Reklama

Reklama

Seal Team 6

(seriál)
  • USA Six
Trailer
USA, (2017–2018), 12 h 51 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Barry Sloane, Kyle Schmid, Juan Pablo Raba, Edwin Hodge, Brianne Davis, Nadine Velazquez, Walton Goggins, Rus Blackwell, Donny Boaz, Angela Relucio (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Toto válečné akční drama, které napsal na Oscara nominovaný scenárista a veterán z vietnamské války William Broyles (Trosečník, Apollo 13, Mariňák) spolu se svým synem Davidem Broylesem, bývalým příslušníkem vojenské jednotky pro zvláštní operace, sleduje bratrstvo novodobých amerických válečníků z jednotky Námořnictva SEAL Team 6, ty nejlepší z nejlepších, jejichž mise s cílem zlikvidovat jistého talibanského lídra se zhatí, když odhalí amerického občana, který spolupracuje s teroristy coby džihádistický bojovník. Osmidílný seriál inspirovaný skutečnými událostmi zachycuje práci těchto příslušníků SEALu, složitost jejich soukromého života a jejich rozhodování v momentech, kdy jim jde o život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Furmi 

všechny recenze uživatele

8x8. Až na pár svetlých chvíľok bol tento seriál jedna telenovela. Nuda, samé riešenia vzťahov, "bratia" až za hrob, americký hrdinovia. Celé mi to prišlo ako banda víkendových vrahov za peniaze. Pár dní si pobudnú doma s manželkami ktoré svojich hrdinov ktorí ich ochraňujú pred všetkým zlom sveta nadovšetko milujú ale ako náhle odídu do práce tak plačú a rozmýšľajú ako ich podviesť alebo opustiť, veď ich tu hrdinovia nechali samotné na pospas všetkým zloduchom z okolia ! Víkendový vrahovia si odskočia medzi tým na nejakú tú misiu kde zabijú sem tam aj nejaké to dieťa ("videl si ako siahal po tom RPG ? Nie nevidel, ale to nevadí, sme bratia v zbroji a podržíme ťa, nič sa nestalo"). Prídu domov, vylejú si srdcia svojím ustarosteným manželkám a alkoholu. Ach. American hero koncept je už dosť obrahný zo všetkých strán ale asi v krajine kde má patriotizmus hlboké korene stále aktuálny a obľúbený. Mňa sa nato dívať nebaví. Mňa baví akcia. Tej tu bolo za všetkých 8 dielov asi tak 30%. Čo je smiešne málo na seriál nesúci v žánri Akčný/vojnový a s názvom "SEAL TEAM 6". ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po 2 a pol dielu. Pripada mi to ako mix serialov The Unit a Sleeper Cell. Podobne ako v Unite sledujeme nielen misie jednej vojenskej jednotky ale aj sukromny zivot jej clenov. Financne problemy, vychovu deti, partnerske problemy atd. Akurat serial nie je podany epizodne, ale v centre deja je jedna linia, ktora sa taha celym serialom. No a ta sa zaobera podobne ako v seriali Sleeper Cell bojom s terorizmom a praktikami talibanu. Mna to bohuzial v ziadnom ohlade nezaujalo. Clenovia timu a ich rodinne problemy mi boli ukradnute (dokonca aj môj oblubenec Walton Goggins pôsobi jak keby ho to nebavilo), hlavna zapletka mi pripadala roztahana. Ovela radsej by som prijal dynamickejsie epizodne zapletky. No a akcia je v takom tom realistickom taktickom vojenskom style, ktory mi pripada stereotypny a nudny. Celkovo mi to vôbec nesadlo a uprostred tretieho dielu som to vypol. Fanusikovia vojenskych serialov asi budu spokojnejsi. 4/10. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problémem Seal Team 6 je fakt že to má být pokud možno co nejrealističtější válečný seriál. Jenže ono se tu neválčí skoro vůbec, což je sice možná podle pravdy, ale pro diváka to je celkem hrůza. Porovnání akce a rodinných scén je tak 30-70. Většinou tak vidíme průměrné herce, kteří jsou fajn v akci, ale v herectví to je velký špatný. Máme tu několik hlavních postav, takže si za těch 18 dílů zapamatujte jména tak tří. První série ještě očividně měla solidní rozpočet a hlavně Gogginse. Ten ale před druhou vyklidil pole a z průměru šel seriál téměř na dno. Natahované, ukecané, nezáživné. Předčasnému konci naprosto rozumím. Velká škoda, protože poslední scéna byla nejsilnější za celou dobu seriálu a ukázala, že Seal Team 6 mohl být parádní, temný a akční. Jenomže není. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

A to jsem myslel, že po hereckých výkonech P. Winchestera a S. Stapleton jako Damien Scott a Michael Stonebridge už nikdo nedokáže předvést chování v akci a manipulaci se zbraní reálněji..No, stalo se. Po pomalejším startu první série ke konci dostáváme lepší díly, a druhá série je doslova nacpaná akcí. Hlavní Šestka předvádí úžasné herecké výkony a chování pod palbou, manipulace se zbraní, palebný základ apd.? To je jednoduše geniální. ()

Tuzinho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto fanda válečných filmů a seriálů jsem spokojen, těchto seriálů je málo a Seal Team Six se s tím vypořádal poměrně dobře. Chápu, že je potřeba ukázat i životy mimo službu, občas toho bylo ale až moc. Rodinné závazky se s touto prací moc skloubit nedají a na to chtěli tvůrci poukázat. Na druhou stranu je vidět, že se o seriál starali zkušení tvůrci s podporou lidí z oboru. Akce byly taktické, chování vojáků při operacích dosti důvěryhodné, nevidíme žádných tisíc kulek na jeden zásobník či dvacet zásahů a stále běhajícího vojáka. Konec mě překvapil a tím i potěšil. Za mě slabší 4* a můžeme se těšit na druhou sérii, která byla již potvrzena. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (5)

  • Ripa Taggarta (Walton Goggins) měl původně hrát Joe Manganiello, ale kvůli zdravotním problémům herce musela být jeho postava přeobsazena a první dva díly přetočeny. [Zdroj: Wikipedia.cz] (PatrikP4)
  • Příslušníci jednotky používají pozemní panoramatické brýle pro noční vidění do firmy L3 Communications Holdings - GPNVG (Ground Panoramic Night Vision Goggle). Toto zařízení je pro běžného smrtelníka skoro nedostupné hlavně ze dvou důvodů. 1. cena cca 38.000,-USD a za 2. zbrojní embargo neumožňující prodej do civilního sektoru - pouze pro armádu US a jeji spojence. (spider74)
  • V seriálu se objevují hodinky Suunto Core All Black. (Fash)

Reklama

Reklama