Reklama

Reklama

Hurikán

  • Velká Británie Hurricane (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Hurricane: Squadron 303 je příběh skupiny odvážných Poláků, kteří v druhé světové válce bojovali v oblacích nad Anglií, a to nejen aby udrželi Velkou Británii svobodnou od nacistů, ale také aby udrželi při životě svoji představu o vlastní svobodné zemi, která existovala ve své moderní podobě již téměř dvacet let, než byla rozdrcena čelistmi Německa a Sovětského svazu. Vyzbrojeni stíhačkou Hurricane a pod bedlivým dozorem z počátku neochotného velení  RAF svádí svůj boj za svobodu... (KIT.HL)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (57)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vše, co film nabízí, jsem viděl dříve a v lepším podání. 1) Skousnu nepřehledné bojové akce letadel ve vzduchu, resp. jejich počítačových animací. Skousnu i neexistující příběhovou linku. Skousnu skromný rozpočet._____ 2) Přes co se ale nepřenesu, je nedostatek šarmu a osobní charakteristiky prakticky u všech postav. Jedna jako druhá. Ponudnělý neosobitý průběh dělá z filmu zcela zapomenutelnou záležitost._____ 3) Nalákali mě můj oblíbený 33letý Iwan Rheon (Jan Zumbach zvaný Donald) a samozřejmě i 36letý Kryštof Hádek (československý pilot Josef František), ale ani oni se nijak zajímavě neprojevili._____ 4) Snad jediná duchaplnost zazněla z úst britského důstojníka: Ti Poláci nám nakonec vyhrají válku, jestliže si nedáme pozor. Na 107 minut to je dost málo. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Podle skutečného příběhu 303. polské squadromy, což je plus. Bohužel další jsou hlavně minusy. Stále mi vyskakoval před očima mnohem lepší Tmavomodrý svět. Lepší trikově, scénáristicky, režisérsky. Zajímavé na tomto byly náhledy do života ženských přislušnic leteckých sil WAAF, byl zde solidní Iwan Rheon, ale nějak to stále za Tmavomodrým světem kulhalo. V některých scénách jsem měl pocit, že se Hurricane Tmavomodrým světem inspiruje. Dobré vysvědčení pro náš film. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s podobným motivem. Bohužel, i přes neuvěřitelně silné příběhy film téměř nevyužívá svůj potenciál, je to takové suše odvyprávěné, emoce aby pohledal. Rheon je opět výborný, Hádek se taky povedl, bylo fajn slyšet ryzí češtinu, občas se povedla i akce (i když působila na rok 2018 až moc levně a televizně), náznaky na drásající srdce tu jsou, ale naprosto nedotaženy. Podle skutečných událostí, ale spousta věcí pozměněna, domyšlena. Srovnání s Tmavomodrým světem si neodpustím, 303. peruť bohužel pokulhává snad na všech frontách za starším českým bratříčkem, od kterého se nepochybně částečně inspirovala. Ale nechci jen hanit, jsem rád, že podobně filmy vznikají, protože čas od času se objeví skvost. Tady jsou to "jen" silné tři hvězdičky. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Za mě je to totální vykrádačka "Nebeských jezdců" a "Tmavomodrého světa" a ještě navíc s naprosto nevěrohodnými leteckými souboji které jsou trapně počítačové...Vůbec nechápu zakomponování postavy Josefa Františka (Kryštof Hádek) který tam prakticky neměl žádnou úlohu ani důvod tam být...Co mě na tomhle filmu sralo, ale nejvíc, je hlavní postava v podání Iwana Rheona, který je tak nesympatický a tak naprosto se nehodící do kladné role až to bolí...A to, že ve "Hře o trůny" byl sqělý na tom vůbec nic nezmění...Za mě z přimhouřenýma oběma očima 60% ()

Noddy 

všechny recenze uživatele

Slabota, slabota, slabota... Údajne podľa skutočnosti hm, tak prečo napr. čet. Josef František umiera nárazom do Bielych Doverských útesov...??? Ale inak vystihli Františka pomerne presne - bol to samorast, nedisciplinovaný, konfliktný a svojim prístupom veľakrát ohrozoval svojich druhov. Celkove som z filmu veľmi sklamaný. Letové zábery ako z War Thunder, alebo ako z filmov z konca 50. a začiatku 60. rokov. Kam sa to hrabe na, o 17(!) rokov starší Tmavomodrý svět... No nič, počkám na poľský Dywizjon 303... Dávam 2 hviezdičky - jednu Iwanovi Rheonovi hlavne za polštinu (aj keď mi pred očami stále visel sadistický obraz Ramsaya Boltona) a ďalšiu za nápad na nakrútenie filmu o Battle of Britain. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • Josef František (Kryštof Hádek) byl opravdu postrachem pro obranyschopnost letky, protože z formace svévolně odlétal bojovat s Němci na vlastní pěst. Polská peruť ho proto posléze brala s sebou jako „hostujícího“ pilota. S polskou perutí létal už ve Francii, protože mu Poláci zachránili život při setřelu během polsko-německé války a ve Francii měl konflikt s nadřízeným československým důstojníkem. (swinevenca)
  • Jan Zumbach (Iwan Rheon), který je vyobrazen jako autor většiny sestřelů, měl v tomto období bilanci 8+1. Válku dokončil s 12 potvrzenými (+ dva sdílené) a 5 pravděpodobnými sestřely. Poslední z nich se mu povedl 25. září 1944. (swinevenca)
  • Josef František (Kryštof Hádek) zemřel při návratu z hlídkového letu 8. října 1940. V souladu s jeho povahou se tvrdí, že nezvládl akrobacii poblíž bydliště své přítelkyně, v souvislosti s permanentním nasazením se zase mluví o havárii následkem vyčerpání. (swinevenca)

Reklama

Reklama