Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (231)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Francie se vás zřekla!''  --- Nikdy jsem moc nechápal, proč se točí remaky. Opravdu v jen málo případech to předčilo původní předlohu. Já si vždy vážím originálních nápadů a u remaků mám dojem, že si je někdo prostě jen sprostě přivlastňuje. Jasně, dá tomu třeba novější háv. Ale lesklejší obal málokdy nahradí již jednou sdělené, natož aby nějak pak ten film zásadně překvapil či udržel člověka v napětí. U Motýlka jsem to tak cítil. Výprava super, hudba parádní, ale prostě už jste to jednou viděli. Hunnam, ač štíhlý a vypracovaný měl na samotce pořád hebkou pleť o sněhobílých zubech nemluvě. Nevím co za stravu dávali tam v celách na Ďábelských ostrovech, ale jsem si jist, že vězni tam vypadali v reálu mnohem zchátraleji... U Maleka jsem měl ještě další problém a to byla ale moje chyba. Já v něm prostě díky tomu jeho kukuči a předkusu viděl Freddieho. Doporučuji rozhodně si tohle pustit před Bohemian Rhapsody, protože jinak budete mít dojem, že mu u toho pruhovanýho mundůru krom kníru chyběly adidasky na nohách a černé pilotky na očích. Kupodivu mi až tak nevadila délka. Dávám tedy za 3 kokosové ořechy. * * * ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Zcela ze zvědavosti jsem se rozhodl podívat se na toto nové zfilmování Motýlka. Musím přiznat, že nebylo špatné, ale přece jenom původní Motýlek je mnohonásobně lepší. Po celou dobu sledování filmu mi vadilo, že hlavní postavy vypadají jinak, než na jaké jsem si zvykl v původní verzi. Podívaná to nebyla špatná, ale stačila mi jednou, zatímco původního Motýlka jsem viděl už mnohokrát a ještě se na něj mnohokrát rád podívám. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tak jsem nového Motýlka viděl, a už ho nikdy neuvidím. Proto dvě hvězdičky. Připadal jsem si stejně, jako kdybych si objednal čaj, a někdo by jen přelil horkou vodou už jednou vyluhovaný sáček. Film na mě vlastně vůbec nijak nezapůsobil, strádání vězňů se tady prakticky omezilo jen na koulení očima na samotce, pokud nepočítám těch pár scén ze stavby silnice, které by v pohodě trumfl Most přes řeku Kwai, stopáž se mi zdála být nekonečná a celkově jsem z toho všeho měl dojem ztraceného času. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nepovažoval by som to za prerábku staršieho filmu s Hofmanom, ale za celkom iný film. Nie síce lepší, ale aj tak výborný. Je tu dosť menej beznádeje, keď sa päť rokov na samotke skráti na pár sekúnd a už sme z nej vonku. Zato Diablov ostrov ako pekné dovolenkové miesto sa mi celkom páčilo. –––– Ako sa mohol syn dvoch učiteľov dostať na takéto miesto? ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Docela si vytýkám, že originálního Papillona s McQueenem v hlavní roli jsem doposud neviděl. Hlavně, že si jako první pustím nový remake. No nevadí, nemohu zatím porovnávat (časem to ale napravím). Příběh Henriho Charriera je bezesporu zajímavý, obsazení hlavní postavy považuji za správný krok, Hunnama já osobně řadím mezi sympatického herce (přesně i kvůli tomu se mi líbil i Král Artuš). A přítomnost Ramiho Maleka ve vedlejší roli jsem uvítal s otevřenou náručí. Co se týče samotné kompozice příběhu, tak tam to nabídne již slabší momentky. Samozřejmě se objeví velká řada chvil, jež vás dokáží emocionálně strhnout (poprava gilotinou, pobyt na samotce atd.), ale jako celek to nedrží naplno pospolu. Najdou se i nudné dialogy, dále pak situace, které hlavní příběhovou linii nikam neposouvají. Ale to špinavé naturalistické pojetí spojené s často pesimistickými výjevy na plátně to dost zachraňuje, o tom nemá cenu polemizovat. Asi to originálu neudělalo ostudu, konec mě zaujal. Slušná řemeslná práce.......ale pouze jen to. Nic víc, nic míň. Za mě dávám 66 % ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Při volání jmen vězňů zazní také jméno Hoffman, což je očividně odkaz na Dustina Hoffmana, který hrál postavu Louise Degy v původním filmu Motýlek z roku 1973. (NiWi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Natáčanie väzenských scén v Čiernej Hore bolo neustále narušované nepriaznivými poveternostnými podmienkami. Z plánovaných pár týždňov ich natáčania nakoniec vzišli dva mesiace. (chesterko)

Reklama

Reklama