Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný režisér Ang Lee (podepsaný pod filmy Svatební hostina, Rozum a cit, Jízda s ďáblem, Tygr a drak, Zažít Woodstock) se v tomto příběhu - tak jako již několikrát - zaměřil na rodinné a generační vztahy. V psychologicky laděném snímku, natočeném podle románu Ricka Moodyho Ledová bouře, se vrací do roku 1973, do předměstí connecticatského New Canaanu. Vyprávění se přitom soustřeďuje na členy sousedících rodin Hoodových a Carverových, kteří k sobě pocitují přátelské, milostné vztahy i nenávist. Jakýmsi katalyzátorem drobných a všedních událostí i vztahů je ledová kalamita, jež nastane v noci po neustávajícím mrznoucím dešti... Americký film oceněný na MFF v Cannes (cenou za scénář pro Jamese Schamuse) se vymyká z běžné hollywoodské produkce a spíše připomíná klasická díla filmařů Ingmara Bergmana a Michelangela Antonioniho. Hlavní úlohy ztělesnily známé herecké hvězdy Sigourney Weaverová (Vetřelec, Gorily v mlze, Krotitelé duchů, Smrt a dívka) a Kevin Kline (Ryba zvaná Vanda, Francouzský polibek, Dave). V dalších rolích hrají Joan Allenová (Šílená láska, Tváří v tvář), Tobey Maguire, Christina Ricciová (Casper, Malí válečníci), Jamey Sheridan, Elijah Wood (Všude dobře, doma nejlíp, Drtivý dopad). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ang Lee je expert na nataceni nadhernych filmu o nicem. Tohle je dalsi ukazkovy priklad, v podstate to byla nuda, obsah na nule, ale natocene to bylo typicky Leeovsky s citem a tak hezky, ze vam to nedovoli nejak vyrazne kritizovat. V hlavni roli nadherna ledova boure a mrazivy feeling posledni tretiny. K tomu velmi prijemna hudba a na zaver David Bowie. 6/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, neotřelé, zvláštní. S hodnocením nepůjdu výš jak na 3*, protože tempo snímku mi přišlo velmi rozvláčné a možná jsem očekával trochu víc z rodinných vztahů - konfrontace, apod. V podstatě mě Ledová bouře začala bavit až s příchodem právě oné noci, která změní život a pohled na něj dvěma hlavním rodinám. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tři roky před tím než Ang Lee dobyl Ameriku svým oskarovým Tygrem a drakem natočil toto výborné drama s plejádou vynikajících herců. I když se film tváří jako jakékoliv jiné drama o nevěře najdete v něm mnohem více a hlavně je to film, který stále něčím převapuje. Herci zde předvádějí výborné výkony a nemá cenu komentovat kdo je lepší a kdo horší důležité je to, že všem uvěříte jejich postavy a možná se s nimi dokážete i ztotožnit. Kdyby film plynul rychlejším tempem uvažoval bych o absolutním hodnocení. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Lovím v paměti nějaké zásadní momenty, které by mi pomohly formulovat důvod, proč se mi Ledová bouře tak líbila. Ale asi je to především skvělá atmosféra tvořená množstvím sourodých drobných vstupů postav nejen dobře obsazených, ale hlavně zajímavých, plahočících se vydařenými sedmdesátkovými rekvizitami. Vůbec se nezdráhám trochu tomu přilepšit. 4½. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Platí to isté, čo som písal o Malých deťoch, tak iba zhrniem, že niektoré filmy ako Americká krása zarobia obrovskú sumu peňazí a rovnako kvalitné snímky ako napríklad Ice storm aj s hviezdnym obsadením tento status z nejakého dôvodu nedosiahnu. Záverečná ľadová búrka je tak mrazivá ako rodinné a susedské vzťahy a tak silná, ako jej nešťastné následky a jej dopad na rodinu a priateľov. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (14)

  • Film vyhrál cenu za nejlepší scénář na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)
  • Píseň, kterou Paul (Tobey Maguire) a Wendy (Christina Ricci) poslouchají ve své ložnici „ „Mám jméno“ od Jim Croce – byla vydána 20. září 1973, právě v den, kdy byl Jim Croce zabit při havárii malého letadla v Louisianě. (aporve)

Reklama

Reklama