Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedaleko městečka Kostelec dojde k přepadení poštovního vozu, při kterém pachatelé ukradnou dva a půl milionu korun. Případ se místním policistům nepodaří vyřešit. Z pražské kriminálky proto po nějaké době přijede mladý a schopný poručík Charvát (J. Satoranský). Zatímco se seznamuje s okolnostmi případu a s nalezenými důkazy, naváže známost s pohlednou Květou (Z. Cigánová), dcerou správce ubytovny Weisseho (R. Hrušínský). Komplikovaný vztah, který mezi oběma milenci vznikne, si nijak nezadá se složitostí kriminálního případu, jenž Charváta do Kostelce přivedl. Vše se začne ještě víc zamotávat, když kdosi brokovnicí zavraždí místního rváče a opilce Maláska (R. Přibil). Ten je totiž ve skutečnosti Květiným manželem. A jeho smrt podle Charváta souvisí s poštovní loupeží… (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ujde to. Jako dítě jsem si ten film užil, dneska na to spíše se upamatovával, které scény a proč právě ty, tak mi uvízly v paměti. Na počátku všeho je přepadení poštovního vozu, z něhož pachatelé odcizí dva miliony korun. Vzápětí přijíždí z pražské kriminálky do Kostelce mladý a schopný poručík Charvát, aby převzal vyšetřování. Ubytuje se v místní ubytovně a seznámí s několika jejími obyvateli. Především pak správcem ubytovny Weissem, jeho půvabnou dcerou Květou a spisovatelem Vítkem. S místním kriminalistou Trčkou si nejprve prohlédne místo přepadení a pak navštíví zaměstnankyni pošty Čurdovou, kterou Trčka podezřívá z účasti na loupeži, nemá však důkazy, aby ji mohl zadržet. Postupně vyšetřovatelé vyřazují falešné stopy a vytipovávají si okruh podezřelých.Mezi Charvátem a Květou se postupně rodí citový vztah, zatímco její otec poručíka přesvědčí, aby si stejně jako další v městečku vsadil jeho prostřednictvím ve sportce. Vyšetřování loupeže dramaticky změní vražda opilce a násilníka Maláska, který je nejen jedním z podezřelých, ale současně také manželem Květy. Od něj vede stopa k zaručené metodě na výhru, která se ukáže zcela bezcenná, a odtud už je jen krůček k machinacím s vyhrávajícími tikety sportky. V síti kriminalistů postupně uvízne většina těch, kdo mají s případem něco společného, ale hlavní organizátor stále uniká. Charvát však již začíná tušit, kdo je hlavou bandy a vůbec z toho nemá radost.. http://www.youtube.com/watch?v=qXeZmS6zmoI ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Takový nějaký rozpačitý pocit z tohoto filmu mám. Asi je to z velké části rozpačitostí Jaroslava Satoranského v hlavní roli, podivným, ve své době asi bráno jako přitažlivým zjevem Zuzany Cigánové a celkovou vleklostí děje. Mám pocit, že kdyby ve vedlejších rolích neexcelovali tak dobří herci ("Milej zlatej" si pamatuju z dětství, aniž bych uchovala, z kterého filmu), byl by celkový výsledek ještě daleko horší. Radost mi udělalo obsazení Bohumila Šmída, který je jakýmsi spojovacím článkem detektivek oné doby, z jiných filmů ho nepamatuju a vždy pobaví svým skoro až švejkováním. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ač mám české kriminálky, nemůžu jinak. Tohle je silně podprůměrná story. Od úvodu to vypadá slibně, tedy že se bude jednat o odhalení pachatelů přepadení. Jenže průběh filmu nás vyvádí z omylu. Více se řeší kriminalistovy milostné pletky. Divák se nemůže ubránit dojmu, že kriminalisté na všechny indicie přichází náhodou a v podobném stylu nakonec J. Satoranský odhalí i Rudolfa Hrušínského. Ostatně, ten je jeden z našich nejlepších herců, takže jeho výkon mě opět potěšil. A taky chválím hudbu, která byla docela povedená. Jinak ale trochu vázne scénář a mě osobně vadí, že nejde o kriminálku, ale spíše o romantické drama s prvky detektivky. No detektivní žánr zkrátka není partií Dušana Kleina. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Divný film s klasickým scénářem, ale ještě divnějšími postavami i scénami. Občas jsem vůbec nerozuměl hlavnímu hrdinovi, na filmovém zpracování je strašně moc vidět, že se to dělalo postaru, dlouhé bezvýznamné pauzy, střihy bez předchozího ukončení scény. Přitom příběh celkem klasický - přepadení bankovního vozu, pár podezřelých, hlavní záporák spíše nejasný, femme fatale tam také nechybí. Celé je to ale prostě podprůměrné. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Spíše slabší československá kriminálka, kde se do malého městečka přijede vyšetřovatel z Prahy, aby případ krádeže peněz z poštovního vozu vyřešil. Tomu moc neprospívá ani vytvoření vztahu s dcerou správce ubytovny. Tak nějak mi moc neseděly hlavní postavy, ať už to by Satoranský, Cigánová nebo i samotný Hrušínský, proto to jsou jenom dvě hvězdičky. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se objevují i záběry ze šachty, kde pracuje jako hlídač Krejza (Lubomír Kostelka). Jedná se o šachtu dolu Max v Libušíně u Kladna. (rakovnik)
  • Film se natáčel v Klatovech. (cariada)
  • Železniční přejezd je u obce Porostliny. Dům pana Maláska (René Přibil) se nachází v Mochtíně. Silnice na konci filmu se nachází u obce Sobětice. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama