Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer

Recenze (100)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Výtečné a pro mě osobně nová srdcovka. A myslím si, že kdyby se tenhle seriál jmenoval Star Trek, nikomu by to nevadilo - mně tedy rozhodně ne. Protože přátelé, tohle JE Star Trek. A teď o něco vážněji - ačkoliv byl pilot skvělý, nečekal jsem, že se z Orvillu vyklube tak báječný seriál. Seriál, ve kterém mix komedie a dramatu funguje naprosto výborně a díl od dílu lépe a lépe, seriál se zápletkami, které sice v tomto žánru nejsou nijak originální (protože ani nemůžou), ale jsou prostě výborně napsané. Herci jsou skvělí, postavy naprosto báječné (oblíbil jsem si fakt všechny), znělka a lá Voager je velmi povedená, stejně tak i celá hudební složka a velmi dobré efekty. I rasy jsou dostatečně originální a navíc se to celé odehrává ve 25. století, tedy tam, kam se dosud žádný filmový a televizní Star Trek nevydal. The Orville je rozhodně nejhezčím překvapením letošního roku a jedním z nejlepších nových seriálů. A já se na druhou řadu opravdu těším. Moc. A pokud se náhodou někomu nelíbí Discovery, tohle se mu líbit bude. Protože Orville nabízí to nejlepší z klasického Star Treku ve velmi sympatickém provedení, kde prostě funguje úplně všechno. A to, že fungují vtipy a postavy je samozřejmě to nejdůležitější. 100%. A navíc se tam ukrývá i pár hodně sympatických hereckých překvapení. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Parodické prvky narážející na Star Trek jsou sice neoddiskutovatelné a četné, ale k mému překvapení si jede seriál hodně po vlastní ose a nevyhýbá se ani epizodám, které hrají na vážnější strunu. A nutno dodat, že to tvůrci dělají dobře, ačkoliv jak už to tak bývá, tak i tady se najdou trochu slabší díly. Nicméně zasmál jsem se do sytosti, obsazení mi sedělo a to i v případě MaFarlanea, kterého obyčejně moc nemusím a navíc je potěšitelný i fakt, že za relativně málo peněz dokázali filmaři poslat do světa plnokrevnou scifárnu. V dnešní době věc takřka nevídaná. Další řadu si rozhodně nenechám ujít. 80% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Orville je zvláštny počin. Nerieši až tak závažne filozofické problémy ako Star Trek. Má väčší nadhľad a je väčším reflektorom súčasnej technickej kultúry a politiky. MacFarlane výborne ovláda spoločensko politický efekt vo svojom diele. Či už je to planéta, kde musíte dostávať lajky a dislajky, alebo transgender diel, alebo posledný náboženský diel. Je tam toho veľa a kupodivu to funguje. Postavy sú sympatické, situácie sú správne odľahčené a je to hlavné dobré sci-fi, ktoré dobre pracuje s motívmi, štruktúrou a pravidlami. Bavil som sa a bol som spokojný. Camea ľudí ako Theron, alebo Neeson potešia. 1.séria - 80% Na druhú sériu som sa tešil. Ale pravdou je, že jej veľmi často dochádza dych. Ľudskejšie dieli sú stále dobré. Ale akcia a moralizovanie je už dávno za hranicou znesiteľnosti. Aspoň u mňa. Herci často prehrávajú a okrem niektorých focusov na postavičky, ktoré sa potulujú po Orville táto séria ponúka pomerne malú sondu do ich psyché a do filozofických úvah, ktoré by som v tomto prípade uvítal. Druhá séria je pozerateľná a má svoje silné momenty. Ale týmto sa so seriálom lúčim. Ďalšiu sériu by som nedal. Hlavne ak sa to bude niesť v podobnom duchu. 2.séria - 60% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpačitý začátek a stejně rozpačité zakončení. Orville je očividně do velké míry inspirovaný Star Trekem, který osobně prakticky neznám, takže jsem nebyl „omezený“ neustálým srovnáváním. Orville drží bezpochyby nad vodou hlavně dobře napsané a hlavně zahrané postavy. Kvalita jednotlivých epizod kolísá od opravdu podprůměrných po naprosto fantastické. Design samotné lodi je v mých očích velmi nepovedený, zato masky a hlavně speciální efekty v simulátoru překonají nejdražší blockbustery. Orville mi bude opravdu chybět. ()

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

''My jsme asi ta nejdivnější loď ve flotile...'' Vskutku. Nicméně je to pořád docela zábava. Dopředu říkám, že nejsem Trekkie. Ano, mám nakoukáno, TNG považuji za jeden z vrcholů televizní sci-fi, ale nemám potřebu srovnávat ST s Orvillem. Proč? Vlastně ani nevím. Možná protože se pokouší v pozdějších sériích zvážnět a paradoxně se tím Star Treku i víc blíží. Překvapilo mě, že seriál dokáže i celkem překvapit a dokazuje, že není jenom fanfikcí/parodií. Vztahy fungují, postavy jsou sympatické, zejména Bortus a jeho komplkovaný vztah k jeho partnerovi, potomkovi a k lidský emocím obecně a situace, které zrcadlí problémy a dilemata dnešního světa nejsou podávány jako lekce do života, jak to má být správně, ale spíš ukazuje morální šeď jednotlivých rozhodnutí. Problém vidím v jakési lacinosti kulist, což je vzhledem k rozpočtu pochopitelné, na klasický Sethmcfarlaneovský vysvětlovací humor, a pro mě i celkovému herectví samotného McFarlana. Nezlobte se na mě, ten chlap prostě nemá charisma na to být kapitán vesmírné lodi a už v té jeho westernovce ukázal, že celovečerák neutáhne, natožpak celý seriál. Naštěstí to zachraňují vedlejší postavy v čele Adrianne Palicki v roli bývalé ženy/1. důstojníka, a to nejenom, že se na ní zatraceně dobře dívá (tohle obecně platí pro všechen ženský ansámbl). Celkově seriál dobře funguje; další Galaxy Quest to sice není, ale emoce a napětí z vás vydoluje. Ja'loja! ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • Odrezaná hlava, použitá počas scény v kaplnke, bola vyrobená podľa podobizne maskéra Toma Saviniho. (koba)
  • Podobně jako v původní trilogii Star Wars, seriál Orville spoléhá na modely vesmírných lodí, než na techniky CGI. (tessincolor)
  • V 6. minutě, když se členové posádky nacházejí ve westernové simulaci, můžeme v pozadí slyšet píseň „Girls Just Want to Have Fun“ od americké zpěvačky Cyndi Lauper, která vyšla v roce 1983 na jejím debutovém albu nazvaném „She's So Unusual“. (Trajektt)

Reklama

Reklama