Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (948)

H34D 

všechny recenze uživatele

Co se stane když se smíchá ten nejbrutálnější horror a vrcholně absurdní komedie v kabátě béčkové jednoduchosti, ale s geniálním duchem? Ne, ani takhle si člověk nemůže představit, co vlastně Braindead znamená. Braindead je film bez hranic, pokud si myslíte, že i nejkrvavější horrory by měly mít své limity, co se prolité krve týče, jste na omylu. Divácké pocity přecházejí z vyjevení, úžasu, rozpačitého smíchu až do nepředstavitelného znechucení nad tím vším... Zkrátka nad tím vším, co v žádném jiném filmu nespatříte. 8/10 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Chcete vědět, jak si lze bezpečně proklestit cestu houfem zombií za přispění sekačky na trávu? Peter Jackson vám podá podrobný návod. Jednou se vám to může hodit. A prosím, nepřehlédněte v malé roličce Mistra osobně. Ano, ten pošuk v márnici. Ten malej, pitvořící se poděs s brejličkami, kterýmu na stole exploduje mrtvola :o) ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Z mojej strany absolútne podcenenie. Je skutočne veľmi málo hororov (obzvlášť splaterov), ktoré kvôli svojim typickým prvkom stoja za zmienku, no toto dielko naozaj nemožno považovať za nič iné, ako za unikát svojho druhu. Síce som sa príliš nenasmial, no všetko ostatné je na lepšej úrovni ako u mnohých dnešných hororoch. V živote by som nebol povedal, že sa Peter Jackson odrážal od filmového "dna" za pomoci takýchto filmov (BrainDead, Bad Taste), aby následne spackal King Konga, Hobita či Froda - 90% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo ma Peter Jackson dokonale prekvapil svojim filmom "Bad Taste", som bol veľmi zvedavý na tento jeho ďalší počin. A dostalo sa mi ešte štedrejšej, odviazanejšej a krvavejšej porcie absurdného gore humoru toho najväčšieho kalibru. Tento režisér je vzácnym Novo Zélandským diamantom svetovej kinematografie. **** ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Paráda! A hnus. Legendární Jacksonova prasečina - jako komedie vynikající, jako gore taktéž. Některé efekty sice vypadají až moc uměle, ale například u krysoopice mi ta sekaná animace naopak sedí. Osobitý humor, osobitá atmosféra, osobité herecké výkony, osobitý hudební doprovod. A rozhodně jedna z nejodpornějších babizen v dějinách filmu. Jako jediný mínus vidím místy malinko nudnou první polovinu, která se ale nevyhnutelně schyluje k neskutečnému a snad půlhodinovému masakru, takže je to nakonec vlastně jedno:) Your mother ate my dog! ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Po dokončení filmu zbylo Jacksonovi ještě 45 000 novozélandských dolarů. Rozhodl se je utratit za dvoudenní natáčení scény s Lionelem (Timothy Balme) a dítětem v parku, kterou považuje za svou nejoblíbenější z celého filmu. (HellFire)
  • Komisia pre udeľovanie prístupnosti vo Veľkej Británii BBFC zbožňovala film a pre svoju komickosť splatterových efektov spočiatku uvažovala o udelení certifikátu "15". Pre túto vekovú kategóriu bol film predsa len až príliš brutálny, aj preto si nakoniec odniesol komerčne nevďačné hodnotenie s prístupnosťou nad 18 rokov. (WalterIK7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno