Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (234)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Oslava amerikanismu v celé své kráse. Tento ideologicky postavený film zachraňují casting a panoramata pohoří Džabal Sindžár v guvernorátu Ninive. Nejvtipnější na filmu je sebevědomí poručíka, který nikdy nebyl v terénu, ale je chytrej jak sousedovic Amina. 60% Celosvětový příjem k 20. 2. 2019: $67,450,815, což je 1,93 násobek rozpočtu ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Trošku zamrzí, že i přes podle mého fajn obsazení, super námětu a asi slušného rozpočtu z toho všichni nedokázali vytěžit víc. Lokace jsou parádní, technika taky. Akční scény nevypadají vůbec špatně. Jen je to celý vlastně bez šťávy. Vojáků je 12, tedy soudě podle názvu, ale vybavím si z hlavy tak 5? Příběh se dal rozvést do úplně jiného rozsahu a mohlo to jak se říká chytnout za srdíčko daleko víc. Stačilo se jen víc zaměřit na osobnosti vojáků. Přestřelky vypadají solidně, ale i když teče krev nemáte pocit, že když někdo trefí ty "naše", že vás to bude bolet taky. Finální akce stojí za to a asi jen díky ní si budu film pamatovat. 63 procent. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

ale áno, náhoda a scenár to tak chceli, všetci prežili, a pri akciach bolo na čo pozerať. Milovníkom vojnovych filmov odporúčam. A ten afgánsko- uzbecký generál mal pravdu. Z Ameriky sa stal len ďalší kmeň. Pokiaľ ostanete ste priatelia, pokiaľ odídete, ste nepriateľom. Ktosi kedysi v nejakom filme povedal, Afganistan nikdy vo svojej histórii si žiadna ríša, žiadna mocnosť nepodriadila. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi schopne natočený, dobre vyzerajúci a správne akčný vojnový film. "12 Strong" funguje v podstate v mojich očiach vo všetkých dôležitých aspektoch. Má postavy, ktoré som rád sledoval, má dobrú akciu, vizuálne je skutočne pôsobivý a je super vidieť, že boli títo vojaci za svoju odvahu, svoje schopnosti a najmä silu byť aj ocenení. Nebudem spoilovať záver, lebo je celkom pôsobivý a môžem povedať, že záverečná bitka je absolútne skvelá. Vôbec nám pocit, že boje sú v tomto filme spracované veľmi schopne a človek má pocit, že je priamo na bojisku so všetkými týmito mužmi. Chris Hemsworth je dobrý kapitán a myslím si, že už je jednoznačné, že ťahá tento film. Rovnako ale aj Navid Negahban ako generál Dostum. Myslím si, že obaja sú skvelé postavy, ktoré som rád sledoval. Michael Shannon je tu podľa mňa trošku nevyužitý. Rozhodne by si zaslúžila jeho postava väčší priestor, než mu bol venovaný. Bol super, ale chcel by som ho vidieť viac. A možno by som chcel vidieť viac aj zloducha filmu, ktorý tu proste len je. Ale dokopy o ňom moc nevieme a nevidíme ho toho moc spraviť. Takže tu film trošku pokrivkáva. Ale rozhodne hovorím, že za pozornosť stojí. Ak máte radi vojnové filmy, tak toto bude pre vás. Hodnotenie: B+ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ani po rokoch nedokážem prísť na chuť Ch. Hemsworthovi, proste ako herec mi veľmi nesedí. Už úvod filmu naznačil v akých sračkách sa budeme nasledujúce dve hodiny pohybovať. V úvode vidíme útok na "dvojičky" a Ch. Hemsworth sa nasral a rozhodol sa rozkopať celý Afganistan..., aspoň tak debilne je to v úvode podané. Od filmu podľa skutočnej udalosti čakáte rezervovaný prístup, rešpekt a úctu k skutočným postavám. Polovica filmu pripomína Ramba 3, ale tam je to ok. Tu jednoducho cítite a viete, že takto sa film podľa skutočnej udalosti nerobí. M. Shannon max. nevyužitý, doslova nudný. Jediná postava , ktorá drží film nad vodou je afgánsky veliteľ a niektoré akčné scény(rakety smerom na kopce) celkom ušli. neviem ako prijali film skutočné postavy, ale ja by som veľmi šťastný nebol. ++++ V prvej scéne navádzania bômb, spadnú bomby mimo a náš "rambo" musí ísť bližšie, riskovať život! aby dal správne súradnice. Hovorím si, to debil nedokáže pripočítať 200-300 metrov?? V jednej z ďalších scén už to dokáže, to je fakt zaujímavé... A taký magor robí veliteľa?? 60%. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se převážně objevuje útočná puška značky Kalašnikov. Ale objevuje se zde i samopal/útočná puška československé výroby vzor 58. Například verzi se sklopnou kovovou ramenní opěrou, cca v polovině filmu, třímá v rukou před jedním z útoků kmotřenec generála Dostuma. Tato zbraň je mj. ve výzbroji jak afghánské policie, tak armády. (Michalechal)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama