Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dracula je mrtev, zanechal však dceru. Ta touží po vysvobození z jeho prokletí, ale nedaří se jí to. Objevují se nové oběti. Její jedinou nadějí je doktor Jeffrey Garth, přítel Van Helsinga. Ti mezitím pátrají po vrahovi a stopy je zavedou k hraběnce Maryi Zaleske. Jeffrey jí odmítne pomoci. Ona ovšem unáší jeho sekretářku Janet do Transylvánie. Jeffrey a Van Helsing ji musí zachránit. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Snímek začíná v momentě, kdy Van Helsing zabíjí Drákulu. Tedy několik v teřin před koncem "prvního dílu". Přesto však zmizel Harker i jeho žena, kteří tou dobou "na místě činu" byli. A není o nich zmínka ani nikdy později. Van Helsing čelí obvinění z vraždy a přesto ho nenapadne se na jich dovolávat jako svědků. Drákulova dcera se sice tváří jako sequel, ale je je zde příliš mnoho nelogičností v návaznosti (ostatně tím jsou Universal horory typické). Několik totálních nelogičností v chování postav se objeví i v průběhu filmu, ale jinak se jedná o snímek poměrně zdařilý. Gloria Holden je temnou upírkou par excellence. Škoda, že se neobjevil Lugosi, který za roli Drákuly v tomto filmu dostal dokonce zaplaceno :-) ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

První tři čtvrtiny filmy působí spíše jako psychologické drama s humornými prvky (vystrašený policista, vázání motýlka), teprve v závěrečné fázi, kdy se nudný a upovídaný děj z Londýna přesune do Transylvánie, trochu připomíná horor. On už ten námět sám o sobě, Draculova dcera, je špatný. Hraběnka Zaleska vypadá jako unavená herečka nebo zpěvačka, nikoliv jako dcera temnoty. Nemám tyhle relativizující variace rád a podle mne ten film není dobrý, neboť jakoby sám neví, čím chce být... . ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Upíry? A já myslel, že ti žijí jen na berňáku.- Chtěl jsem se rozepsat ohledně obsahu, ale ten zdejší vyzrazuje tři čtvrtiny filmu, tak se k němu dál rozepisovat nebudu. Každopádně jde o fajnovou žánrovku, která ctí většinu atributů gotického hororu - po většinu času noc, mlha hustá tak, že by se dala krájet, hřbitov, vysáté oběti, byť na zákusy v přímém přenosu nedojde, rakev coby přenosný upíří hrobeček, prokletá zrcadla usvědčující bestii, tajemná hraběnka a temná hudba. Dost se sází na tajemnou atmosféru a kamera čaruje se světlem a stíny. Výborný český dabing a pár vtípků. - Modrý Bolivijec, pane!-Idiote, to je červená Guatemala.- ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší pokračování fenomenálního hororu. Nemohl jsem se bohužel ubránit nudě, když milostné dějové lince mezi doktorem Garthem a protivnou sekretářkou je věnováno nejvíc prostoru, daleko víc než nádherné hraběnce Zaleské a bohužel i Von Helsingovi, který na to, jak fantastickým hercem Van Sloan v této úloze je, měl prostoru naprosté minimum. A ke všemu nebyla překrásná aristokratka krvesajným monstrem, ale toužila se prokletí zbavit, podivně (respektive nehororově) nejednoznačná postava. Mrzí mě, že to musím říct o universalovském draculovském bijáku, ale je to jen průměrný a ničím výjimečný, ač dobře zpracovaný film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký horor „Draculova dcera“ se primárně zaměřuje na téma prokletí a na to, že jeho nositelka rozhodně není šťastná s tím, jak se její život změnil, co s sebou nosí a jaké jsou její potřeby. Už v tomto filmu se objevují náznaky toho, co je pro ženský upírský hororový film celkem standardní – tedy lesbické prvky. Ale ono se to s upírkami táhne i v literární historii, kde dostali prostor dříve než ve filmu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Lambert Hillyer byl devátý den natáčení zraněn, když mu spadlo na hlavu světlo. Nehoda se stala v pátek 13. (liquido26)
  • Edward Van Sloan hrál profesora Van Helsinga již v původním snímku o Drákulovi. (liquido26)
  • Profesor Van Helsing je v titulcích chybně uveden jako Von Helsing. (liquido26)

Reklama

Reklama