Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princezna Jůlinka je normální holka. Zatímco na zámek přijíždí poselstvo krále Huberta, který se uchází o její ruku, hraje si s vesnickými kluky. Když zjistí, že by si měla vzít ošklivého krále, poškorpí se s královskými rodiči a uteče do světa. Cestou se seznámí se dvěma milými chlapíky. Netuší, že jeden je opravdové strašidlo Mulisák a druhý vodník Brčál. Putuje s nimi světem a společně se přidají k cirkusu Kuldan. Tady se princezna opět setká s Frantou, který jí před časem pomohl z nouze. Když se pak mladík vinou úskočného padoucha, polykače ohně Dejmora, dostane do pekla, rozhodne se ho odvážná princezna zachránit. Dobrodružná výprava mezi čerty začíná. (TV Nova)

(více)

Recenze (77)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka se natáčela v krásném prostředí. Ovšem to je tak zhola to jediné pozitivní, co se o ní dá říct. Není bůhví jak vtipná, chybí nějaká zajímavá nebo podmanivá pohádková hudba. Pořádně vás nechytí za srdce ani některá z postav. I ten cirkus je docela průměrný. Zápletka je na celý pohádkový film slabý, což se ukazuje záhy, proto je přidaná ještě jedna zápletka v podobě osvobození Franty z pekla. Nerad, ale přece dávám pohádce dvě hvěězdy neboť není vyloženě špatná, ale je těžké na ni hledat cokoli zajímavého, čím by zaujala. Snad jen postavou Václava Sloupa a jeho kozou. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Marně přemýšlím, proč po téhle princezně pátrali, když se už konečně ztratila. Ovšem česká strašidla si získají srdce diváka vždy a Jůlinka se naučila karetní triky. Některé věci mě nepřestanou okouzlovat... a proto krasojezdkyně dodnes mají na hlavě korunku. (V životě jsem takovou neviděla, ale stejně se mi to strašně líbí.) ()

Reklama

Tunri 

všechny recenze uživatele

Znam lepší pohádky,... ale i horší. Takže tak ty tři body jsou vhodné. Nevidím tolik negativů, jako ostatní, podle mě se v pohádce pro děti nedá hledat příliš kvality, napětí nebo dokonalých kostýmů. I když ano, mohlo by to být propracovanější, princezna by to mohla hrát i lépe. Ale vodník a strašidlo jsou supeeer! :) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka na motivy Josefa Lady. Zlobivá princezna se nechce vdávat, na vdavky nemá ani pomyšlení. Radši uteče. Potká dvě dobromyslná strašidla, Habaděje Brčála a Mulisáka. Společně se dají k cirkusu. Získá si srdce mladého artisty Františka Kuldanů. Vysvobodí ho ze spárů pekla. Jak to v pohádkách bývá, i tady končí všechno dobře. ()

Janinka73 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka mi již jako dítěti nepřipadala příliš pohádková. Nyní v dospělém věku - po opakovaném shlédnutí - se tento názor ani trochu nezměnil: děj se dost táhne, herecké výkony jsou slabší a vůbec celé je to takové neslané, nemastné. Ani ta strašidla s čerty nemají patřičnou šťávu. Myslím, že *** musí stačit a jsou víc než velkorysé. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Na konci pohádky, když vojáci obléhají cirkus, jsou v pozadí na několik sekund jasně vidět sloupy elektrického vedení. (Mishell)
  • Dle slov Taťány Fischerové, která hrála královnu, nebylo natáčení příliš komfortní: „Bylo to dost namáhavé natáčení, protože jsme neměli tenkrát k dispozici žádné karavany na odpočinek. Věčně jsme čekali na natáčení někde v hospodě nebo na mezi. Měli jsme alespoň vůz, kde nám vařili kávu.“ (Seteh)
  • Cirkus Berousek na natáčení zapůjčil i několik svých zvířat, konkrétně šlo o koně, papoušky a opici. (Seteh)

Reklama

Reklama