Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je mi jasný, že humor Tondy Blaníka není pro intošky. Je to taková ta navoněná sprostota na úrovni. Na úrovni proto, že v sobě i přes ty kokoty a a čuráky skrývá celou řadu vychytaných vtipů, které srůstají spolu s realitou druhé regulérní volby prezidenta v rukou samotného lidu. Fascinující bylo, jak do takového filmu dokázal dorvat tolik veřejných postav a ještě si z nich udělat legraci. Fascinující bylo i to, že tu pozurážel snad každýho kandidáta na prezidenta a ještě ten film nakonec vydal. Věřím, že musel být zážitek něco podobného vůbec natočit. I proto dávám čtyři hvězdy. Dlouho jsem se tak nezasmál u české komedie, jako u Prezidenta Blaníka. Navíc si myslím, že za sto let tenhle film bude mít silnou vypovídající hodnotu o české politice. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela rozporuplné pocity. Film je dost proměnlivý. Chvíli je super a potom zas divný. Každopádně je to super počin. Vtip mu taky nechybí. Člověk, který nezná seriál, nebo nesledoval prezidentské volby, to ale moc nepochopí. Film staví hlavně na velkém množství cameí známých osobností české scény. Účel splňuje. "Ten schod hanobí hlavu státu!" :D ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Přesně takové jaké jsem čekal. Přehlídka epizodních gagů celkem zdatně spojená jedním příběhem a už předem existujícími postavami. Ale je to tak moc aktuální, že je to vlastně film, který za rok můžete hodit do koše. Plno narážek už pak nikdo nepochopí a satiricky to až tak úžasné také není. Plní to účel jednoduché zábavy. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Idiotům, voličům Zemana, Mirce Spáčilové, a jiným podvratným živlům, co normálně koukají jen na TV Barrandov, se to samozřejmě líbit nebude, ale takoví nesledují aniseriálovou Kancelář, jsou pak zmatení, a vlastně nechápu, proč se serou do kina, a pak tu čárají hodnocení, píčusové. Teda u Mirky to chápu, raut. Dlouholeté fanoušky ovšem Tonda Blaník nemůže zklamat, spousta vymakaných gagů, a plejáda reálných politiků, vesměs se účastnících nevědomky. Paráda. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Já tady kradu stát a vy na mně takhle? '' - Lobista Tonda Blaník je dnes už legenda a Marku Danielovi prý na ulici říkají - hele Blaník !!! Kdo ho zná z TV stream, nemohl být dnešním filmem překvapen. Mně překvapilo, že si ČT lajznula vzhledem k množství sprostých slov tohle dávat před desátou... V každém z dílů Blaníka je pár hluchých míst a pár dobrých vtipů, většinou reagujících na aktuální politické téma. Tak je to i zde. Bohužel, prezidenta už známe (bohužel protože je jím zase hulvát Myloš s ansámblem hradních strašidel) a tak je to s tou aktuálností tématu krapet na hraně. Naštěstí většina národa volby intenzívně prožívala a tak lecos utkvělo v hlavách z předvolebních klání, diskusních pořadů i volebních kol. Je škoda, že Prezident Blaník nešel dříve, nebo dokonce během voleb ! :-). I když se u Tondových hlášek a telefonátů s tím či oním zavřeným lobistou či vlivným politikem smějeme, je to smích značně zoufalý. Smějeme se totiž vlastní politické kultuře a není to nic čím bychom se mohli chlubit... A jelikož ryba smrdí od hlavy, můžeme začít od Hradu... Děs, běs. Bohužel mám dojem, že Blaník funguje v kratším formátu a tohle bylo skoro až moc dlouhé. I tak se ale jedná o hodně solidní průměr, takže já dávám za 3 klíče. * * * ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Původní záměr tvůrců filmu byl, aby Antonín Blaník (Marek Daniel, který by se úředně přejmenoval) skutečně na presidenta kandidoval, ale nakonec to Daniel kvůli své povaze nerváka odmítl. (JoranProvenzano)
  • Filmařům se podařilo zorganizovat úspěšnou crowdfundingovou kampaň, v níž vybrali téměř dva miliony českých korun, ačkoli žádali 1,5 milionu korun. Na vznik filmu přispělo 3219 fanoušků Tondy Blaníka. [Zdroj: Týden.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama