Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (652)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Víc komedie, než nové čelisti a zhovadilost, která by byla zábavnou a fungující zhovadilostí, kdyby měla 70 minut, jenže nemá. Bohužel. Hrozně se tu tříští momenty zcela zjevného humoru ("musíš plavat.. musíš plavat..") s humorem nechtěným, kdy selhává herecká škála Jasona Stathama, nebo jednoduše vyjde snaha o epičnost spíš úsměvně. Ovšem první třetina filmu je skvělá, pak to ovšem jde do kopru, ale když už nic, je to alespoň technicky sakra dobré (a evidentně drahé) a má to jorkšíra, takže... ×¤× Filmový víkend ČSFD 2018 ×¤× ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že dejová linka nápadne pripomínala film Megalodon z r. 2002 (len tu nehľadali ropu), tak musím uznať, že ponúkla podstatne viac zaujímavých a napínavých situácií. V podstate od začiatku do konca sa tu niečo deje a divák nemá ani najmenšiu šancu skĺznuť do nudy. Samozrejme, je tu i veľa klišé situácií, ale tie sa v tých zimomravých pohľadoch na žraloka strácajú. A je tu tiež niekoľko efektných záberov, takže spokojnosť - konzumný pukanec na vypnutie mozgovej činnosti a len na zábavu a relax. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, žije zkurveně velká prehistorická paryba. Říkejme ji třeba Marcela. Paryba tak obrovská, že si plejtvákama vyšťourává zuby, do držky se jí vejdou dvě pětadvacetimetrové jachty a je dravější než nymfomanka před přechodem. Marcela by si za tou mlhou v klidu predátořila se svou nejlepší kámoškou megaolihní Ivetou až dosud, kdyby se nečekaně neobjevil správňácky zádumčivý záchranář Jasoň s hluboce vyvinutým morálním kodexem a nepodráždil ji svícením do xichtu reflektorama jaderné ponorky. To se pak iritovaný oligocénní mazlíček konečně rozhodne přestat hnít někde u dna Mariánské škvíry, po 3 miliónech let od vyhynutí proplave tím bílým bordelem nad hlavou a vydá se k Šangaji požrat bezstarostně koupající se stáda ťamanů, přičemž se šablonovitě chová dle nejlepších tradic nejtupější béčkové scenáristiky. Tedy selektivně žere výhradně slizáky a zmrdy, ubližovat lozkokošným ťamanským holšiškám, loztomilouškým jolkšílkům nebo urputně altruistickým klaďasům a jejich kundám, byť potencionálním, by ho ve snu nenapadlo. S kým by pak traumatizovaný Jasoň při závěrečných titulcích pajdal s přírodně amputovanou nohou k zapadajícímu slunci, až tu gigantickou svini opíchá harpunkou, ukope sérií předpisových potápěčských kungfu chvatů a vyjádří tak své jednoznačné „NE!“ k nutnosti přirozené regulace čínské populační exploze, že ano … Prostě takový nepatrně tupější a mnohem svižnější Stethem a moře či Mega-Dick pro všechny, kdo považují Hemingveje za užvaněného přeceňovaného nudila a Melvila za otravnou grafomanskou kudlanku. Naprosto nic nového, ani kdoví jak nápaditého, ale nějaká ta horší trojka se z toho dá s vypnutým indikátorem nevkusu jakž takž vykousat. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jason Statham se pokouší zastavit obřího pravěkého žraloka, jenž by měl být podle vědců dávno vyhynulý, ale má se pořád k světu. A má hlad. MEG: Monstrum z hlubin je absolutní akční béčko, které dopředu táhne výborný Statham a velký rozpočet, s nímž Jon Turteltaub dělá docela divoké věci. Je tedy škoda, že tvůrci nakonec vyměkli a řádění megalodona se musí obejít bez krve. I tak jde ale pořád o vcelku zábavnou pitomost. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Meg" je nakoniec celkom uspokojivým akčným filmom. V štýle guilty pleasure, kde človek moc nerozoberá, čo sa reálne deje na scéne, len si užíva Jasona Stathama, ako bojuje s obrovským prehistorickým Megalodonom. A ak je to všetko, čo od filmu čakáte, tak budete spokojní. Efekty sú lepšie ako väčšina TV filmov, ktoré majú tento koncept, akcia je celkom dobrá a okrem toho vie byť aj film veľmi vtipný. Ako inak to povedať než slovami: "Just keep swimming, just keep swimming". Nemohol som sa prestať rehotať na tej scénke. Inak je to viac menej všetko čo očakávate od filmu. Vieme kto prežije, vieme zhruba kto umrie, vieme dokonca aj odhadnúť ako jednotlivé situácie dopadnú. Ale musím povedať, že ma bavilo sa na to dívať, má to jednu alebo 2 dobré ľakačky, má to celkom fajnú atmosféru a spád je tiež dobrý. Som rád, že som film videl, nebránil by som sa tomu, že by som si ho pozrel znovu a dokázalo ma to celkovo dobre uspokojiť. Takže v tomto smere hovorím, že to stojí za to. Nečakal by som žiadny výnimočný film, ale ako oddychovka je to určite super a aj také filmy občas treba. Nie? A Jason Statham vs Megalodon je presne ten typ filmu, na ktorý sa na to hodí. Hodnotenie: B ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Kostra žralokov sa neskladá z kostí, ale z chrupaviek. V dôsledku toho sa nám dnes po megalodonovi zachovalo len málo pozostatkov: zuby a pár stavcov. Odhad jeho veľkosti je preto pomerne kontroverzná téma. Väčšinou sa vychádza z faktu, že jeho zuby sú podobné žralokovi modrému (nazývanému aj biely) a že mal teda podobnú stavbu tela. Touto metódou vedci došli k rôznym odhadom dĺžky: od 14,7 až do 25 metrov. Najčastejšie sa ale udáva maximálna dĺžka zhruba 16 až 18 metrov, priemerná potom niečo vyše 10 metrov. (ČSFD)
  • O natočení snímku se začalo mluvit již v roce 2005 – o vývoj se měla postarat společnost New Line Cinema a rozpočet měl činit zhruba 75 milionů USD, uveden měl být o rok později a režírovat měl Jan de Bont a produkovat Guillermo del Toro. (fiLLthe3DD)
  • V knize je zbarvení megalodonů bílé, takřka luminiscenční, avšak zpracování takovýchto digitálních efektů by bylo nejen náročné, ale i drahé, a proto se tvůrci rozhodli použít zbarvení šedé, které je shodné s odstínem žraloka bílého. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama