Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (653)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Tím výskumníkov narazí pri skúmaní oceánskeho dna na problémy a zostane uväznený pod hladinou. Na pomoc je povolaný Jonas (Jason Statham), ktorý má s podobnými akciami skúsenosti. Tentokrát ale bude nútený postaviť sa tvárou v tvár nepriatelovi, s akým sa ešte nestretol. Obrovský žralok hladá svoje nové obete a on je s pomocou svojho tímu jediný, kto má odvahu postaviť sa mu. - Tento projekt sa mi už od úplného začiatku nepozdával, takže som radšej nič nečakal. Svoju funkciu ale plní a ako príjemné letné osvieženie to plní všetky požiadavky. Viac by mi vyhovovalo, keby sa to nesie na zábavnej vlne v štýle Piranha 3D a jeho sequelu, pretože to, ako sa to tvárilo vážne, bolo miestami údesné, ale po obrovskom prekvapení, ktoré sa objaví v druhej polovici, som sa už naladil na tú vlnu, ktorú Megalodon priniesol. Žánrových fanúšikov tento projekt neuspokojí, ale zase nie je ani tak iritujúci, aby sa tá hodina a trištvrte nedala prežiť. A horor s takým obrovským rozpočtom sa velmi často tiež nevidí, takže vizuálne ide o nevšedný zážitok. + herečka z Resident Evil: The Final Chapter + herec z Fear the Walking Dead + herec z House of 1000 Corpses, Cooties a The Boy + herec z Death Note + herečka z The Loved Ones ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jedině Jason Statham si to prostě může rovnou na férovku rozdat s dvacetimetrovým žralokem a vyhrát. Ultimátní a úderné béčko které cílí hlavně na Asijský trh a já mu to ani nemám moc za zlé. Film se nebere vážně a střídá žánry dobrodružnýho thrilleru s komedií aby evidentně natvrdlý příběh odlehčil, na druhou stránku to je paradoxně věc, která mi vadila asi nejvíc. Vynechal bych naprosto otravnou postavu ukecaného černocha, vynechal bych postavu bývalé manželky protože představa že někdo jde proti žralokovi s bývalou manželkou a u utoho navíc vzniká nový vztah s jinou buchtou je totálně mino i na tenhle mega splácaný multižánr nesmyslů. Mám rád žraločí filmy, mám rád monster filmy a kdyby byl film víc thriller než komedie, možná bych se i víc bavil, na druhou stránku by asi film nevydělal takový ranec. Čekal jsem od toho jednoduchou zábavu a taky jsem jí více či méně dostal a třeba takový začátek, kdy se jen hledá dno příkopu a připravuje záchranná mise je skvělý, jakmile přijde na řadu humor už to jde z kopce a konec je parodie. I tak bych pokračování asi uvítal, do kina ovšem ani tentokrát ne é. 60%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Či už sa jedná o kreatívnu kameru, ktorá sníma scénu z rôznych uhlov pohľadu a umne využíva aj zábery z pohľadu potápačov alebo o príjemnym tempom plynúci, relatívne ťažko predvídateľný dej, tvorcovia poslali po vlnách austrálskych vôd ostatným snaživcom pokúšajúcimi sa natočiť úspešný žraločí horor jasný odkaz . A to, že takáto snímka sa oplatí poskladať skôr z dobrých záberov, pôsobivej hudby, spoľahlivej (aj keď nákladnejšej) hereckej základne, zaujímavých faktov a do detailu prepracovanej, veľmi autenticky vyzerajúcej počítačovej animácie, než z obohraných pokusov o likvidáciu posadnutého krvilačného žraloka, záhad typu "kde sa vzal žralok v jazere" alebo apokalyptických žraločých tornád. Pridanou hodnotou k Megovi budiž aj posolstvo, ktoré svojou naliehavosťou prebíja aj pár zbytočných hollywoodskych love story scén, a to, že dve ľudské schopnosti nemajú hraníc - umenie objavovať a schopnosť ničiť. Turteltaubov MEG rozhodne nezapadne v hlbinách kinematografie a nemal by si ho nechať ujsť žiadny fanúšik shark movies. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Premisa je tak hloupá, že ani nemá cenu se jí příliš zabývat. Přežití obrovského predátora v relativně malém uzavřeném ekosystému po milióny let je prostě třeba vzít jako holý fakt a nad pascalovskou fyzikou se už raději vůbec nezamýšlet. Mount Everest nesmyslů jsem po těch letech sledování podobných filmových "zázraků" schopen odpustit a bez nějakých větších cavyků si užít bohapustou zábavu, ale... Žraločí film s mládežnickou přístupností, už to je samo o sobě docela průser, ale i to se dá překousnout podobně jako Megalodon velrybu, jsou-li si tvůrci této nepatřičnosti patřičně vědomi a nepouští se se žralokem do větších akcí stran ohrožování lidských životů. Vzhledem k onomu omezení je totiž všem jasné, že k ničemuž nedojde a ony scény pak působí naprosto zbytečně, zde pak přímo trapně. Ozubený velikán v klidu a se sluncem v duši proplouvající mezi vřískajícími Asiaty, aniž by prakticky jediného pozřel, a to stačilo otevřít tlamu jako plejtvák krmící se planktonem, byl opravdu tou nejtrapnější epizodou z celého filmu, byť měla býti zřejmě vrcholně napínavá, o čínsko-amerických klišovitých emocích se raději ani nezmiňuju. Od naprostého průseru Megalodona dělí jen Statham a jeho honění se za obludou, kde se místy daly najít i lehce adrenalinovější pasáže. Vratké dvě. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jason Statham se pokouší zastavit obřího pravěkého žraloka, jenž by měl být podle vědců dávno vyhynulý, ale má se pořád k světu. A má hlad. MEG: Monstrum z hlubin je absolutní akční béčko, které dopředu táhne výborný Statham a velký rozpočet, s nímž Jon Turteltaub dělá docela divoké věci. Je tedy škoda, že tvůrci nakonec vyměkli a řádění megalodona se musí obejít bez krve. I tak jde ale pořád o vcelku zábavnou pitomost. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Jason Statham (Jonas) je v skutočnosti profesionálny plavec. V roku 1990 dokonca reprezentoval Anglicko na Commonwealth Games v potápaní. (Astonko)
  • Názov megalodon pochádza z gréčtiny a znamená „veľký zub“. Tento názov je výstižný, lebo jeho zuby mohli byť dlhšie než 18 centimetrov. (ČSFD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama