Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 059)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Špatný, blbost, ale pro mě pořád záživnější než nějaký VAN HELSING nebo SOLOMON KANE. Je to středně zábavná oddychovka, bohužel s minimální participací čarodějnic (na které jsem se těšil hlavně), se suchým putováním a trapným digitálním monstrem v závěru (klasika…), snad skoro bez krve. Ale na druhou stranu jo, je tu Cage a Perlman, je to docela temný, má to mor a démonem posedlé zohyzděné mnichy. Tak já nevim, dejme tomu 6/10. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Križiacky rytier Behman zocelený mnohými krvavými bitvami sa po rokoch vracia späť do svojej vlasti. Krajinu nachádza v zúboženom stave. Na jeho rodnú zem udrela morová nákaza. Cirkevné autority z toho vinia mladú ženu, nebezpečnú čiernu čarodejnicu. Behman a jeho bývalý spolubojovník Felson sú poverení úlohou, aby ju eskortovali do štyristo míľ vzdialeného opátstva, kde sa má podrobiť exorcistickému rituálu. Film "Season of the Witch" je obstojná stredoveká dobrodružná fantasy. *** ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Lze Senovi opravdu vyčítat některé do očí bijící nedostatky, když jde ze snímku jasně poznat, že byl natočen zejména z lásky k divákům? Tahle fantasy s Nicem Cagem je nádherně béčková jízda, která nemůže urazit (nebo dokonce znechutit) snad nikoho. Hercovy pověstné příčesky jsou sice již tak ohrané, že samotný první záběr na Cage vyvolá salvu smíchu, ale je to opravdu jen na chvíli... Pak už se putuje napříč středověkou krajinou temnými lesy a krásnými dolinami, sem tam se povede nabušená akční scéna nebo lekačka, a než se jeden naděje, přijde finále. Finále, které mi až na slabší triky vůbec nevadilo - naopak. P.S. Úvodní prostřihy na rozličné bitevní události jsou velmi nápadité. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Nejen, že by lepší scénář zvládl i mentálně postižený prvňák, ale zejména Cageův "výkon" tady bije do očí ve smyslu naprostého hereckého failu, kdy sám sebe zesměšňuje, místo aby si zachoval zbytky jakéstakés důstojnosti (nabyté zejména v 90s). Za pozitivní zmínku bohužel stojí jen slušná triková a naprůměrná atmosférická stránka. Když k tomu všemu kromě výše zmíněného připočítám tupé dialogy a stokrát viděné zvraty, vyjde mi velmi slabý a průhledný pokus svést se na populární vlně středověké fantasy. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Když zapomenu na tu opravdu nepovedenou bitvu na začátku, jsem ochotna nazvat tento film průměrným. Jsem spokojená s tím tajemnem a celkovou atmosférou. Jen scénář byl trošku mimo. Chvíli jsem se nudila. Pak jsem nestačila zírat nad tím, co je člověk schopen vymyslet, když neví jak dál. Konec se po tom představení nedal brát moc vážně. Mám pocit, že se tvůrci přecenili. Slabší 3*. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Film sa natáčal v Pule, na myse Kamenjak (Chorvátsko), Innsbrucku, Leobendorfe, Sankt Koloman, St. Johann im Pongau, pohorie Totes Gebirge, jazerá Seewaldsee a Traunsee (Rakúsko), v Budapešti, Etyek, Pomázie (Maďarsko) a Shreveport (Louisiana, USA). (Arsenal83)
  • Veľkou výzvou pre autorov trikov bolo vytvorenie vizuálnych efektov démona. Rozhodli sa pre tmavosivú pokožku, čo bolo problematické, pretože vo filme je množstvo tmavých scén. (Greenpeacak)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama