Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
Trailer 1
USA, (2018–2023), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrají:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. (Paramount Network)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (135)

pa3ce 

všechny recenze uživatele

Škoda toho, že sa tvorcovia na konci uchýlili skôr ku budovaniu pôdy a príbehových liniek pre ďalšiu sériu, než aby ma v závere totálne odrovnali epickým zakončením príbehových liniek ktoré sa vyvíjali počas celej prvej série a tým pádom nastane po konci poslednej časti pocit určitého vyšumenia do prázdna všetkého čo ste pred tým sledovali. Každopadne atmosféra a vykreslenie postáv a ich strastí je skvelé, čo je dôsledkom hlavne úžasných hereckých výkonov na čele s Kelly Reilly, ktorá snáď zatieňuje aj samotného Kevina Costnera, ktorý je ale tiež na jedničku s hviezdičkou. Teším sa na ďalší vývoj moc, je tam potenciál na veľkú pecku. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Perfektní příklad vítězství formy nad obsahem. Výborná technická stránka – ano, krásně se na to kouká. Ale to by u tak opěvovaného seriálu nemělo být všechno.(Ikdyž například první Avatar dopadl přesně takhle.) Ač mají herci co hrát (páč Sheridan psát postavy umí) a odvádí skvělou práci, jsou většina postav nesympatičtí čuráci, ke kterým si nedokážu vybudovat vztah. Jedinou výjimkou je Luke Grimes se svojí krásnou manželkou a synem. Sheridanův scénáristický um tentokrát neplatí u děje. Celé to má atributy telenovely. V první sérii se skoro každou epizodu něco děje. Jenže velmi nahodile, na sílu a chvílemi zachází až do absurdna. Navíc dění v rámci série je nekonzistentní a díly působí antologicky. Finální hřebík do rakve je finále, které startuje celý děj od znova a je spíše druhý pilot. Následné série 2-4 jsou ovšem ještě horší. Motáme se kruzích, mnohdy se za celou sérii nikam neposuneme a na nějakou větší akci čekáme až do pilotu 4. řady, načež se zase nic neděje. Tvůrci už netuší kudy kam a snaží se udržet naživu seriál, který dávno odvyprávěl všechno, co mohl. Pátou řadu jsem zatím neviděl, počkám si až vyjde celá. Obrovské zklamání! V 1883 je Sheridan úplně někde jinde. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár dílů jsem si zvykal, pár pár dnů odkládal komentář, ale jinak za mě převážně pozitiva. Yellowstone je přesně ten typ (skoro) chlapského seriálu, který jednou za čas potřebuje každý z nás. A utvrdil mě ve třech věcech. Taylor Sheridan je kvalitní tvůrce, Kevin Costner výborný herec, (pokud dostane pořádnou roli) a přihlášku do první řady jsem na příští sérii poslal s předstihem už dnes. Co když bude příští rok narváno. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Jako priznam se ze kdyby do me ty prvni dily nezacal urputne cpat Klenot tak bych Yellowstone odepsala. Ale od tretiho dilu me to teda chytlo takovym zpusobem jako uz dlouho nic ne (posledni serial ktery jsem takhle prozivala byla Fauda). Cekam nedockave na dalsi dily ( letosni listopad?) a az budu velka, chci byt tak bad ass jako je Beth ♡ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drsnější Dallas? Možná trochu jo, ale musím uznat, že mě tahle rodina a jejich boj za svůj ranč, moc baví a fandím jim každou minutu. Do toho nádherné prostředí, hudba a famózní herecké výkony. Spousta dílů nikam nesměřuje a neposouvají děj, ale baví mě sledovat tuhle partu, která se s ničím nepáře. Konec třetí série mě ale dost naštval a zavzpomínal jsem si na doby, když jsem byl skoro před 20 lety v kině na prvním díle Pána prstenů. ()

Galerie (382)

Zajímavosti (9)

  • V epizodě si zahrál roli obchodníka s koňmi samotný tvůrce, scenárista a režisér Taylor Sheridan. (Punisher)

Související novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Reklama

Reklama