Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (194)

bourec 

všechny recenze uživatele

Hrůza.Zdenda se malou oklikou vrátil ke konceptu pohádek jako Princezna ze mlejna a Z pekla štěstí,a znovu to stálo za nic.Strašný herci,nebylo tam ani zbla pohádkový atmosféry,a příběh blbej jak hovno.Navíc v některejch chvílích nám herci doslovně komentujou to,co se děje na plátně.To je vůbec děsný.Nechápu,kde tohle mohlo nasbírat šedesát procent.20%. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost. Čerti mě hodně bavili (to je tedy co říct) a jejich kouzla mi přišla neotřelá a zábavná (nojo, možná jsem neviděla všechny pohádky, které to podle někoho má vykrádat). Písničky jsem tak nějak vcelku poklidně odignorovala a celý příběh mi přišel celkem pěkně poskládaný. Exteriéry prostě vymazlené, radost pohledět. Jediné wtf jsem maličko měla z podivného konečného zmizení vládce pekla (takové nevýrazné "pšouk, mizím, ale nenechte se rušit"), ale budiž. Po letech ignorace Trošky jsem se pustila odvážně do zkoumání jeho pohádek a musím říci, není to vůbec tak hrozné, jak jsem čekala. No a jelikož mi přijde pohádka dost podhodnocená, měním silnější tři hvězdy rovnou na čtyři. Ať nežeru:))) ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Je to takový mix více českých pohádek v jednom s lepšími a slabšími pasážemi. Čertoviny neaspirují na pohádku roku, ale dětského diváka by mohly pobavit a potěšit a dospělého neurazit. S čerty nejsou žerty zůstanou nejspíš dlouho nepřekonány jako nejlepší čertovská pohádka. Dvě a půl hvězdičky, v dnešním rozpoložení zvyšuji směrem nahoru. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadalo jako nadějná pohádka, když Prachař s Benediktem byli posláni na zemi, aby do pekla přivedli hříšné duše. Což de facto připomíná S ČERTY NEJSOU ŽERTY, kdy Vetchý musel přinést do pekla Dorotu Máchalovou. A inspiraci nebral rozhodně Troška jen v této jedné z našich nejslavnějších pohádek. I to jak Navrátil chtěl dát svoji jedinou dceru Saru Sandevu bohatému sedlákovi Noskovi a ne obyčejnému klukovi (který mi hodně připomíná Jindřicha z PRINCEZNY ZE MLEJNA) jsme již mohli vidět ve TŘECH ŽIVOTECH. Podle mě právě Jindřich Nosek je to nejhorší obsazení v celé této pohádce. Přehrává, až to není pěkné... Nelíbil se mi ani Karel Dobrý coby Lucifer. Za to Prachař s Benediktem byli milým překvapením jakožto strašně popletení čerti. Příběh sám o sobě je jen ze začátku zajímavý, pak se už začne natahovat a pohádka přestává bavit. Má klesající tempo jako další Troškova pohádka ČERTOVA NEVĚSTA. [2722. hodnocení, 141. komentář, 57%] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom komplikovane napísaný scenár, rozumej v tom zmysle, že na scéne sa stále objavujú nové a nové postavy a všetko stále viac komplikujú. Nakoniec sa ale ukazuje, že všetko je inak, jednoduchšie a akosi sa to aj dalo čakať, čo je ale ku prospechu veci. Troška si dal záležať aj na lokáciách, čiže Čertoviny vyzerajú doslova krásne, napriek tomu ale stále televízne. V televízii je to v poriadku, ale vážne si neviem predstaviť, ako by som sa cítil v multiplexe, kde by som si za film zaplatil plné vstupné. Neviem čím to je, že dodať filmovosť súčasným rozprávkam je taký problém. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Když čerti po svém příchodu na svět vylekají sedláka a rybáře, je slunečno a bezvětří. Vzápětí v lese narazí na babku a náhle je zataženo a silný vítr. Když ale babku přivážejí k její chaloupce, je opět slunečno a bezvětří. (charles3)
  • Sára Sandeva měla při natáčení problém s tím, že musela venku běhat bosá. Jelikož má fóbii z hmyzu a film se točil v létě. (major.warren)

Reklama

Reklama