie národa či ich vysoko postavených hodnostárov. Lenže toto mi prišlo dosť trápne, a tak táto česká sóda, úplne vyšumela do prázdna. Za mňa odstupom času skúsenosť s filmom, ktorý ponúkol len minimum komediálnych vložiek, kedy jedna scénka priemerná, striedala scénku hlboko podpriemernú. Nie, díky .. ()

Zajímavosti (6)

  • Název je narážkou na „dostat sodu“, v přeneseném slova smyslu to znamená dostat za vyučenou, to proto, aby se dotyčný zklidnil. A proč sodu? Soda bikarbona má schopnost tlumit rozbouřené trávení, tak proto. (sator)
  • Tvář, která se objevuje v úvodní znělce, patří fotografovi Karlu Mesnerovi, příteli Fera Feniče. (sator)

Reklama

Reklama