Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (652)

lamps 

všechny recenze uživatele

MEG nejvíce dojíždí na dvě věci. Jednak na dopředu očekávatelný problém s přístupností, kvůli čemuž potenciálně adrenalinový a napínavý námět trpí neustálým zlehčováním a obrazovou vyměklostí, jednak na snahu o polidštění hlavních hrdinů, která působí většinou hrozně směšně - máme tu ve finále tu nejklasičtější sortu postav od lékaře přes uječeného černocha až po hezkou vědkyni, a máme tu samozřejmě Jasona Stathama, který se zpočátku utápí v chlastu a výčitkách, ale po většinu filmu je za neskutečně cool neohroženého superhrdinu, takže divák postupně nevnímá žraloka jako strašnou hrozbu, nýbrž je zvědavý na další Jasonův hrdinský kousek. Ale já to beru. MEG totiž poztrácel jakékoli áčkové ambice už oznámením tvůrčího týmu a těch 150 melounů nalila produkce do uvědoměle natvrdlé a skvěle vypadající zábavy, kde se všichni dostatečně vyblbli (Statham to nehorázně táhne, Turteltaub místy potěší vynalézavou akcí nebo napínavými hlediskovými záběry) a nebýt té zmíněné snahy o osobní konflikty a s tím spojenými nudnými dialogy, film by utekl jako voda. Ono natočit rodinný film s krvelačným žralokem taky není žádná sranda, a tvůrcům se to docela povedlo. I pejsek to nakonec přežil. 60% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Megažralok, kterému Čelisti otupila přístupnost. Takže zatímco Ajaovi před léty bylo povoleno zmasakrovat pláž plnou relaxujících lidiček, to samé už Turteltaub nesměl realizovat. Věčná škoda. Ve filmu je tedy téměř totožná scéna, kdy se prehistorický Megalodon blíží k hustě zalidněné pláži, nicméně na masakr už nedojde. A za to šla hvězda dolů. A jinak dobré! Tohle rybí dobrodružství má všechno, co si lze pod zábavným a dobrodružným filmem představit. Jason Statham je příslušně sympatický chlapák, který drží na uzdě své ego. Zbytek (p)osádky nezaniká pod jeho aurou, ženské jsou zde tři - kdo to má rád našikmo, nepohrdne Bingbing Li, kdo trochu chlapsky, tak dá prostor Ruby Rose a od vnadných vibrací je zde Jessica McNamee. A tempo je téměř vražedné. Film posílá na diváka divoký děj v několika vlnách. Dravec má pořád hlad, nemá žádného nepřátele a rozkouše co se dá. Jeho provedení je nepokrytě CGI, je ale znát, že z finančního rozpočtu sežral nejvíc. Úmrtí jsou mírná, jak bylo řečeno v úvodu, drastičnost by filmu prospěla. Jon Turteltaub není příliš obratný režisér, dal si pětiletou pauzu, která mu prospěla. Žravé piraně dostaly o něco většího kamaráda, takového Otesánka z rybí říše. Milovníci hrozivě vztyčených žraločích ploutví nad hladinou by jeho řádění i vražedný apetit mohli ocenit. Jedná se totiž o vzácný (filmový) druh, pokud jde o kino produkci. Po takovém námětu spíše sahají podřadné televizní produkce než studia, co by film napumpovala vysokým rozpočtem. A stalo se. Výsledek je svěžím závanem. V kině se film vyzbrojený (žraločími) ploutvemi neobjevil celou věčnost. A tak jsem se nechal rád pokousat. 9/10 ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Jsem údajně laskavý a vlídný divák. Pravda tady se to tak trochu ukázalo. Jako by šlo o zdařilý remake filmu Megalodon z roku 2002. Jason Statham umí drsného tvrďáka nebo tvrdého drsňáka s velkým srdcem hrát velmi dobře. Triky a lekačky jsou povedené. Zajímavé je čínsko-americké prostředí a široký oceán. No po pravdě jsem se v kině bavil. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Spojenie Statham a “Ryba Žilina”, do seba asi tak zapadá, ako duet Vrbovského s Kazíkom. Celkový dojem zachránila akurát veľká "piksla RioMare”, ktorá sa rozhodla vyplávať na povrch, aby zožrala všetko, čo sa jej postaví do cesty, pričom za zmienku stojí ešte vizuálny efekt, a akčnosť s tým prepojená. Toto všetko však dokáže naplniť akurát priemerné očakávania, lebo na nadpriemer, by samotný scenár, nesmel byť tak neskutočne primitívny, režijná stránka tak neuveriteľne odfláknutá, herecké výkony tak amatérsky neprirodzené, a dialógy, akoby čisto na náhodu spustené. Stále však neviem, čo je horšie. Či všetky tieto aspekty, alebo to neskutočné klišé po “americky”, plné neuveriteľných hrdinov, respektíve, ako podľa šablóny, dookola opakujúcich sa stupídnych scén, ktoré doslova vyrážajú dych. Dajte si radšej Kinedryl, lebo “Meg” je celkom slušný twist po zákrutách. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ČLOVĚK VERSUS MEG – TO NENÍ BOJ, TO JE MASAKR…“ /// Fajn záběry z pod hladiny – ty odváděj spoustu cenný práce! Pak to, že vodní predátoři jsou mnohem dokonalejší než ti suchozemští… Vodsejpá to. Statham je prostě zachránce světa, Číňanka sympatická (navíc její lidi do toho nasypali dost peněz) a vobluda megalomanská. Triky fajn (za ty prachy), postavy se nechovaj jako kokoti… jen je to kapku patosácký. Ke konci mluvěj víc, než je zdrávo, páč v takovýmhle filmu je 5 minut jako půlhodina. Na druhou stranu najdou prostor pro černej humor…. – teda snad to mělo bejt k smíchu… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Sérii MEG, kterou píše Steven Robert Alten, neznám. 2.) Živá fosílie mi sežrala kámoše. 3.) Thx za titule “urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Coby součást marketingu posloužila i hra „Hungry shark evolution“, jež je určena pro mobilní zařízení – pro hru bylo použito logo filmu a rovněž je možné hrát i za speciálního žraloka právě z tohoto filmu. (fiLLthe3DD)
  • Velryba ve filmu je také vytvořena pomocí CGI. (griph)
  • O natočení snímku se začalo mluvit již v roce 2005 – o vývoj se měla postarat společnost New Line Cinema a rozpočet měl činit zhruba 75 milionů USD, uveden měl být o rok později a režírovat měl Jan de Bont a produkovat Guillermo del Toro. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama