Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (194)

bourec 

všechny recenze uživatele

Hrůza.Zdenda se malou oklikou vrátil ke konceptu pohádek jako Princezna ze mlejna a Z pekla štěstí,a znovu to stálo za nic.Strašný herci,nebylo tam ani zbla pohádkový atmosféry,a příběh blbej jak hovno.Navíc v některejch chvílích nám herci doslovně komentujou to,co se děje na plátně.To je vůbec děsný.Nechápu,kde tohle mohlo nasbírat šedesát procent.20%. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ono to sice není nijak sofistikované, chytré a kultem každých svátků se to nestane, originalitou to taky neoplývá a hláškami, které by zlidověly, to taky nehýří, ale je to milé, hezky se na to dívá, sympatické postavy jsou sympatické, zloduši jsou zlodušní, Jana Bernášková moc hezky přešla z roztomilých princezniček na role rafinovanější a já se na ni těším za pár let coby důstojnou královnu, Sára Sandeva převzala od Anrey Černé pomyslný štafetový kolík v kategorii dívčí ústřední hrdinka ze vsi a ta ves a okolí byly prostě nádherné. V hormonálním roztetelení jsem tomu chtěla dát čtyři hvězdy, jenže ani po dlouhé pohádkové absenci vlastně až tak roztetelená nejsem. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Troškovi se tentokrát podařilo umírnit svůj extravagantní styl - jeho postavy nejsou tak ukvičené a nadmíru nesympatické, scénář, byť lehce předvídatelný, není úplně pitomý a snímek zobrazuje v kladném slova smyslu českou krajinu a folklór. Maličko to Troškovi uklouzávalo u postav čertů v jejich čertí podobě a u zbloudilé duše, nicméně to bohatě vynahradili Oldřich Navrátil s Karlem Dobrým. Ústřední zamilovaná dvojice byla spíše nevýrazná, nicméně neurazila. V rámci svého žánru spíše průměrný, avšak v Troškově filmografii nadprůměrný filmařský kousek, na který se dá v klidu podívat, aniž by člověka pálily oči a IQ mu klesalo rychlostí blesku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„OD TOHO TADY JSOU ČERTI, ABY TROPILI ČERTOVINY…“ /// Čerti, všemocná láska, hříšná pokušení, dobro a zlo. Peklo – tomu Heřmánkovu chtělo by se podobat, bohužel Karlos Dobrý (i když z něj nemívám dobrej pocit) jeho úrovně nedosahuje. Pak čerti v podstatě zavražděj flanďáka - (říkám si, ty vole, tak to bude drsný!)… naštěstí tady netrapí žádnej Gott, zlo je zlý a chamtivý a dobro… no to si svoji cestu najde. Obsazení je celkem přesný (i ten Prachař jako ztřeštěnej čert mě nakonec přestal iritovat) a jestli ještě v dnešní době parchanti koukaj na filmový pohádky… tak je to hlavně pro ně. Fakt rozumná Troškovina! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám dojem, jakoby byla moje dcera jediná mladá holka na světě. 2.) Mám dojem, jakoby byla moje holka jediná mladá holka na světě. 3.) Zjistím, že i čerti můžou nosit štěstí. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Typicky dlouhá rádoby komplikovaná troškovina bez překvapení, nicméně s krásným vizuálem a pěknými kluky. 1) Ty kluky reprezentují tloustnoucí 34letý Jakub Prachař (čert Popelák), 24letý Dominick Benedikt (čert Uhelák), 25letý Richard Jaroslav Müller (čeledín Jan) předabovaný Oldřichem Hajlichem, 25letý David Gránský (hrabě), Josef Švejda nezjištěného věku (kněžnin sluha)._____ 2) I zde zůstává Troška věrný svému proticírkevnímu zaměření v postavě směšného faráře, kterého potkají čerti na cestě. Typicky troškovská je role pekla a jeho obyvatel jako poněkud zábavných vykonavatelů spravedlnosti._____ 3) 64letý Zdeněk Troška spolupracoval se svým dlouholetým asistentem (a někdy i spoluscenáristou) 43letým Markem Kališem._____ 4) Výstižný koment: UncleG**. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Filmový statek stojí ve vsi Vlhavy čp. 5. Natáčelo se zde 6 červnových dní roku 2017. (rakovnik)
  • Ve filmu má roli David Gránský. Hraje tam hraběte Schutersteina (Šutrštajn). V Hošticích byl také hrabě v místním zámečku, který ve filmech Slunce, seno... zastupuje JZD. A na tom zámečku žily taky hrabě s hraběnkou a jmenovali se Schutersteinovy. (JT19)

Reklama

Reklama