Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedaleko městečka Kostelec dojde k přepadení poštovního vozu, při kterém pachatelé ukradnou dva a půl milionu korun. Případ se místním policistům nepodaří vyřešit. Z pražské kriminálky proto po nějaké době přijede mladý a schopný poručík Charvát (J. Satoranský). Zatímco se seznamuje s okolnostmi případu a s nalezenými důkazy, naváže známost s pohlednou Květou (Z. Cigánová), dcerou správce ubytovny Weisseho (R. Hrušínský). Komplikovaný vztah, který mezi oběma milenci vznikne, si nijak nezadá se složitostí kriminálního případu, jenž Charváta do Kostelce přivedl. Vše se začne ještě víc zamotávat, když kdosi brokovnicí zavraždí místního rváče a opilce Maláska (R. Přibil). Ten je totiž ve skutečnosti Květiným manželem. A jeho smrt podle Charváta souvisí s poštovní loupeží… (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kriminálka s krapet rozervaným poldou, který to víc umí se svým někdejším velitelem, majorem od pohraničníků, než s fešnou kočičkou. Na Körnera celkem prkenné, ale s výbornými vedlejšími rolemi v podání pánů Hrušínského, Řehoře a Šmídy ... Velké plus zaslouží hudba, která může směle konkurovat zádumčivosti soundtracků z francouzských kriminálek. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Sice to není taková ta klasika jako detektivky Schulhoffa, ale pořád jde o docela zajímavý příběh. Je to spíš taková "letní romantická příhoda s detektivní zápletkou", jelikož Satoranský sbalí Zuzanu Cigánovou a ten vztah je v centru dění. K tomu se jako trochu vyšetřuje. Je to aspoň něco jiného než obvykle. Koukatelné a docela příjemné. 70% ()

Reklama

meda2016 

všechny recenze uživatele

Je to dobré i nedobré zároveň. Nečekal jsem od toho víc než pobavení detektivku a celkem to šlo. Postavy páru Květa a poručík mohly rozehrát víc, než zklamanou opatrnost a socialistickou zdrženlivost. Rudolf Hrušínský s patrným dalším životem, než pouhý vrátný ubytovny. Dušan Blaškovič jako špička ledovce doby příběhu. 60% je v ČSFD podprůměr. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn detektivka ze socíku co neurazí. Jsou tam výborný hlášky u kterejch sem se srdečně zasmál, když jsem si vzpoměl jak mi už za totáče připadali jak z šestákovýho románu. Příběh se vine, soudrh vyšetřuje, malé město mu přináší nástrahy a dobrý herci v malej rolích dávaj velmi slušnej výkon. Naštestí věrnost soudruhů příslušníků k socialistické vlasti se až tolik neprojevuje, takže je to koukatelné i dnes. Todle by měl natočit Tarantino, v americkejch reáliích by to dostalo světovější šmrnc a moh by to bejt fajn biják. Satoranskýho by moh hrát Brad Pitt a s těma hláškama By to mohla bejt fakt prča. :)))) ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Na film, který zaštítilo ministerstvo vnitra a natočil jej v krásných sedmdesátých Dušan Klein to nedopadlo špatně. Bavit se ale budete hlavně kvůli botám. Těch není málo. Bodrý slovenký velitel, třídní nepřítel hned několikerý [živnostníci, šmelináři, pisálci a sudeťáci] nestačí na neskutečně trapný výkon kníraté Cigánové, která to ale věru neměla lehké. Její postava je napsaná jako ultimátní píča. Vyloženě světlými body je jako obvykle fantastický Rudoslf Hrušínský, možnost setkání Kuby & Hajného [Satoranský a Řehoř jako parta obligátně nesourodých policajtů] a s citem pro nostalgii následujících desetiletí konzervovaná atmosféra neexistujícně malebných sedmdesátých let. A paradoxně skvělá nahá Cigánová na rozpálené plechové střeše. Skvělá přesně do okamžiku, než začne mluvit. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se objevují i záběry ze šachty, kde pracuje jako hlídač Krejza (Lubomír Kostelka). Jedná se o šachtu dolu Max v Libušíně u Kladna. (rakovnik)
  • Železniční přejezd je u obce Porostliny. Dům pana Maláska (René Přibil) se nachází v Mochtíně. Silnice na konci filmu se nachází u obce Sobětice. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno