Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… Východiskem závěrečné detektivní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice se opět stala předloha Michala Sýkory, kterou pro televizní obrazovku adaptoval scenárista Petr Jarchovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Děsně mě štvalo, jak Stanislav Majer mluvil klidně a tiše. Nevím, jestli mu to tak předepisovala role nebo tak mluví normálně. Celá minisérie mi přišla zbytečně natahovaná. Klidně by se vešlo do hoďky a půl. Bylo by to alespoň svižnější. Od Hřebejka jsem očekávala něco víc. Asi si přečtu Sýkorovu předlohu, abych mohla porovnávat. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Upřímně, kdyby tohle nebyla poslední série, spadající pod Detektivy od Nejsvětější trojice, ale první, tak bych se na další asi nedíval. Naštěstí tu ale (pro mě) funguje nostalgie a především znalost postav, jinak jsem byl spíš zklamán, jelikož snad jedinou pozitivní věcí byl doktor Michala Isteníka a hudební linka při flashbacích, jinak vládne naprosté zklamání ohledně samotného vyšetřování, kdy jsou policisté degradování na polodementní statisty, kteří buďto hrají statické, humorné figurky (vedlejší postavy), nebo rovnou ignorují potenciálně kruciálního svědka, což je jasné divákovi během cca půl hodiny prvního dílu, jen aby ho mohli navštívit v poslední episodě a vyřešit případ. A když jsme u toho finále, tam jsem se regulerně rozesmál naprosté nepatřičnosti, která by blbě vypadala i u špionského filmu, natož u přízemní detektivky. 3 hvězdičky jen z nostalgie po minulých sériích. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nepovedená finální série se slušným startem a oproti němu neskutečně špatným dojezdem. Případ je zajímavý v prvních dílech, kdy se odhalují jednotlivé dílky všech lží, ovšem jakmile dojde na "kdo a proč," opět to značně pokulhává a vykládá karty na stůl až moc brzo. Herecky tu nevyčnívá nikdo a Pauhofovou by radši měli nechat mluvit slovensky. ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele

Zatím docela bavilo. Tip na vraha/SPOILER: Obsluha ve střeleckém klubu měla i v tom polosvětle poměrně dobře rozpoznatelný nosík (momentálně nejhezčí v ČR a okolí). A páč je Stach uveden v obsazení, tipuju, že to bude tatík některého z těch přejetých dítek. Uvidíme. Aktualizováno: Třetí díl naprostá tragédie. Najely závěrečné titulky a já byla silně vytočená. Ne - nasraná jsem byla. Důvody přesně vystihl ve svém komentáři tba4u. Původně po 1. části 3*, ale jako celek si to nezaslouží ani jednu. Ale dobře, jednu dám, Orozovičovi. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejvíc jsem se zasmál, když učitel Bárta (Tadeáš Tobiska) ukazoval kpt. Mrázovi (Stanislav Majer), že aféra se stážistkou Magdou Trávníčkovou (Kateřina Klausová) stojí za to :))) Hrozný je výkon policejního prezidenta Jiřího Štrébla, něco tak toporného jsem dlouho neviděl. Odhalování pachatelů dostalo na prdel, když nám je na konci druhé řady ukázali, zvláště když podle komentářů (vždy na ČSFD) lze usuzovat, že všichni kromě mě dávno dopředu vědí, kdo je pachatel.. Seděla mi hudba, vyloženě bavil dr. Aleš Kuželík v podání skvělého Michala Isteníka. Rutina, ale pořád mi to za tři večery stojí. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se natáčel převážně v Olomouci, ale byt dr. Kuželíka (Michal Isteník) jsou ve skutečnosti budovy PřF UK v Praze na Albertově. (rakovnik)
  • Když procházejí policisté kamerový záznam, na kterém byla zachycena vražda Karla Sedláka (Václav Hanzl), je na něm zřetelně vidět rok pořízení záznamu 2018. Děj se přitom odehrává v roce 2016. (akvidzerp)

Reklama

Reklama