Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí ... vy čůráci." Prezident Tonda bude řídit republiku jako auto a nezastaví ho žádný semafor? Tak to nebude, protože tohle je realita a já konečně vím, co všechno stálo za prezidentskou volbou. Tonda mě při tom tradičně pobavil, ale nebýt to tak zatraceně aktuální a nemít botového modela Tondu tak rád, tak by hodnocení nejdelší epizody Kanceláře Blaník určitě nedopadlo tak dobře. Mělo to totiž spoustu hluchých míst, ale to bratříčkování s kandidáty nemělo chybu, rozhovor v ČT byl krutopřísný a co může být vtipnějšího než přemlouvání Kalouska k volbě Zemana? To bylo zkrátka skvělé. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Až takhle Marek Najbrt od Mistrů klesl? Celovečerní reklama na boty s kýblem sprostých nadávek? A to je všechno? Tohle se ani jako film nedá hodnotit a kdekterý Troškův Kameńák tomuhle dílu dá v pohodě na prdel kdykoliv a kdekoliv. Kdybych to měl hodnotit jako film, musím se ptát po kameře, po střihu nebo dramaturgii, scénáři, zvratech a vrcholech. Jakože fakt má být zvrat, že republika je rozprodaná Rusům? Nu, když si vybavím německé a rakouské majitele novin a časopisů, německé majitele škodovky, francouzské majitele našich již rozprodaných a zbouraných cukrovarů nebo francouzské majitele vodních zdrojů, fakt mne tohle má posadit na zadek? A proč je zpočátku Blaník představen jako strašný a neotesaný buran s havajskou košilí, který vyhodí i mistra etikety Špačka (mimochodem, jediný slušný herecký výkon, tedy ještě Kalousek docela slušně hrál, jak ho jinak nemám moc rád), a najednou nosí kravatu a sako, a my nevíme proč, když je nosit nechtěl? Proč ten fetišismus bot? Fakt netuším, kdo s mozkem v hlavě do téhle studentské hříčky dal prachy a proč. Podobné umění je důvodem, proč je pořád Zeman na Hradě a Babiš vítěz voleb, vy burani. Za mých mladých let se podobným filmům říkalo politická agitka, a podle toho byly taky tenkrát "oblíbené". ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Přesně takové jaké jsem čekal. Přehlídka epizodních gagů celkem zdatně spojená jedním příběhem a už předem existujícími postavami. Ale je to tak moc aktuální, že je to vlastně film, který za rok můžete hodit do koše. Plno narážek už pak nikdo nepochopí a satiricky to až tak úžasné také není. Plní to účel jednoduché zábavy. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

ČT1 HD - Ani se nedivím, že Tonda Blaník klesl po projekci v ČT z červených čísel do modrých. Jak mám seriál rád, tak film byl podle mého slabý. Přitom prvních 30 minut bylo fajn, svižné, místy hodně vtipné, ale pak to ztrácelo na tempu, vtipu a některé narážky se opakovaly. Všechny scény, jak hovoří s Havlem ze záhrobí mě docela iritovaly, zejména jak pošle Havla do prdele. ČT vysílala alternativní verzi (82 minut) a pochybuji, že bych měl z delší verze lepší dojem. 67% (with J.) ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Politická satira se v českých televizích příliš neobjevuje a v kinech bychom tento žánr hledali jen stěží. Blaník je sice za hranice Czechie nepřenositelný, není to ale nutně vada. Česko je totiž v rámci Evropy a v porovnání s Velkou Británií nebo SRN tak nevýznamnou, že tamní obyvatelé jen těžko vědí o Zemanovi ve člunu nebo prezidentské kampani Horáčka. Byť je třeba říci, že zahraniční seriály (Jistě pane ministře/premiére, Je to soda) mají takový humor, že smějete i bez přehledu o politice dané země, a to i s časovým odstupem./// Slabinou celovečerního Blaníka však je, že v rámci jeho stopáže vidíte tytéž vtipy a narážky opakovaně, ať už jsou to neustálé záběry Tondových luxusních bot nebo šikana jeho asistentů. Pro některé diváky může být také fyzicky nepříjemné sledovat těkající obraz na obrovském plátně, kdy je místy opravdu nekomfortní, jak kameraman skáče od detailů na polodetail a pak hned na celek v neskutečně rychlém sledu./// Tvůrcům se podařilo sehnat značné množství známých tváří, které v malých roličkách excelují. Ať už jsou to hmatatelní představitelé imaginární pražské kavárny nebo mistr etikety. Je však lepší neprozradit konkrétní jména. Sice to není sžíravá politická satira a tvůrci se trochu bojácně vyhýbají kontroverzním tématům jako dezinformační kampaň proti Drahošovi či okamurovci a jejich vzestup. Není to dokonalé, nebudete se smát pořád, film je však solidním zhmotněním levného on-line seriálu na plátnech kin, který dokáže do 95 minut vměstnat hodně příkladů české malosti, vyčůranosti, ale i zábavnosti. Rozhodně však nelze doporučit snímek těm, kteří se o politiku nezajímají a nesledují současné dění, neboť naprostá většina humoru pramení ze znalosti našich politických reálií, k*k*ti! [Kino] ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Při brněnské slavnostní premiéře bylo jako občerstvení pro diváky připraveno na 350 panáků Becherovky. (KoudyTheAlko)
  • Snímek měl původně připraveno několik konců, aby správně odpovídal a koreloval konečnému výsledku prezidentských voleb pro rok 2018. Výsledná podoba filmu se tak upravovala prakticky až na poslední chvíli, neboť snímek šel do kin pouhých šest dní po oznámení výsledků voleb druhého kola. [Zdroj: Lidovky.cz] (P. J. D.)

Reklama

Reklama