Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

Morien 

všechny recenze uživatele

Jo aha, já jsem na tom vlastně byla v kině už když to mělo premiéru, ale byla jsem tak silně a rozporuplně zmatena, že jsem se úplně zapomněla vyjádřit. Kategorie hodinové docu-reality by tomu asi slušela víc než přešívat velmi horkou jehlou několik povedených bizár scének na celovečerní film. Ale bez té horké jehly by se asi zase spousta věcí stačila ztratit v překladu. Rozhodně nezávidím těm, kdo se to museli pokusit nějak ukočírovat. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přestože se pár vtípků skutečně vydařilo a já se upřímně zasmál, tak jsem měl s celým tímto počinem několik problémů. Seriálem jsem doposud nepolíbený, takže jsem skočil do vod zcela neznámých. A jak už to tak v neznámých vodách bývá, dlouhou chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl na teplotu vody. Na co jsem si nezvykl za celou stopáž byli tři hlavní vodní obyvatelé. Neskutečně nesympatické trio neherců, ze kterého se mi zvedal můj odborný žaludek. Taktéž mě obtěžovalo, že byl snímek pojatý formou krátkých scének, které se zoufale snažily útočit na bránici. Chyběl tomu celistvý děj a nějaký nosný děj. Jednu hvězdu za pražskou kavárnu a druhou za čínskou delegaci. Myslím, že byl v rukou tvůrců podstatně větší potenciál. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Prezidenta Blaníka jsem si dal až teď, pěkně s odstupem několik měsíců po kinopremiéře, protože sledovat to v době prezidentské euforie jsem nepokládal za dobrý nápad. Upřímně řečeno: jsem zklamaný. Tondu a jeho partu mám rád, ale celovečerní formát Tondovi jednoduše nesedí, není to ono. Zatímco některé jednotlivé epizody si pouštím pravidelně a stále se u nich příjemně bavím, tak celovečerního Prezidenta Blaníka si znovu asi jen tak nepustím. A není to jenom do ztracena znějící pointou. Pokud někdy vznikne další řada, rád ji uvítám, ale druhý celovečerák by už vznikat neměl. Tondovi je zkrátka nejlépe v desetiminutových epizodách. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Přesně takové jaké jsem čekal. Přehlídka epizodních gagů celkem zdatně spojená jedním příběhem a už předem existujícími postavami. Ale je to tak moc aktuální, že je to vlastně film, který za rok můžete hodit do koše. Plno narážek už pak nikdo nepochopí a satiricky to až tak úžasné také není. Plní to účel jednoduché zábavy. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Blaník jako celovečerní film to má těžké. Asi kanceláři Blaník tento formát tak trochu nesluší. I když humor je dobrý. Celkově by to bylo na 3 hvězdy, ale přimhouřil jsem oko, možná obě. Zajímalo by mne do jaké míry kandidáti spolupracovali a jak byl Miroslav Kalousek a Ivan Bartoš vybrán k hrání? Chtěl bych vidět alternativní konec. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Snímek měl původně připraveno několik konců, aby správně odpovídal a koreloval konečnému výsledku prezidentských voleb pro rok 2018. Výsledná podoba filmu se tak upravovala prakticky až na poslední chvíli, neboť snímek šel do kin pouhých šest dní po oznámení výsledků voleb druhého kola. [Zdroj: Lidovky.cz] (P. J. D.)
  • Původní záměr tvůrců filmu byl, aby Antonín Blaník (Marek Daniel, který by se úředně přejmenoval) skutečně na presidenta kandidoval, ale nakonec to Daniel kvůli své povaze nerváka odmítl. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama