Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Několik důchodkyň bylo ve svém bytě přepadeno neznámým mužem. Ke znásilnění a smrti žádné z nich zatím nedošlo, ale brutalita pachatele případ od případu stoupá. K přepadení dochází vždy ve stejnou dobu, ve čtvrtek odpoledne. Po násilí následuje loupež, ztrácejí se peníze i šperky. Vedením případu je na přímluvu bývalé kolegyně pověřen major Bohuslav (J. Kanyza), dočasně přeřazený do policejního archivu, neboť v poslední době řešil své svízelné rodinné problémy alkoholem. Bohuslav chápe tento případ jako svou poslední šanci. Zapeklitý propletenec rodinných i „podnikatelských“ vztahů, v němž, jak se zprvu zdá, vraždil muž, který byl nedávno pohřben, zdárně vyřeší ve spolupráci s kapitánkou Mazancovou (V. Cibulková). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (64)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedená televizní kriminálka, kterou režisér Klein také slušně obsadil. Díky zajímavému scénáři děj celkem rychle ubíhá, nicméně Kleinovy typické shrnující okecávačky na konci, jak detektiv došel k rozuzlení případu, nezachránila ani rádoby závěrečná akce, která budila spíše úsměv, než napětí a skončila dříve, než začala. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....pri tej biede čo sa toči v súčasnosti celkom dobrá detektívka,až na (asi povinné) trápne postelové scény a príšernú hudbu ,ktorá odpútava od deja. /Tá rodinná zápletka asi musela byť-ja by som to vydržal i bez nej- asi kvôli celkovej dĺžke filmu./ak trval len 81 minút bez toho rodinného....koľko hodinku ?...a to by bolo asi málo/ ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Solidní česká detektivka, která jakoby chtěla připomenout kvalizu české detektivky z let minulých. I když se ji to celkem nepovedlo, vznikl velmi slušný snímek se zajímavou zápletkou, ale na druhé straně již trochu zprofanované téma kriminalistu propadlého alkoholu. Každý lepší kriminalista chlastá. Máme se pak divit, že zločinci mají navrch? Vidím to na 3-4, ale právě kvůli tomu "alkoholickému klišé" jdu na 3*. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět kriminálního příběhu o sérii brutálně napadených důchodkyň nijak nevybočuje od zavedeného standartu a děj jako takový není v tomto žánru nijak ojedinělý. Tvůrci se rozhodli přidat rodinné drama jednoho z policistů, který si právě prožívá osobní soukromou krizi. Příběh má tak dvě dějové roviny, které se kupodivu vzájemně neruší a naopak se příjemně doplňují. Není zrovna obvyklé u kriminálek zabíhat i do takovýchto záležitostí a to ve své podstatě probouzí jistou zvědavost. Ryze televizní film sice nemá žádné napětí a typickou žánrovou atmosféru, ale nevyznívá nijak špatně. Nenáročný film je zcela vhodný pro příznivce literárních krimi příběhu. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Na svůj "věk" působí film až příliš komicky, už samotný jméno Luďa Petrásek ve mně vyvolával úsměv. Nicméně, když Luďa Petrásek přepadával důchodkyně a prohazoval to těma moraváckejma kecama, tak to byla prdel. Pak moderní teenageři případ vyřeší tím, že se ve 20 letech šukaj po opuštěných syflbarácích se sluchátkama od walkmanu na uších a pachatele zahlédnou... Kromě toho je ve filmu věčně otravná semetrika Kolářová, takže bacha. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Scenárista Viktorín Šulc vyhrál v roce 2000 se scénářem k tomuto filmu soutěž O dýmku Sherlocka Holmese vyhlášenou Českou televizí o nejlepší původní scénář s detektivní či kriminální zápletkou. (navabaca)

Reklama

Reklama