Reklama

Reklama

Jedenáctiletý North má už dost svých nevšímavých rodičů, a tak se rozhodne za pomoci advokáta najít rodiče nové. Protože je chytrý a šikovný chlapec, je o něj poměrně slušný zájem. Jemu se však nelíbí ani v miliardářské domácnosti, ani u Eskymáků… (oficiální text distributora)

Recenze (41)

Mercilonka 

všechny recenze uživatele

Já tenhle film mám zapsaný v paměti z dětství. Byl pro mě krásný, zajímavý (každý z nás někdy chtěl mít kamarádovi rodiče, kteří byli prostě super), ale hlavně POUČNÝ! Protože každá mince má dvě strany a nikdo není bez chyb. Ani naši rodiče a proto je máme brát takové, jací jsou. To stejné oni dělají s námi :) ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Elijah je tu ešte menší, než Frodo a je fakt dobrý. Vlastne celé to je dobré. Kopec nápadov a výborné zveličovanie vlastností rôznych tých rodičov. Ja som sa bavil kráľovsky a to mi ani nevadilo, že ten film je určený asi o niečo nižšej vekovej kategórii. O filme som predtým nevedel a nepočul nič, no a vyšiel z toho prekvapivo podarený únik z reality. ()

Reklama

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

(Pozor! spoiler!)No, teda jak to začlo pěkně (titulky), tak bylo celý moc špatný. Možná to režii přišlo jako dobrý nápad zfilmovat sen, ale když člověk sen prožívá, tak to je úplně něco jiného než když se kouká na sen někoho jiného. U snění se všechno prožívá naplno, všechny city jsou v pozoru, ale když se člověk kouká na sen někoho jiného, tak neprožívá to, co člověk, který sní. Takže možná to bylo tímhle, že mi tento snímek přišel nudný a hloupý. A nebo možná je nudný a hloupý.... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Asi je to tím, že už stárnu, ale prostě se mi poslední dobou přestávají líbit filmy, kde jsou hlavními postavami děti. Tady byl malý Elijah "Frodo" Wood, který mi stačil. No a pak když se tam objevil ten brejlatej malej ulízanej vylízanec. Tak to už jsem měl dost! Dokonce ani moje oblíbenkyně Kathy Bates nepotěšila - nevím proč tu roli sakra brala. Na druhou stranu reputaci vylepšil Bruce Willis v zaječím oblečku a pak opravdu nečekaný konec. Takže mi bohatě stačí Kevin, který je Sám doma a malá Drew B. s E.T. - další dětské hrdiny nechám pro mladší. Aspoň zatím! ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

(SPOILER) Nebýt tam Bruce Willis, tak celý film jde do kytek. Z historického hlediska za to stojí kouknout kvůli třináctiletému E. Woodovi v hlavní roli a kvůli první filmové roli tehdy devítileté Scarlett Johanssonové coby Laury Nelsonové. Poselství vyjádřené trefně českým názvem je poněkud degradováno závěrečným odhalením, že se se vlastně většina filmu odehrávala ve snu. K pousmání pak byly některé narážky na americké reálie a stereotypy (Chicago a déšť, velké horko v Miami, nedostatečné sebevědomí obyvatelů státu Havaj atd.) a vyloženě k smíchu asi nic. Naštěstí stopáž to ještě zachraňuje, být to delší, byl by to ještě větší trapas než jste doufali. Abych nezapomněl, hudba stojí za zmínku. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii, New Yorku, na Aljašce a Havaji. (reich)

Reklama

Reklama