Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… Východiskem závěrečné detektivní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice se opět stala předloha Michala Sýkory, kterou pro televizní obrazovku adaptoval scenárista Petr Jarchovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

Lupes 

všechny recenze uživatele

U této série může člověk ulevit své frustraci ze vší té zbohatlické pakáže. A právě v tematizované frustraci nad řádem současného světa je série skvělá. Není v ní kladných hrdinů, jen nezletilých obětí a rodičovské bolesti. Zcela pochopitelně tak spěje děj do finále v rytmu Deseti malých černoušků, čemuž je podřízeno vše a vyšetřovatelé jsou pouhou stafáží. Slovní výměny jsou sice brilantně černé, jen by to chtělo zpomalit (takhle pohotově prostořeký není ani Kraus). Produkční tým se navíc zbláznil a policajty usadil do open spacového akvária na kraji polí. Sterilně a nevěrohodně působí i ostatní lokace, pramálo humoru se vytěžilo z neschopnosti české policie kohokoli uhlídat. Krobot je kořením celé série, zde je však bohužel zbytečným přídavkem. A chorvatské finále i přiznání v nemocničním pokoji na závěr jsou spíchnuté tak neuměle, až to vzbuzuje rozpaky, případně otázky. Došly peníze? Došla nálada? Nebyl čas? Nebo se realizační tým opil, a pak vjel do dětí na procházce? ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Opět děs a běs, který jsem vzdal na začátku druhého dílu po deseti minutách. Krásná Olomouc to prostě nezachrání, když je jalový scénář (předlohu neznám) a když se na "place" motá sestava neuvěřitelně nesympatických herců na čele s vždy odpuzující Melíškovou, která mi vadí ve všem, co jsem kdy viděl, ale tady (třeba na rozdíl od Dabing streetu nebyl nikdo, kdo by jí eliminoval, zatímco právě tam jí přehráli snad všichni ostatní. Jan Hřebejk může dělat, co chce matroš Petra Jarchovského se taky dvakrát nevydařil (asi blbá předloha), ale jednoznačně - prostě ne, nikdy více. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Start byl skvělý, hodně mě to zaujalo a čekal jsem jakým směrem se případ vyvíjet, ovšem postupně ztrácel na zajímavosti a závěr považuji za scénaristický teroristický útok na diváka. Legrační je, že pokud jde o pane Hřebejka je prakticky jedno jak to dopadně na ČT má zřejmě doživotní smlouvu, co by jiní dali alespoň za jednu šanci. Tohle mě prostě nepřestane srát. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Olomoucká zlatá mládež platí za svou nepěknou minulost. 1) Nevím, jestli občasný výskyt příjemného černého humoru připsat autorovi knížní předlohy anebo scenáristovi. Za to, že konec neodpovídal věcnému a serióznímu duchu, který seriál předtím předstíral, však jednoznačně může scenárista._____ 2) Civilní pojetí postav je velmi milé. Jarkovský i Hřebejk jsou nesporně profíci. Ovšem jako celek mi Terče připadají dost vlažné. Navíc neschopní policisté mi lezli dost na nervy (o pomalém tempu příběhu nemluvě)._____ 3) Pěknému mužnému 41letému Stanislavu Majerovi (kapitán Mráz) to bez vousů rozhodně sluší více než s nimi. 35letý Igor Ozorovič (náměstek primátora Jakub Rovenský) taky není k zahození, jakož i 32letý Matěj Anděl (bývalý trestanec, dnes rentiér Milan Šlak)._____ 4) Výstižný koment: Isherwood**. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Porad se da na tento tridilny serial v pohode divat. Jen mam pocit, ze uz se ty kriminalky na Ceske televizi zacinaji opakovat. Zive terce si uskodily poslednim dilem, ktery nabizi nekolik otazek a hlavne neschopnost policie, coz si myslim bylo zbytecne. Prumerny serial, skoda, ze Hrebejk nedokazal navazat na vyborneho Redla. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (3)

  • Když procházejí policisté kamerový záznam, na kterém byla zachycena vražda Karla Sedláka (Václav Hanzl), je na něm zřetelně vidět rok pořízení záznamu 2018. Děj se přitom odehrává v roce 2016. (akvidzerp)
  • Seriál se natáčel převážně v Olomouci, ale byt dr. Kuželíka (Michal Isteník) jsou ve skutečnosti budovy PřF UK v Praze na Albertově. (rakovnik)

Reklama

Reklama