Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (234)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Kdo by neměl nějakou páru o reálnosti příběhu, tak by ihned filmu napálil odpad (i já bych se zařadil mezi tuto skupinu). Ale podle expertů se film zařazuje se svou zápletkou mezi jeden z nejvěrohodněji zpracovaných snímků založeném na skutečné události. Obsazení nadmíru slušné, ze začátku jsem Hemsworthovi jeho roli moc nevěřil, moc v něm vidím toho Thora, ale po čase jsem si na něj zvykl (na uvěřitelnosti jeho role vojenského kapitána mu jednoznačně pomáhá ten jeho chraplavý a hluboký hlas). Zalíbilo se mi, že se film věnuje i místnímu generálovi a jeho motivaci vůči Talibánu, celkově se snaží vykrslit jeho naprosto odlišnou naturu a těžký život v Afghánistánu. Boje zpracované na vysoké úrovni, i Michael Bay by za ty monstrozní výbuchy musel dát palec nahoru. Je skoro až s podivem, že to všech dvanáct hrdinů přežilo, ono ty útoky na koních vstříc tankům a pěchotě bojovníků se daly považovat skoro až jako jasná sebevražda, ale s pomocí notné dávky štěstí a také díky místním válečníkům dokázali neuvěřitelnou věc, a to udržet se naživu. Mělo to scénáristické nedostatky, scény plné patosu, ale ve výsledku z toho vznik ucházející válečný počin. Za mě dávám 73 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Z mýho pohledu byla obrovská chyba sypat film na vážné notě, která tomu vůbec neprospěla, protože prostě nebyla taková, jaká by měla bejt! Když už, měl se toho ujmout někdo schopnější a zkušenější, takhle si to opravdu na vážnej trhák roku může jenom hrát. Navíc totálně promrhanej potenciál hereckejch kvalit, ať už u Thora, či u Shannona (i když myslím, že ten tam byl asi nejlepší). Třeba Peñovi jsem ty emoce absolutně nežral! Další průser byla dlouhatánská stopáž, kdy se ty dvě hodiny, skrz samý kecání táhly do nekonečna! Za mě to měl Fuglsig otočit o 180 stupňů a 12 hrdinů natočit vyloženě jako akčňák v novým století, kde se budou chrlit vtípky a přesto poteče spousty krve! Nejde o to, že to mělo vypadat, tak jak to asi ti kluci ve válce měli, ale trochu to odlehčit... Tohle jim stejně nikdo nežral, tak by se aspoň divák bavil na plný kule! Hódně slabý tři! 50% ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Neskutečně příjemné překvapení. Hodně jiné od dalších válečných filmů z prostředí konfliktu po 9/11. Filmu hrozně sedí komorní atmosféra jedné mise uprostřed ničeho, kde se hlavní postava musí potýkat spíše s rivalitou místních kmenů a nechutí afgánského generála spolupracovat s americkým blonďákem než klasickým bulšitem americké politky. Ta absence armádního natřásání a hraní si na kapitána Ameriku dělá z filmu docela originální počin. Předpokládám, že to bude zásluha evropského režiséra. Který mimochodem perfektně zvládnul všechny akční scény (ty koně vám dají pocit, že se díváte na starověkou bitvu), emoce i tempo filmu. Mírně nadhonocuji, ale u 12 Strong to dělám s radostí. Hemsworthova kapitána Mitche bych následovala do každé bitvy. Oh captain, my captain! ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Chris Hemsworth je ve své roli Thora excelentní, ale v této roli? Asi mu chybí tvrdá ruka režiséra který by dokázal vyzdvihnout jeho kvality a nehledě na herecký výkon Hemswortha tento film jako celek taky moc nefunguje a hádám že mi za pár dni vyšumí z hlavy. Nedokázaly mě v tomhle filmu zaujmout ani akční scény což už jen toto vypovídá o kvalitách tohoto snímku . (17.6.19/TV) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Rambo 3 part 2. Po rokoch musia amici pomôct afganskym domorodcom pri boji so zakernym Talibanom. Bohuzial charizmatickeho Ramba nahradil nejaky namachrovany nesympaticky mladik bez bojovych skusenosti so svojou totalne nevyraznou druzinou. Napriek tomu, ze film venuje prvu tretinu vykresleniu ich rodinnych vztahov, tak mi uplne splývali a zaroven boli vsetci u prdele. V druhej tretine sa konecne rozputa akcia. A aj ked je R-kova, takze sa dockame nejakej tej krvi a aj par fuckov obcas zaznie, tak pôsobila dost sterilne a vybuchy strasne digitalne. Proste take monotonne prestrelky v ktorych mi bolo uplne jedno ktora strana vyhra. Snaha o seriozne vykreslenie situacie v Afganistane sa vôbec nepodarila, ale film bohuzial nefunguje ani ako bezmyslienkovy akcny vyplach. Na to mu chyba nielen ovela lepsie prevedena akcia, ale hlavne poriadna davka testosteronu, ktora z komanda vojakov napriklad v Predatorovi vyzaruje na plne gule este predtym ako sa rozputa akakolvek akcia. V tomto filme sa nicoho skutocne chlapskeho nedockate. 4/10. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Film je založen na ne-fiktivní knize Douga Stantona „Vojáci na koních“, která vypráví o akcích CIA v Afganistánu. (Tomas_TM)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno