Reklama

Reklama

Carnival Row

(seriál)
  • USA Carnival Row
Trailer 3
Drama / Krimi / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2019–2023), 16 h 28 min (Minutáž: 48–67 min)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Orlando Bloom, Cara Delevingne, Jared Harris, Indira Varma, Simon McBurney, David Gyasi, Scott Reid, Karla Crome, Mark Lewis Jones, Tamzin Merchant (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Neo-noir fantasy seriál. Na kontinentu zvaném Tirnanoc žily víly. V mnohém byly podobné lidem, ale měly křídla a uměly létat. Poté, co o jejich zemi svedly válku dvě mocné země, pokusila se většina z nich uprchnout do země, která válku prohrála - Republiky Burgue. V hlavním městě této země vykonávají s ostatními nelidskými rasami převážně podřadné práce, stále je to však lepší, než život v okupovaném světě. Jednou z těch, která prchá (a současně organizuje útěk ostatních), je Vignette Stonemoss (Cara Delevingne). Kdysi měla vztah s burgueským vojákem jménem Philo (Orlando Bloom). Domnívá se, že je mrtev, on však žije, je policistou a snaží se vyšetřit sérii krvavých vražd, které v hlavním městě kdosi páchá. (Jirka_Šč)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (107)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno moc jsem se do toho nehrnul, protože reakce mého okolí byly spíš rozporuplné, ale nakonec jsem zjistil, že k obavám nebyl důvod.. Ono pokud se to trochu ohlodá, tak z hlediska konstrukce příběhu se nejedná o nic světoborného ať už se na to díváme optikou kriminální zápletky, nebo z celkového pojetí fiktivního světa. To první dá vzpomenout na Ripper Street či další viktoriánské thrillery a to druhé v leckom evokuje náhled na současnou uprchlickou krizi, což je ale podle mě trochu zavádějící, protože tvůrci tu především operují s konzervativním světem 19.století a místo všech těch mytologických potvor si můžete s klidem dosadit obyvatele kolonizovaných zemí, kteří se pomalu snaží prodrat do západního světa. A právě to se mi líbilo nejvíc. Tohle by mě bavilo i kdyby se to odehrávalo v historických reáliích a to, že tu šlapou a dealují víly, faunové či kentauři, je jakýmsi bonusem navíc. Je to špinavé, brutální, zábavné a to všechno v českých lokacích, které potěší vždy, když se objeví ve větších produkcích. A navíc je to výborně zahrané. Tedy pokud nepočítám Caru Delevingne, která prostě neumí a z mého pohledu není ani nic extra z estetického hlediska, ačkoliv uznávám, že chemie mezi ní a Bloomem funguje na výbornou. Každopádně pro mě je tu číslem jedna Indira Varma, kterou bezvýhradně žeru od dob Říma. Další řadu si určitě nenechám ujít. 85% ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Ripper Street s migranty. Uprchlící jsou v tomto případě "pohádkové" bytosti. Jenže pohádkové kouzlo i skutečný fantasy rozměr to postrádá, stejně jako uvěřitelný svět. A na politickou/sociální/humanistickou paralelu náladu nemám, i když už vím, jak se chovají víly při orgasmu (nebo aspoň ty, co jej předstírají v bordelu). ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Cara Delevigne ako víla? To už radšej nočná mora z Elm Street. Aj súložiaci Blumák vo vzduchu ochkajúci v polohe levitujem je tiež len zbytočnou vsuvkou do fantazijného sveta, ktorý sa zvláštne prispôsobil novodobej korektnosti, kde pseudo rasové odbočky v období priemyselnej revolúcie pôsobia ako komín parného stroja zastrčený rovno do oblasti, kde nohy strácajú pekné meno. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z těch seriálů, který je delší, než by mohl být. Dlouhých nudných rozhovorů a dlouhých nudných scén opravdu není málo, ale tentokrát je trochu složitější. Carnival Row je totiž zcela ORIGINÁLNÍ fantasy (rozuměj bez jakékoliv předlohy), která má navíc ten fantasy svět opravdu velice, velice zajímavý. A právě mix čistokrevné fantasy a klasické detektivky seriálu velmi sluší. Navíc když se to odehrává ve viktoriánském Londýně (nebo v něčem, co je viktoriánskému velmi, velmi podobné) a přičtete k tomu luxusní špinavou atmosféru (a někdy skutečně temnou), tak... inu, zklamaní být můžete. To zcela určitě - ale taky nemusíte. Já jsem sice nadšením do vzduchu taky neskákal, ale od zklamání jsem byl opravdu hodně daleko, protože Carnival Row je ve všech směrech opravdu velmi vydařený seriál a finále první řady bylo letos jedním z těch nejlepších. Podobný seriál tady opravdu chyběl. Rozhodně nejlepší role Orlanda Blooma. O roli Cary Delevingne sice totéž říct nelze, ale aspoň je pořád neskutečně krásná, zajímavá a občas i nahá. U druhé řady rozhodně chybět nebudu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová letošní krasojízda pokračuje a Carnival Row je další novou srdeční záležitostí. Seriál se odehrává ve Viktoriánské době se detektivními, fantasy a hororovými prvky a je celý natáčený v Praze. Řeší se zde poměrně aktuální látka migrantů, kde za migranty jsou považováni mýtické kreatury ( Víly, Fauni), což jsou zde podřadná společnost a musím říct, že tenhle zajímavě vymyšlený svět mi padl do oka okamžitě. Perfektní je Orlando Bloom v roli detektiva a bavila mě i Cara Delevingne v roli víly, ale zaujme i Jared Harris ( Chernobyl!!) jako kancléř parlamentu nebo David Gyasi, který je faun a přichází do města jako jediný s velkým bohatstvím. Krom vynikající výpravy a skvěle vymyšleného světa zaujmou hororové prvky, především ústřední monstrum s názvem noční řezník ( bytost seskládána z mrtvých částí těl) patří k nejlépe vytvořeným monstrům vůbec a dojde zde i na vlkodlaky! Nechybí samozřejmě i syrové gore, perfektní dialogy ( radost poslouchat), nádherné kostýmy a v posledních dvou epizodách příjde taková nálož zvratů, že se Vám zavaří mozek. Zhlédnuto se zatajeným dechem a ikdyž seriál není vyloženě nabitý akcí, je natolik atraktivní a inteligentní, aby si udržel mou pozornost. Oznámené jsou už 4. řady, takže plány velké. Doporučuji. 90% ()

Galerie (104)

Zajímavosti (13)

  • Počas rozhovoru pre Collider Cara Delevingne priznala, že milovala svoje protetické pixie krídla natoľko, že sa s nimi niekoľkokrát nafotila nahá. (Arsenal83)
  • Scéna nakládání vojenského materiálu do železničních vagónů se natáčela v železničním depu v Turnově, a to konkrétně v pátek 28. 2. 2020. (Yardak)

Související novinky

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

Reklama

Reklama