Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dracula je mrtev, zanechal však dceru. Ta touží po vysvobození z jeho prokletí, ale nedaří se jí to. Objevují se nové oběti. Její jedinou nadějí je doktor Jeffrey Garth, přítel Van Helsinga. Ti mezitím pátrají po vrahovi a stopy je zavedou k hraběnce Maryi Zaleske. Jeffrey jí odmítne pomoci. Ona ovšem unáší jeho sekretářku Janet do Transylvánie. Jeffrey a Van Helsing ji musí zachránit. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Upíry? A já myslel, že ti žijí jen na berňáku.- Chtěl jsem se rozepsat ohledně obsahu, ale ten zdejší vyzrazuje tři čtvrtiny filmu, tak se k němu dál rozepisovat nebudu. Každopádně jde o fajnovou žánrovku, která ctí většinu atributů gotického hororu - po většinu času noc, mlha hustá tak, že by se dala krájet, hřbitov, vysáté oběti, byť na zákusy v přímém přenosu nedojde, rakev coby přenosný upíří hrobeček, prokletá zrcadla usvědčující bestii, tajemná hraběnka a temná hudba. Dost se sází na tajemnou atmosféru a kamera čaruje se světlem a stíny. Výborný český dabing a pár vtípků. - Modrý Bolivijec, pane!-Idiote, to je červená Guatemala.- ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Prime pokracovani Browningova filmu Dracula prekvapi predevsim pojetim hlavni hrdinky. Hrabenka Marya Zaleska je sice upirka, ale nenavidi sve prokleti, snazi se jej zbavit a stat se opet normalni zenou. Tim castecne vzbuzuje divakovi sympatie a filmu tak chybi klasicka stvura, jakou byl v prvnim dile Dracula. Sluha Sandor, byt skvely, je jen slabou nahradou. Nove se ve filmu objevuje jemny naznak erotiky a to rovnou v lehce lesbicke scene v atelieru. Prijemne zpestreni . Gloria Holden vroli Zaleske je nadherne aristokraticka, bohuzel herci ve vedlejsich rolich jsou dost nevyrazni. Dokonce i Van Sloan, v uloze Von (opravdu Von, nevim bohuzel proc) Helsinga jen pricmrndava a ani se nepriblizuje svemu vykonu v Draculovi. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší pokračování fenomenálního hororu. Nemohl jsem se bohužel ubránit nudě, když milostné dějové lince mezi doktorem Garthem a protivnou sekretářkou je věnováno nejvíc prostoru, daleko víc než nádherné hraběnce Zaleské a bohužel i Von Helsingovi, který na to, jak fantastickým hercem Van Sloan v této úloze je, měl prostoru naprosté minimum. A ke všemu nebyla překrásná aristokratka krvesajným monstrem, ale toužila se prokletí zbavit, podivně (respektive nehororově) nejednoznačná postava. Mrzí mě, že to musím říct o universalovském draculovském bijáku, ale je to jen průměrný a ničím výjimečný, ač dobře zpracovaný film. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

První tři čtvrtiny filmy působí spíše jako psychologické drama s humornými prvky (vystrašený policista, vázání motýlka), teprve v závěrečné fázi, kdy se nudný a upovídaný děj z Londýna přesune do Transylvánie, trochu připomíná horor. On už ten námět sám o sobě, Draculova dcera, je špatný. Hraběnka Zaleska vypadá jako unavená herečka nebo zpěvačka, nikoliv jako dcera temnoty. Nemám tyhle relativizující variace rád a podle mne ten film není dobrý, neboť jakoby sám neví, čím chce být... . ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Původní film není bez chyby... A tenhle je o trochu horší. Ne však špatný, naopak místy svěže odvážný. Především Gloria Holden je výborná a její hraběnku, jež by se chtěla vzdát rodinného prokletí, ale neví, jestli je to možné, byla radost sledovat. Škoda ale, že dostala o poznání méně prostoru než limonádová romantická linka doktora Gartha a jeho asistentky, kterou bych klidně oželel nebo alespoň pořádně proplel. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Lambert Hillyer byl devátý den natáčení zraněn, když mu spadlo na hlavu světlo. Nehoda se stala v pátek 13. (liquido26)
  • Drákulova dcera byla s rozpočtem 278 tisíc dolarů nejdražším filmem, který ve třicátých letech společnost Universal vyprodukovala. (liquido26)

Reklama

Reklama