Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel cirkusu Max Medici (Danny DeVito) pověřuje bývalou hvězdu Holta Farriera (Colin Farrell) a jeho děti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby se starali o novorozeného slona, jehož nadměrné uši jsou k smíchu publiku ve slávě upadajícím cirkuse. Ale poté, co se zjistí, že Dumbo umí létat, zažívá cirkus neuvěřitelný návrat. Zároveň se o Dumba velmi zajímá podnikatel V.A. Vandevere (Michael Keaton), který angažuje „podivného tlustokožce“ pro svůj nejnovější zábavní podnik Dreamland. Dumbo stoupá na vrchol slávy díky společným vystoupením s okouzlující a okázalou královnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Záhy však Holt Farrier zjišťuje, že pod nablýskaným povrchem zábavního podniku Dreamland, se skrývá nejedno temné tajemství. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 5

Recenze (237)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Mile slonicatko, sympaticke deti, no dospeli herci mi akosi nesadli, predovsetkym Eva Green sa mi tam nehodila alebo mi je mozno len nesympaticka, neviem. Kresleneho Dumba som nevidela, tak porovnavat nebudem. Dumba hodnotim ako priemernu rozpravku/rodinny film, avsak pre malicke deti asi nie. 65%. Dodatok: Zhruba po roku som si pozrela aj animovanu verziu z roku 1941, ale predsa len tato "dospelejsia" verzia sa mi pacila o nieco viac. Bez prveho Dumba by nebol ani tento, takze hodnotenie nechavam nezmenene. Pacilo sa mi, ze tu trosku viac rozvinuli pribeh o lietajucom slonicatku. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi práci Tima Burtona, tak se na film rozhodně nedívejte. Tím jediným nestandardním, co ve filmu uzříte je slonisko, které létá jako Ron Weasley na stráži u famfrpálových branek. Vyjma slona tvoří všichni účinkující velice otravný komparz - jak já tě nenávidím KOLINE! 31 % Celosvětový příjem k 24. 7. 2019: $352,065,785, což je 2,07 násobek rozpočtu ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Máme tu ďalší vypočítavý pokus o hranú verziu klasickej animovanej rozprávky, ktorá ale nekopíruje doslovne originál a berie si viac menej iba hlavnú zápletku. Tým pádom som ale pri jeho sledovaní nemal taký pocit márnosti a zbytočnosti, ako pri tohtoročnom Pinocchiovi. Našťastie sa k réžii dostal Tim Burton, aby sme sa vďaka nemu dostali aspoň čiastočne nad priemer. Obsadenie je samozrejme lahôdkové a výprava veľmi slušná, takže možno aj zabudnete, že príbeh je predvídateľný, nie príliš uveriteľný a plný klišé. Najlepšie ale bude vôbec nepremýšľať nad motiváciami postáv, kedy medzi tými echt kladnými postavami a zlosynmi vlastne nie je veľký rozdiel, všetci pracujú so zvieratami za účelom zisku, len my musíme držať palce tým, ktorí sú už na pohľad anjeli. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem být na Tima nasrán, že zase točí Disney koninu. A nejlepší časy Tima Burtona opravdu skončily společně s Temnými stíny v roce 2012. A Dumbo, ačkoliv to zcela ani náhodou není ani trochu Tim Burton, jak ho máme rádi, musím konstatovat, že Dumbo mně nakonec dostal. Na rozdíl od Alenky, na kterou se s odstupem času už pomalu ani nedá dívat, Dumba rozhodně prověří čas, a úspěšně. Dumbo je neskutečnej roztomilouš, dětští herci jsou skvělí, a hvězdná čtyřka Farell - Green - Batman - Tučňák (a ten zejména) je v absolutní formě. Příběh je typický, rozhodně není nijak originální, ale na konci je tak neskutečně dojemný, že jsem se zas rozbrečel. A právě proto dávám Dumbovi nakonec pět hvězd, i když si je Tim Burton nezaslouží. Ale ten film je natočený krásně a já mám z toho filmu ohromnou radost, protože ten mix napětí, humoru a dojetí je tady namíchaný fakt krásně. Dumbo je ultra cute, a nebýt Baby Yody o pár měsíců později, neměl by v dobývání lidských srdcí nejmenší konkurenci. Až to bude v televizi, tak chybět rozhodně nebudu. A teď už natoč něco pořádnýho, Time! 95%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tim Burton mi touhle pohádkou udělal velkou radost. Herecky velmi našlapané ( Collin Farrel i Eva Green okouzlující a padouch Michael Keaton solidní). Veškerá cirkusová představení působivá a jakmile Dumbo máchne ušima, tak husí kůže i slzy jsou na místě. Ke konci je film i nečekaně dost napínavý, hezky vygradovaný a pro děti místy i trošku děsivý. Paráda užil jsem si to. 80% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Speváčka Aurora naspievala cover verziu piesne "Baby Mine", ktorá bola použitá v traileri k filmu. Jej verziu však nakoniec vo filme nepoužili a nebola ani na oficiálnom soundtracku. (Mandragor)
  • Eva Green se bojí výšek – během natáčení dokázala překonat svůj strach, a to za pomoci profesionálního umělce, který ji trénoval v jejích kaskadérských kouscích. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama